🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 723
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 590
Не ми е целта да нападам постоянно Мая, но мисля, че много се надценява нейната игра.

Като фен на Сървайвър големия ми проблем с нея не е, че е излъгала, предала своите итн, а че през цялата игра се опитва да убеди сълагерниците си, но и нас зрителите, че е семейно насочения играч, никога не би предала лагера си, че не бива да се играе с останалите лагери, а направи точно противоположното.
Ако ще играеш такъв тип манипулативна игра ти си задължен да ни го обясниш, защото иначе изглеждаш шизофренично. Аз реално не разбрах каква беше нейната идея - парадираше, че пази Бистричка-та си, но правеше тайни коалиции и от нея, защитаваше я от игри (като така й попречи да събере повече гривни) и дори накрая я прецака като си тръгна, а не я спаси както твърдеше. Разбира се за тоа бяха виновни Миро, Алекс, Венци.

Не мога да разбера как това е добра игра? Та тя дори не е надиграла Миро - той САМ се надигра и се отказа. Още от началото голяма част от лагерите не я харесваха, а жените откровено не можеха да я понасят. Накрая опита да направи съюзи с Георги и Дзами, но единственото, което постигна е да издаде информация от лагера си.

Реално социалния играч има добра и силна коалиция към която е лоялен, а на стратега му се получават нещата. Не видях нито едно от двете при нея.
Възможно е аз да съм много жесток, но искрено не я виждам тази добра игра от нейна страна

# 1 591
Абе... Само едно ще ви кажа. Без значение какъв ще е финала, догодина пак ще си гледаме формата, пак ще обсъждаме, пак ще сме разочаровани и т.н и т.н.
Аз съм изключително доволен, че станах свидетел на нещо ново - глътка свеж въздух ако щеш, и въпреки всички нерви които хвърлих, дори и да страдам от финала, знам, че бързо ще ми мине и жаждата ми към подобен тип формати няма да се утоли, а напротив - ще се засили още повече. Таа, това исках да кажа. Енджой!
Отивам да се къпя, че наближава😉.

# 1 592
Сега хвърлих две сини очи на ФБ страницата. Задали въпрос кои искате да са финалисти. Познайте какви са коментарите - никой не иска Бистра.

# 1 593
  • София
При заложени в игра Д - Г - Б
Имаше ли вероятност Георги/Дзами да измести Венци?
Т.е. изборът му в крайна сметка беше правилен, за него.

# 1 594
Топ 4 на ОСГ сезон 1

# 1 595
  • София
Още нещо към Мая. Писах го и за Алекс.
Сериозно ли си мислите, че някой ще ви повярва на постфактум обяснения след като всичко е минало?
Питам същото и Ники Николов и ако това изобщо е вярно защо се излъчва след всички тези събития?
Аз пък мога да кажа, че това е стъкмистика. Защо да ви вярвам бе хора??? С какво доказахте, че сте искрени с нас? С кое, с какво?

Има едно изконно правило в риалити форматите.
Разказваш всичките си стратегии със синхрони към зрителите. Тогава на момента
. Като Живка от Фермата.
Като Ваня от Сървайвър. И т.н.
А не всичко е приключило, знаем какъв е резултата и чакай сега с помощта на продукцията да измислим някакъв сюжет за баламите.

Доматите не ги ядем с колците!

