🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 716
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 605
Абе... Само едно ще ви кажа. Без значение какъв ще е финала, догодина пак ще си гледаме формата, пак ще обсъждаме, пак ще сме разочаровани и т.н и т.н.
Бъркаш! Спирала съм да гледам сезон по средата, защото е обидно за мен като зрител. Спирала съм сериал, формат, защото и аз като Миро, си имам принципи. Не съм само аз. Много са като мен. И основно тук им е интелигентната публика. Вярват, че хората се поддават на зрелищата задължително и няма да се откажат. Ще се откажем. Simple Smile

# 1 606
  • София
Много ще е дълго, моля за прошка. Но - понеже накрая съм им събрал на Драгоценната продукция фермери - обобщени мнения само от последните 20 стр. Може ние да сме чукча-зрители, а те писателите; но искрено и добронамерено им пожелавам да попрочетат. За да има поне и 3-то издание.

През сезона си харесах Беркето за любител-актьор в читалищни театрални възстановки на възрожденски сюжети. Младежо, приеми извинения, ние тук все пак гледаме какви ги вършите там и целта на форума е да разговаряме кой/какво/как го вижда от екрана.
Не половинката от БиБе-тата, Продукцията я обявявам за театрали-самодейци, опропастили купена пиеса - в която, всичко което те пипнаха, беше неизпипано, аматьорско, неубедително. Понеже имали малко време, впрегнаха роднини и френдове от салони, надхрасти, заминали шоА - за да скалъпят своята постановка. Не им се получи. Тази сутрин си мисля и, че аналогиите с Фермата даже не са реципрочни. Там имаше сезони на положително израстване. Тук копираните ви послания и внушения ги видяхме (и слушахме) кухи, декларативно-популистки, скучно познати - и по-важното: незащитени от актьорите ви в персонажното им развитие.
Продължавам да твърдя, че по-лошото от ефектите им "пост-шоу" е хейтът - дето се сипе по неколцина от протежетата им. Дано да сте им платили по нещо и за това, което те (май) не очакваха в такива размери. Всяко чудо уж за 2-3 седмици, ама едва ли им е приятно. Макар да се правят на железни (напр. днес в Сутр.блок на бТВ с гостувалите ДДД и Мътна). Защо ги пиша още с "моите си" техни прозвища? - ами, първо, играта още не е свършила; второ, те са си това - от онова, което съм видял от тях. Не ме интересува какви са в ежедневието навън. Старая се да нямам в обкръжението си такива лица. Може да съм доста по-беден и неизвестен от тях, но това не ме потиска.
Скрит текст:
В моя живот и работа съм постигнал това, което бяха моите компетенции, планове и намерения (освен семейството ми). Въобще не заради СМ - които нямам, или Ютюб - дето в канала ми може да има 200-300 абонати, но съм направил само за да не изчезнат с мен ония неща, които съм написал, записал, запазил. Понеже са частички от някаква история. Не моята. А на БГ рока.
А на вас - даже някак ви съчувствам, че се оставихте в едно предаване да хвърлят сянка върху граденото от самите вас в други поприща. Което - именно за г-жа Мая - не е малко и не е незначимо. Г-н Миро, и за вас важи.
Българите сме били такива. Хубаво, такива сме - вие сега ли го открихте? Защо отидохте на майната си и се показахте такива, че да предизвикате "тия" народопсихологични български черти? Да бяхте си сменили местоживеенето, щом българското ви дразни и изнервя.
Но както и да е. Довечера мисля и да не коментирам. Излишно ми идва. (Чудя се дали да не вложа време в експеримент: писмо до ония с оригинала за продаване, от един БГ зрител, който е понаучил какво е давано в Австр и Нидрл, а у нас в БГ-то е видял това и това. Свободни линкове към епизодите има. Понеже - както писах: платени канали у нас няма, в които с такива постановки трудно бихте изкарвали повече от 2-3 сезона; а освен в Мрежата, зрителят може да сподели само с арменския поп и вие сте недосегаеми.)

