🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 550
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 395
Понеже от днес назад и напред гледам на всичко това като на театър, си давам сметка, че можеха да го изиграят само тези двамата - Мая и Джами. Сега си обяснявам всички негови думи и действия, които през цялото време ми се струваха някак... особени и пресилени, и доста драматичното му поведение като цяло. И малко странно натегнато, фалшиво като декламиране. И той е лош актьор, но пък аз не съм врачка, за да го разкрия преди да видя това снощи, само ми беше чудно, защо е така. Много се постара човекът да е лошият, да мачка жените, да има сексистки изказвания, та чак пресоли манджата. И сега на фона на всичкото това старание, звучи два пъти по-нелепо култът към жените, в името на които е тая героична саможертва с благата усмивка на покаял се грешник. Не катарзис, ами не знам какво преживя и застана на противоположни на довчерашните си възгледи. Той просто е влязъл с хонорар като платен актьор и всичко, което направи на тоя остров, е роля. Мая също. Затова всичките ѝ действия нямаха нищо общо с това, което се случва в играта и се чудихме какво, за Бога прави тя там като не ще да играе. Просто договорката им е била: ще може ли да изиграете ти майка-орлица и ти гадняр-женомразец? Да. Заповядайте, сцената е ваша. Как точно - имате свобода на действие, ние само ви задаваме ролите. Въобще никой не е готвил Мая за бушон. Бушон е бил Миро и то без да са се уговаряли с него... Затова му е тая травма, щото е разбрал и се е усетил ама късно, хванал се е на хорото. Затова избра Алекс или, И Алекс, поне като ще го цакат, да е за човек, когото наистина харесва. Затова риалититата не са каквото са били... Другите са пешки и пионки. Да става интересно покрай основната сюжетна линия. Бистра коя е и каква е не знам, обаче някой дължи нещо на нея и семейството ѝ. Не са взели случаен човек да му треперят на тоя остров и да го добутат до героичен финал. Всички кинат ризи в името на Бистра и нейния финал! Тя една драскотина няма, добре опакована винаги. И добре подпирана от Миро да не вземе да се контузи от нещо, та да не сработи организацията заради случайности и да не стигне тя до финала. Виждате ли какви сте риби останалите участници, дето сте повярвали в това шоуце? И ние зрителите - още по-големи риби, дето зяпаме да им пълним касичката. Ще излезе, че тия, дето сами се отказаха или имаха повече акъл, и се усетиха навреме, или си изпълниха тяхната уговорка и се прибраха по живо, по здраво. Останалите - ми трябваше някой, който не знае за какво става въпрос, да им направи играта, затова те нищо не знаят, естествени са и са себе си. Късметлиите се разболяха и си спестиха или резил, или прецакването. Ето това гледахме, драги зрители. Приемете го като литературен анализ на творба с основен въпрос: какво е искал да каже авторът.
А аз на матурата си по литература имам 6(+), мога да правя анализи на творби Wink

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 05:01 от DiaMia

# 1 396
Мая влезе остро на Венци в момента в който усети на къде отиват нещата. Дори не се опита да му повлияе с познатия женски маниер, защото имаше готов ход в главата си. На таблото Бистра наду гайдата още като видя Мая да тръгва към снимката си, защото знаеше предварително какво ще последва. За мен Мая допускаше, че Венци така ще нареди играта още от предния ден и си направи кривата сметка да прецака нещата. На първо място да си начеше егото и ината, второ си мислеше че така прецаква вота на Венци и така ще прецака и някой друг играч, който евентуално ще запълни квотата. Ако ли не си мислеше че социалния вот ще спаси Бистра. Мога да предположа, че е знаела за потенциалния бушон Дзами.

Помисли си че е намерила бъг в системата, пролука в регламента и ще влезе в историята като първия и евентуално единствения играч прецакал Островът на стоте гривни. Това нещо си пролича от самодоволството в синхрона, в който разкриваше "гениалната" си стратегия как се добутала до тук и как била " иглара двулично и лицемерно и в живота, защото това била тя и тя била такава "(не ми трийте коментара, това са нейни думи).
Да ама не. Продукцията измени правилата, за да натрие носа на "царицата на социалната игра" и Бистра вместо да мине между капките с една загуба и един социален вот по сметките на Мая, накрая излезе че Бистра трябва да мине през два цикъла на елиминация, за да добута до финала. Издъни се още на първия цикъл. Дзами я спаси. Донякъде очаквано за хората знаещи, че са(били) гаджета.