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 19:14 от Diavolo

# 1 596
Преждевременното напускане на Мая наложи отпадането на социалния вот, защото той се обезсмисли и според мен това беше единствената промяна на правилата - принудително. Продукцията не промени, а запази правилата на елиминационната игра, точно каквито трябваше да бъдат. Ако бяха казали, че няма да е елиминационна, а само за разпределяне на гривни, това вече щеше да бъде промяна на правилата.
Абсурдно е да се слага нов трети играч на таблото, това също щеше да бъде промяна на правилата, без да е необходимо и щеше да бъде безкрайно нечестно за третия човек, а и за Венци, ако имаше как да загуби първото си място по гривни.
Единственото, което Мая трябваше да направи, е да се разходи до плажа, да си почине и вечерта да си тръгне. Инатът ѝ промени всичко, а не продукцията. Играта за елиминация си остава такава, независимо, че учстниците в нея са с един по-малко, защото правилата са такива и според мен правилно не ги промениха.
Поведението си тя може да определя както пожелае, но за мен това си беше чиста проба инат, абсолютно по детски (щом няма да е на моето, няма да е никак). Иначе много сладко обясни на Венци  как няма право да я съди за изборите ѝ, докато тя съдеше него за неговите такива.
Последно по темата - според мен освен заради принципите си, Венци я сложи на таблото и заради Алекс. Последните дни му светна, че той няма да получи никаква подкрепа от Бистра и Мая и по този начин, ако не си спечели играта, няма да има никакъв шанс за класиране на финала. Единствено отпадането на Мая му даваше някакъв шанс в социалния вот.

# 1 597
Diavolo
ох, разсмя ме с колците. доматите не ги ядем с тях.JoyHug

# 1 598
  • Другата България
Ванка, аз връщах да чета назад /не успях всичко/, но попаднах на преразказ на ...май от сутрешното гостуване на Мая в БТВ, може и другаде да е било, не помня вече, толкова много постове, а аз отгоре-отгоре.
Та, нещо от рода на това, че истинската социална и стратегическа игра не се води видно пред останалите /а явно и пред нас, зрителите/. Прави се по време на игрите /а тя основно беше в публиката/, докато чакат за игри и за транспорт, в лодките....това, че е знаела кога, къде и пред кого какво да каже, на кого да ес усмихне, кого да прегърне, на кой да намигне...ей такива наглед дребни, но доста важни похвати. И е факт, че всъщност беше харесвана от нумеролозите - мъжката част /не само Гогов/, от женската също - Вера го спомена веднъж, когато ставаше въпрос за Влади, мисля Ванеса също.
Да, тя явно може и да не е играла с останалите лагери, седеше си като майката - кралица и на нея ѝ “снасяха“ инфото, пращаше щерката на воаяжи, но всъщност всичко ставаше с нейното благоволение и съгласие. Направи така, че това, което искаше тя, да го представи по начин, все едно идва от друг - така мъжете се чувстваха значими.
Затова и накрая реагира по този начин /самата тя си призна, че е реагирала импулсивно и прибързано/, но нямаше време да реагира, първично реагира, точно както го направи когато Влади я сложи да играе.
Мая и Миро си приличат, именно по това - и двамата са свикнали да става това, което кажат те, похватите им просто са различни. Спомни си как реагира Миро когато същия Венци не се съобрази и с неговото желание - по същия начин. Семейство, семейство, но във всяко семейство си има такъв, който е в ръководната роля, колкото и да се говори за равноправие.

# 1 599
Още нещо към Мая. Писах го и за Алекс.
Сериозно ли си мислите, че някой ще ви повярва на постфактум обяснения след като всичко е минало?
Питам същото и Ники Николов и ако това изобщо е вярно защо се излъчва след всички тези събития?
Аз пък мога да кажа, че това е стъкмистика. Защо да ви вярвам бе хора??? С какво доказахте, че сте искрени с нас? С кое, с какво?

Има едно изконно правило в риалити форматите.
Разказваш всичките си стратегии със синхрони към зрителите. Тогава на момента
. Като Живка от Фермата.
Като Ваня от Сървайвър. И т.н.
А не всичко е приключило, знаем какъв е резултата и чакай сега с помощта на продукцията да измислим някакъв сюжет за баламите.

Доматите не ги ядем с колците!

Като цяло си прав. Но оставам с впечатление, че в този формат,  това е сюжетно решение.

# 1 600
На същото мнение като ауткаст съм.
Не разбирам защо се нарича соц.игра това на Мая..че и се извежда с положителен знак?!?