Завършвам с още няколко цитата от предишни постове на зрители от темата. Поне да ви помогна да стигнете до "диванните" ни впечатления по-лесно. Дума дупка не прави, ала пишещите (и роднините им - не вашите от острова) работят къде ли не. Може и в нечии рекламни отдели да се случат. Simple Smile
Моето обобщение, колежки и колеги от темата, си е наше/ваше, при това преди самия финал.
DiaMia
Скрит текст:
Виждате ли какви сте риби останалите участници, дето сте повярвали в това шоуце? И ние зрителите - още по-големи риби, дето зяпаме да им пълним касичката.
daleCopper (към г-жа Мая)
Скрит текст:
Бледия опит на Мая беше емоционален, не добре премислен и всичко друго, но не и гениален. Изборът и беше породен от страха и от игри и най-вече от раздразнението и когато нещата излизат от нейния контрол. /.../ Сори Майче, не успяваш да прикриеш добре емоциите си и за твое съжаление не си стратега на сезона.
Maya cat (обърнете внимание на миналото време)
Скрит текст:
Аз съм единствената сигурно която харесваше предаването. За мен беше хубаво предаване, хубава продукция. Но не харесах хората. Не харесах играта им.
tfn2k (още миналия месец)
Скрит текст:
Според мен продукцията има по-тясна комуникация с някои от играчите, които им помагат да контролират определени сюжетни линии, както и им дават вътрешна информация за неща, които могат да се случат, и объркат плановете.
Daisy moonlight
Скрит текст:
И друг път сме гледали формати по сценарий, затова не съжалявам, че го гледах, но втори сезон няма са си причиня! Това е телевизията! Но този формат събра лоши актьори и лоши драскачи, затова ще мина на турски сериали-поне актьорите ги бива повече!
СлаБе (абе, дали това не е единственото, което опазиха?)
Скрит текст:
Искам да благодаря на продукция, участници и всички забъркани, че успяха да съхранят информацията кой е на финал. Скоро не се беше случвало.
Boho chic (безценно неприятно)
Скрит текст:
В заключение да кажа - язък за барута. Не мога да повярвам, че такъв готин формат е даден в ръцете на банда самодейци. От каста, през монтажа, едита, синхроните и малоумните игри с 2 топчета и 4 дъски до абсурдните спойлери във всяко промо - всичко, всичко крещи тежка, повсеместна некадърност и пълно безхаберие!!!!
ferencliszt (случаЕна аналогия с Фермата)
Скрит текст:
Стари лица, нов формат със стари номера, всичко окепазиха.
Illit
Скрит текст:
Не съм гледала Фермата, защото знам, че там все има някакви послания и псевдо-патриотични внушения, пък аз не искам телевизора да ме възпитава, а да ме забавлява. Затова гледах непредубедено на НН, но в хода на играта и изпуснатите от него спойлери ми стана ясно, че той не разбира собствената си игра и тотално не е наясно що е то "злодей", "герой" и "катарзис" в риалити формат. С трици маймуни не се ловят - половината играчи си тръгнаха заради липса на адекватна медицинска помощ, това е огромен минус на продукцията. Избра се една "героиня" от началото, която се буташе като символ и контрапункт на съседното предаване, а именно - жена на финал.
Оттам нататък според тях, целта оправдава средствата, ама според нас не.
И резултатът от всичко това е - половината каст - туристи, другите - бивши и настоящи гаджета, третите - приятелчета.
Ако искаме успешни реалити формати, трябва да се откажем от сценарните проповеди, послания и популизъм, а да направим добър каст от непознати хора и да ги оставим сами да си изградят образите и да стигнат докъдето и както който може. болдът е от мен.
Блу (нито едно от двете явно не ви интересува, вие сте Богът от машината)
Скрит текст:
Тук ще вметна, че зрителя винаги има възможност да смени канала или да отвори книга, ако му доскучее предаването, докато участниците там нямат такъв избор.
outcast
Скрит текст:
Смея да твърдя, че съм гледал много риалити предавания и такова нещо никога не съм виждал - такова бутане и жертване и е естествено зрителя да не е доволен, че го правят на идиот и на зелка (никога не можеш да заблудиш царят зрител).
За мен концепцията на предаването е добра, имаше няколко страхотни образи, но като цяло предаването се компроментира само с многото пасажери и този смешен сюжет на златните момичета.
Скрит текст:
Това не го премам - американския Сървайвър и телевизята, по която се излъчва е ултра-мега "woke", но никога не са си позволили да бутат удобни играчи или да променят правилата заради тях.
MondoCane
Скрит текст:
Доби бигбрадърски привкус това предаване - жалко.
count(ess)_horror4e (ама ние виждахме, че екипът не си гледа собственото предаване)
Скрит текст:
Мая им обърка схемата и  вдигнаха сценаристите посред нощ само и само да пооправят демиджа, ама то стана по-зле, защото сценристите не можаха да стоплят, че така дават живот на унизителния разговор между Дзами и Бистра и мястото на жената и мъжа.
Скрит текст:
Не знам , за мен ние сме на светлинни години назад от тези предавания. Там е яка мелачка и няма място за аматьори, само вземи промотата и как всичко се знаеше предварително.
LovE_ (затова се замислям да залепя видео материал и да пиша писъмце; Финал)
Скрит текст:
Едни тънки леки въпросчета: Не се ли плаща патент за това предаване? Няма ли надзор от оригиналната продукция? Какво е това ШОУ , какво е това фиаско?
Никой нищо не знае, какви правила, какви бомби....?! Накрая пускат някакви хора да се отказват за сметка на други , да си тръгват когато си искат, без бой без обяснение...Каста - хора на този и онзи от наще, че да има контрол.....Финалистите с някакви уж каузи ,за които ще даряват пари,ама надали..... мътна и кървава!
Цялата работа ВОНИ на едни "изпрани" ...........килоти!