Сега вместо да има гласуване, в което Алекс и Венци гласуват за нея, ще има още един цикъл с две игри. Така че продукцията и сипа с големия черпак на Мая, като бие по Бистра и така прави на пух и прах алибито на Мая, че играла само и единствено за Бистра на финал. Резултата го виждаме - поредна вълна от "народната любов" по посока Мая. Ако продукцията е искала да бута Бистра, то нямаше да промени регламента и да премахне социалния вот, който щеше да е 100% за Бистра.

Не съм участник или от продукцията, още повече искам да бъда адвокат защитник на продукцията. Обичам хората, които прецакват системата. Просто бледия опит на Мая беше емоционален, не добре премислен и всичко друго, но не и гениален. Изборът и беше породен от страха и от игри и най-вече от раздразнението и когато нещата излизат от нейния контрол. Което се прояви два пъти. Първият когато Влади я нахендри на елиминация и втория тази вечер. Сори Майче, не успяваш да прикриеш добре емоциите си и за твое съжаление не си стратега на сезона. От всичките участници вероятно само Алекс и Георги успяха да прочетат в детайли Мая и накрая Венци отчасти.

Играта на Бистра беше удобна за самата Бистра. Няма какво да я изкарвате жертва на обстоятелствата. Лесно е в началото да се биеш в игри без риск срещу туристите. Но след това като стъпи на криво, започна да се крие зад полата на Мая. А тя това и чакаше. За да проработи стратегията на Мая, тя имаше нужда от Бистра. Докато Бистра нямаше нужда от Мая, защото имаше Миро. Който за сметка на Мая, нямаше користни мисли към Бистра. Затова не е справедливо да се обвинява Миро, че е хрантутил Бистра, защото тя с детинското си поведение успя да задейства бащинския инстинкт на Миро, които пък в един момент осъзна, че тая кауза не си заслужава, но е дал дума вече и няма как. Миро видя в Алекс по достоен човек, които заслужава подкрепата му. Също така съжали, че не е дръпнал Митов при тях, защото видя в него стойностен човек с потенциал, който беше мачкан от Дзами и Ванеса. Бистра започна да ревнува от Алекс, което пък беше добре дошло за схемите на Мая. Сметки, ама без кръчмар.

# 1 397
Дреме и на Бистра, че махнаха социалния вот като Джами я спаси. Сега и Гошката като се пожертва, възторгнат от примера на най-добрия човек, и готово - ей ви трима финалисти и сред тях Бистра.

# 1 398
  • I Love You 3000
Иииии сегаааа .......след всичкият този водевил ...... утре още очаквам ...... "Дойдохте за 300 хиляди, няма от къде да ги извадим, на ви едни 50 хилки и да си ходим , че тук ни изклаха водните бълхи, а вас в България ще ви чакат и данъци Joy"

Enjoy! Както казва състезател в конкурентната фирма Simple Smile

# 1 399
Лайтмотива на този епизод беше:
--Моята игра е ... да не играя.

Влади я слага да играе и автоматично е мишок, но не тя не е мишка  JoyJoyJoy

Дзами:
- Вие жените имате място до мъжа като подкрепяща роля!
Бистра:
-Да!

А с цялото си поведение вярва в точно обратното - че мъже (а също и жени!) трябва да бутат нея напред. Въобще - най-достойно е когато друг се жертва за нея. Тя впрочем много бързо забрави мъката по Мая и започна да се радва на развоя на събитията, нещо което не може да кажем за Венци, който още жалеше за Миро.

# 1 400
Дзами голям глупак излезе. След толкоз мъки да си даде гривните на Бистра. А тя пък със самочувствие, че всеки е длъжен да я бута в играта.
Искам жена победител в реалити, ама не по този начин.
Имаше слухове, че Дзами и Бистра са били гаджета преди Острова, само това може да обясни това поведение. Мъжете понякога оглупяват от любов.

# 1 401
Може Мая да си мисли, че всичко е правила за Бистра, може да каже много неща, но ако не беше Миро, дори и господ да беше слязъл, Бистра отдавна щеше да си е събрала багажа. Поне да беше отказала "подаръка" на Дзами, за да си тръгне достойно.

# 1 402
Бистра и Алекс са били избрани за финалисти, до тук гледахме пародия как "най-силните" стигат до тук. Третият финалист явно ще е бушон и ще удари бомбата.  Находчивият търговец и хитрата лисица са спазарили нещо за целия водеви.
Цак такава пародия не знам дали е имало скоро.