Това че ходеше по лагерите като цветарка да се мазни и пърха с мигли..да ласкае играчите ...доста нескопосано на моменти /защото бе ясно какво ще иска от тях-услуга/... цялото й нечистоплътно поведение...не мога да видя нищо положително за което да я потупам по рамото...напротив...лшцемерие и само лицемерие?

Това ли наричате  социална игра - лицемерието?

Дипломация не виждам. Дипломация е друго нещо..Мая не е дипломатичня..а лицемерна, пресметлива и подла...

# 1 601
Току що изгледах надкаста с Миро.
Това е първият надкаст, който гледам от - до без да поглеждам колко има до края.
Миро не си признава, че са го надиграли, макар, че много подсказки имало преди играта, че Мая няма да си даде гривната.
Влязъл за имидж, ала бала, но има какво да се научи, не за играта за човека Миро.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 19:41 от *Биле омайно

# 1 602
Миро ни чете, става ясно от Надкаста. Като цяло много много му е важен публичния образ и той си го призна - покрай школо много народ го познава и не може да се излага. Наясно е, че е съсипал играта, с изчакването и подбутването на игрите, но никой не му е попречил и е продължил. Не се е изкефил на формата, защото е индивидуална борба, а той обича отборните битки, та и затова си е направил отбор, личи че обича да е лидер. Много сериозно се е подготвял - при Мишето от ИВ с игри и пъзели, палене на огън и умения за оцеляване. Изгледал е всички епизоди на Надкаст година назад, вкл и техния наръчник за участие в риалити формати. Продължава да твърди, че Мая била най-достойна.
Твърде много... Даде си оценка 9 от 10 за стратегическа игра! Rolling Eyes А на физическа и социална 7 или нещо такова. Неделчо го контрира, ама не... по гръб не пада Миро.
Не знам дали е наясно, че не винаги е прав, но има страхотна харизма и хората няма да спрат да го харесват. Дано не спекулира с това.
Не Мая, а Бистра. Мисля, че леко е заслепен. На това била най-добра, на онова била най-добра, ми ние па да не сме слепи, егати! Верно че от дивана гледаме, не там на място, ама...

Бистра, естествено, изплисках и аз.Sweat Smile  Да, много умело си управлява образа, дори на няколко пъти каза, че той не бил светец и безгрешен, видиш ли, щото хората вече за такъв са го обявили, добре се хвали и посочва бизнес уменията и лоялността си в живота, етика, стандарти алабала, ще видим дали не се готви да се задържи в публичното пространство. Приятен и интелигентен събеседник е, умее да отговаря на неудобни въпроси, дори когато Неделчо му каза, че е играл като собственик на Лагер 3 се измъкна, но за мен лично е фалшив герой.

Абсолютно. И да вземе да остави тая отборна игра бля, бля. Не е чак толкова глупав, че да не знае къде влиза. Излъсква имидж за сметка на едни глупци, които му играха по гайдата. Защо не го питаха как така подканя към корупция? Защо се премълчава този факт? Всяка гривна струва 3000 лв., а той щял да си ги даде на хора, които уж му били деца? Деца? Много ви моля, това да не е някакво семейно шоу от детската градина? Така извъртяха нещата, че сега зрителят да не се усети, че това, което Миро и Мая направиха си е жива проба манипулация и зле прикрита корупция. После се чудим що...както и да е.

# 1 603
  • София
На мен ми хареса подкаста с Миро, абсолютно го разбрах, за мен си обясни всичко ясно. Но аз съм си му фенка от началото, та и до сега Simple Smile
Също нямам хейт към продукцията, като за първи сезон си се справиха добре. С удоволствие ще гледам втори сезон, ще го чакам с нетърпение. Сигурна съм, че ще има много корекции в правилна посока.

# 1 604
Чрез Надкаст Миро затвърди впечатленията ми, че е умен и манипулативен, досущ като Мая, и двамата използват хората за собствените си цели и скриват намеренията си в добре подбрани думи. Евала!

Общи условия

Активация на акаунт