# 1 607
А това с тези гадости дето ги накараха да ги ядат беше най- безмисленото в целия сезон!!! То ясно, че като не играха една игра имат да запълват ефирно време, но това си беше малоумно.
Саното искрено се забавляваше с Венци

# 1 608
Същност балут е азиатски специалитет. Яйцето с неизлюпено пиленце е сварено. Специално проверих, защото се чудех дали няма да се отрови някой с тези гадости.

# 1 609
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Гледам и аз Надкаста. Още съм до половината, но това, което ми направи впечатление е /извън казаното и изкоментирано вече на предните страници/, че Миро обясни как преди всяка игра са изговаряли какво да правят при различни обстоятелства. Т.е. това, че падаше/спираше да играе, е било предварително съгласувано и одобрено от Бистра и Алекс.
Та толкова за чуденето дали им е било неудобно от подобни победи. Очевидният отговор, който се налага, е "не". Може впоследствие да е имало някакъв вторичен срам, че са се представили зле и се е наложило да бъдат бутани пред очите на всички, но първоначалната идея е била приемана очевидно с охота. Иначе не виждам причина защо да не откажат и да се борят със собствени сили, колкото могат.
Но сигурно аз съм в някаква колосална грешка и така правят силните и достойни жени.
Иначе останалото сте го казали вече - Миро е харизматичен човек и добър оратор, но е доста хлъзгав и не вярвам да си признае, че е допуснал грешка в преценката си за Бистра. Все пак нали имидж гради, няма как да си признае, че се е заблудил кардинално в ценностите на гимнастичката.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 18:06 от Reinа

# 1 610
Вечерях и сега се сетих нещо. Не знам кой ще спечели от кутиите и по колко. Обаче съм 100 % сигурна, че най-много ще кешира Венци от последващи участия, реклами.

# 1 611
.
.
Блу (нито едно от двете явно не ви интересува, вие сте Богът от машината)
Скрит текст:
Тук ще вметна, че зрителя винаги има възможност да смени канала или да отвори книга, ако му доскучее предаването, докато участниците там нямат такъв избор.
.
.
Как попаднах тук? Признавам, че редовно не разбирам всички метафори и препратки, но се въздържах да питам, приемайки, че повредата е в моя телевизор. Но сега след като е замесен ника ни, предпочитам да разбера.

Честит ви Шенген и стиснати палци на Алекс и Георги!

# 1 612
  • София
Затвърдих си мнението за Миро след подкаста. На мен ми допадна и съвсем очаквано не нападна Мая, щеше да ми е интересно да чуя пълното му мнение на играта й, но беше ясно, че няма да го направи. Съжалявам само, че не можахле да видим пълния му потенциал в играта.

# 1 613
  • София
Ще гледам Миро тези дни, но не очаквам да каже нещо против някого или да си е променил мнението, не смятам, че ще плюе по някой, ако преди това го е подкрепял. И не за пред зрителите, такъв го усещам да е.

Не вярвах, че ще го кажа, но съм за Георги.

# 1 614
Офф..май се сещам какво може да стане -Алекс да е пръв и после да помага на Бистра за 2 място.

# 1 615
  • софия
Приятно гледане, банда! И нека късметът бъде с финалистите!

# 1 616
Същност балут е азиатски специалитет. Яйцето с неизлюпено пиленце е сварено. Специално проверих, защото се чудех дали няма да се отрови някой с тези гадости.

Споко, няма да има отровени. Това не е сурово, а да ви кажа разпитах и е вкусно (според местните). Не забравяйте, че за много хора боза или шкембе са отвратителни неща. 😉

# 1 617
Включвам се на финал, за пръв път на живо. Приятно гледане на всички 🩷

# 1 618
Божееее, ЖДНБ! Тая продължава с достойнството на жените...Ще си сменя пола на дърти години!

# 1 619
Защо пише финал събота 20 ч?

Общи условия

Активация на акаунт