# 1 403
  • София
Гледам от понеделник епизода, тея двете много насериозно са се взели. Не стига, че без помощ Бистра изобщо нямаше да си вземе играта, ами сега и наглостта на Мая - защо Миро не копал с Бистра?! Моля?! Не стига, че остана последен да я бута, ами защо не ѝ помагал на трасе... Защото може би Миро не е длъжен на Бистра?! Искала да не спасява Миро и да го кажела на диска, иначе отборен играч била. Тея двете прекалено много се задържаха.

Бистра как изобщо може да се нарече финалист? Мен ако някой дойде да ме подбутва и да ми изкарва играта на гърба си, да ми нарежда пъзелите и пр., би ме било срам.

Мая изобщо няма да я коментирам, тя много жертви направила, пък не я оценили. Мина между капките, после иска аплодисменти.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 08:09 от « Ѕmile »

# 1 404
  • София
И аз в един момент си помислих, че би било хубаво Бистра да откаже, но тя няма капацитет да го осмисли. Вторачила се е в това да има жена на финал, без да се усеща че е нелепа и никой не би я приел на сериозно. Не е най-силната жена, нито Мая е. И Дзами не е никакъв  благородник, защитник на жените... Това, че виждаме над нещата, не прави нас, зрителите меркантилни и свързващи всичко с парите. Просто надушваме фалша.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 08:13 от Elwing

# 1 405
Бистра била силна! И кога по точно?
В самото начало, когато още беше пълно със слаби играчи. Много играеше. Много ламтеше за гривни. Няколко пъти й натриха носа и рязко....промени желанието. И онзи ден с най голямата си наглост каза че Миро бил предател защото казал че ще събира гривни за нея. И тя за това спряла да събира и накрая ги давал на Алекс. Всички трябва да я спасяват. Тя е най силната жена стигнала до финал. Тя си вярва че е заслужила това място. Тя е богоизбрана все пак.

Майчено и  тя тръгна остро и нагло към всички.
Появи се малко опозиция, беше на крачка да си тръгне и хоп сви перките. Стоя си тихо и кротко в лагерчето. Омайваше и опипваше мъжете...
В един момент казва какъв бил Миро, как тя на негово място щяла да рови в пясъка за Бистра... Отдава й се възможност... А не тя няма да играе, какви са тези пикльовци да я карат на играе. Цял сезон драпа съм финала под мотото че пази непобедимата Бистра.
Тя не иска да е на финал, ама в същото време 'аз трябва да съм на финал защо ще пращаш мен на битка'. Ще я пазя ама я по-добре за си ходя, че да не стигне и тя до финал.

Абе я чакай бе!  Какво има там в небето. Това е птица, не това е самолет, не това е Супер Миро. Добър  играч, с големи шансове. Но с голямо желание да влезне във филм на Марвел. Толкова му личеше накрая че изобщо не иска на спасява и че и той като Мая иска да е на финал. Но нали сме казали че не искаме. Мъжка чест. Евала поне че си спази мъжката дума. Колкото и да не исках да го прави нито един от пътите в които правиха битки пародии.

За Алекс няма да коментирам. Ако не беше Марвела даже нямаше да помним че е бил в предаването.

Аз съм единствената сигурно която харесваше предаването. За мен беше хубаво предаване, хубава продукция.
Но не харесах хората. Не харесах играта им.  Как нито един не изпита неудобство да го спасяват. Как нито един не каза: не, ти заслужаваш да си изиграеш играта, не мога да ти приема гривните.

Още помня онова недоразумение. Другия Марвел герой Супер Мама. Само че тя имаше само една супер сила, да бъде единствената жена на планетата родила деца. И с това цялото човечество трябваше да й се кланя и да поднася гривни.

Оф драйфа ми се от хората, честно!

# 1 406
За хората, които се чудят, защо ненаходчивият актьор не е спасил Ванеса, която мноооого му липсва, а Бистрето, минавам само да се цитирам отпреди 10тина дена. Обяснението за цялостното му поведение също е описано:

Цитат
П.П. Тъй като обикновено съм конспиративно настроен, все повече ми мирише на къртици в това предаване. Според мен продукцията има по-тясна комуникация с някои от играчите, които им помагат да контролират определени сюжетни линии, както и им дават вътрешна информация за неща, които могат да се случат, и объркат плановете. Дзами много ми прилича на един от тях, тъй като нерядко се появява , знаейки някакви неща, които неговите сълагерници не знаят, инициирайки "странни" ходове, които носят сеир и още доста дребни неща. Отделно познанството му с най-много хора преди предаването, а почти сигурно и с хора от продукцията, ми подклаждат теорията.Още един персонаж подозирам в подобно нещо, но за него по-надолу ще спомена.

# 1 407
Премахването на социалния вот е изцяло в ущърб на Бистра - тя щеше да го спечели. Допълнително, че и Венци се чувства виновен заради Мая. Като не харесвате Бистра и копаете от 10 кладенеца вода, как продукцията й помага. На мен ми е забавно шоуто и предпочитам да има съспенс, отколкото предизвестен край какъвто щеше да бъде изборът с вот. А вече кой ще отпадне и на кой ще избере да даде гривните си е отделен въпрос. За мен и тримата имат шанс да се класират зависи от играта и късмета в деня. Съдбата обича смелите!

# 1 408
  • София
Всеки намира причини да оправдае това, което харесва или отговаря повече на неговия морал. И да, светът не е черно-бял, но хора като Мая се опитват да вкарат вина и да омаловажат емоциите на другите. Както тя решаваше кога и как да играе, така и всеки друг има това право, без да я окачествява и размахва пръст. Много наглост, много.

# 1 409
Скрит текст:
Свършиха ми лайковете и днес. С много от мненията съм съгласна на 100%. Епизодът започна чудесно, а краят му ме остави малко замислена. Дали е възможно наистина двете грации да са подпирани от самото начало от продукцията. Трудно и почти невъзможно ми се вижда за реализиране, но не чак напълно абсурдно. Най-свестните мъже отидоха да им правят покриви и да оказват подкрепа, вкараха им бушони... И да са усещали нещо подозрително други участници, няма как да си кажат. Но никой друг от самото начало не е говорел с такава увереност за финал. Жалко, много жалко би било, ако е така...
Иначе много ми хареса изборът на Венци за пореден път, както и това, че отново не послуша манипулаторките. Мая с всяко свое действие разпалваше гнева му, както и моя. Наглост и безочие, никаква кралица на стратегиите не е за мен. И вместо да бъде бушон за щерка си, директно я прати навън. Което ми говори, че изобщо не е мислела да е в тази роля, а да спечели гласовете като трети финалист. Бистра беше нейна патерица. И колко хитро, когато нея вече я няма, отпада нуждата от социален вот... Защото можеха да оставят днес да отпадне само един, а да си продължат по другия сценарий за утре. Има нещо гнило, коета никак не ми харесва и се надявам да е просто плод на уморения ми по това време мозък.
Скрит текст:
Ще видим утре дали още някой ще реши да се прави на герой като Дзами, дано не. Той се уплаши според мен и видя шанс да блесне малко накрая. Въобще не вярвам на думите му. Бистра не заслужава и дума да кажа за нея. Толкова недостоен финалист би била. И може би екранната й майка е виновна най-вече за това. За мен играчи на сезона са Венци, Жоро, Алекс.

Има логика! Само дето Венци се поопъна, Мая избесня и импулсивно и безпардонно, в ущърб на "дъщеря си", се отказа. Затова Алекс толкова ги дразнеше и затова Бистрето го изгледа като голям камък когато той й говореше тя да се бори за социалния вот, пък той за второто място. Имали са други планове, завалийките. Само дето не им стигаха възможностите, та им трябваха един куп бушони.

Напълно съм съгласна с tfn2k, че Дзами е бил къртица. Не съм му гледала изявите, но са ми казвали, че в подкаста си е имал доста сексистки изказвания, а в предаването показа, че за него ролята на жената е "подкрепяща". И сега изведнъж - щом Бистра се бори за жените, Земи тия гривни, мон ами. Търговецът се е продал много преди да влезе или на финала, но според мен още преди него.

Йочколовски пък бил толкова съблазнен от прелестите на Мая, че видиш ли решил да я спаси Joy То и онова с посттравматичното разстройство не беше много убедително, ама това изби рибата направо. Просто си е бил бушонче за другата принцеса.

А Миро - за Бистра Sad Колкото и да не ми се ще да го мисля, всичко сочи натам. Може би нещо е бил омагьосан с приказки за достойна жена на финал и/или да му е било поставено условие, за да влезе в предаването. По някое време Алекс му стана по сърце и той започна да се чуди какви чудеса да направи, че и вълкът да е сит, и агнето цяло.

И, да - действията на продукцията придобиват огромен смисъл, ако става дума за чистене на бушони преди финал. Сега всичко придобива смисъл. Защо "гимнастичките" се навряха в най-слабия лагер и започнаха да чистят от туристите там, защо точно там се внедриха киборзите, всичко.
Аз съм меко казано разочарована и омерзена.

Общи условия

Активация на акаунт