🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 472
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 995
За Бистра, че е добутана до финала от трима участници е доста силно казано. Мая така й помогна, че въобще не стигна. А благодарение на помощта на Миро загуби уважението на 90% от зрителите, което между другото си беше спечелила с битки сама. Единствено за Дзами мога да се съглася, че направи жертва, за което обаче се разбра постфактум като обявиха, че вот няма да има.

# 1 996
Сезонът свърши и сега би ми било интересно пишещите тук участници да споделят малко повече впечатления за преживяването. Миро, Вера, Мая, Гогов (Гуспа) чакаме ви тук!

# 1 997
  • Другата България
За мен това е истината.
Ако Миро не беше седял на сянка на последната игра, когато отпадна /май/, Бистра трябваше да е на негово място.
Уважението на зрителите няма нищо общо с представянето ѝ във формата, в смисъл - когато е играла по този начин, тя не е имала нищо против това, и не е мислила дали и как ще изглежда в очите на зрителите. Така че да се говори, че Миро не ѝ е помогнал и не я е подпирал /дори буквално/, за мен не е сериозно.
Относно Мая - аз вече писах, имам малко по-различно мнение за “подпирането„ от нея, и мисля точно като самата Бистра - беше го написала в пост в ИГ. А и Мая го каза. Там не беше важна само физическата подкрепа, беше важна и моралната и социална такава. Ако Мая беше отпаднала по-рано, според мен Бистра щеше да се спихне, вероятно, а и нея с мисленето и стратегиите никаква я няма. Мая ѝ помогна много повече по този начин, отколкото с тази една гривна, която нямаше никакво значение.
Всъщност, Мая много повече попречи на Бистра, но това е друга тема, и за това сме писали.
Но да, Бистра си имаше солиден “гръб“ в предаването. И разбира се, тук съм на мнението на някои от съфорумниците, че имаше и подкрепата на продукцията. Точно това беше целта на НН - да спечели жена, или поне това е бил първоначалния замисъл. До момента, в който Мая си показа “рогата“ и реши да се доказва само защото не стана нейната. Тогава и продукцията обърна другия “лист“.

# 1 998
И за финал само ще добавя, че никак не ми хареса това, че предаване, в което едни хора дойдоха да се борят, мизерстват, гладуват, оцеляват- физически и психически, завърши с хазарт.
Единственото ценно като урок е, че, да, човек трябва да знае кога да спре, но тези хора дойдоха да се борят за 300 хиляди лева (разпределени между трима финалисти), а ги изпратиха по живо, по здраво с по 9 хиляди, условно казано.
Някак си ми остана горчив вкус в устата, пък представям си на тях...

# 1 999
Финалът беше скучен и евтин. Поне Жорката намаза малко филията.
Венци, благодаря ти за участието Purple Heart
Аз втори сезон няма да гледам, даже се замислям дали изобщо да си губя повече време в "реалитита".

Всичко хубаво и на вас, благодаря за приятната компания! Heartpulse

# 2 000
Гривна 95 реално беше дадена на Секулички от Шериф, и той после я даде на Марина, тя не е почвала с тази гривна тъй като гривните от начало бяха до 90 + номер 100(златната гривна).

Да се надяваме че с тези спестени 258 хиляди, 2ри сезон да е с поне 500 хиляди награда което е по 5000 на гривна.

# 2 001
Скрит текст:
Финалът дойде, бомбетата също.

- Епизодът започва със Саше как разтяга солетите и е извадил бицанките. Дано си спретнат кютек на полуфинала , че да влезе малко тая физика в действие като хората..Ама по-добре не, че Бистрьонито с бисквиДити е тежък фаворит срещу двата скакалеца и ше им напука канчетата...

- Бистричка била там да покажела, че можела да се бори наравно с мъжете...Тук цял отделен обзор може да се напише, но да, права си е, точно това показа и през сезона.

- Мини обзор на Гоше за бавния лагер. Казва, че гладували много и едвам се движели. Думите му са подкрепени с кадри на Марина и Лора, които са качили само по 5кг за престоя си там. Виртуозен монтаж отново, евала.

- Кадърът на бат Жо , къде трЕпи златната рибка, може да задмине тоя на "блеещият търговец", тъй като и двата вече са ги показвали над 50 пъти, нищо, че са от първия епизод. Виртуозен монтаж №581.

- Бистрето може нищо да не вдява от играта, но със сигурност е броила златните гривнички и кой, колко пъти ги е печелил. Ех, тия бисквиДи. Цена нямат...

- Татьовото отивал да играе като играта, наречена живот. Тоя редактор, къде му ги подмята тия клишета, да се закрива направо.

- Отново е облечен с 3 ката дрехи за битката. Явно има по една от на всички хора, къде са го подпирали в сезона. Демек е със слипа на някой от продуцентите също.

- При плуването в кадър влиза някаква подводна нинджа с харпуня, къде кръжи около тях. Бистричка мята едно око, дали не е хванал малко рибка...

- Косъма бърза да помогне на Саше , като му навигира посоката на плуване. Ако имаше още една игра, АТИ трябваше да му слага плетения пуловер , къде беше с него в кръга. Дано спрат още хора да му помагат, че не може си носи дрехите вече...

- Венцичка надъхва Бистричка , разказвайки и история от паралелна вселена, в която тя била наравно с другите двама участници.

- Водещият подмята, че Бистрето не била случайно на полуфинал. Всички сме съгласни. Ако има някой, който е било планувано да е там, то това си е тя...Все пак половината каст игра за нея, барабар с продукцията и водещите.

- Миро бил обявил в покдаста си, че Саше бил най-точният стрелец на острова. Така изглежда - 0/15 от първите изтрели по мишените на 5 метра разстояние...

- Пристигат бат Жо и Бистричка, и си свалят мишените за отрицателно време, но Татьовото все още се води най-добрият стрелец на острова с 0/15 статистиката си.

- Докато Гоше и Саше са вече на пъзела, Бистрето си строи още замъче в пясъчника, мислейки си за рибката, къде ония шапшал с харпуня ще пържи довечера.

- Водещият се чуди вече какъв жокер да даде на пъзела, че да го схванат. Бистрьонито си мисли, че и тук условието е да строи замъче с кубчетата. Прилага безотказната стратегия "Градил Илия Килия".

- АТИ им нарежда пъзелите и на двамцата, и ще представя отбор 3 заедно с Венцичка на финала.

- Лицата приема доста радушно загубата. Потрошава инвентар за повече пари, отколкото може да изкара от кутиите...Чувства се нареден, че му дали да реди пъзел с пясъчен цвят на пясъка. Не вярвам...

- Айде, поне и преди финала Среброто да им тегли една морална реч. Дано във втори сезон има повечко такива, че в този нещо късичко ни дойдоха. Някъде през 3 минути им беше диапазонът.

- Явно продукцията е прозряла, че зрителите обожават да слушат, как разни калъфи им обясняват какво е редно и нередно от телевизора, какво са ценности и как трябвало да си живеят животите.

-  Ама нали ние затова точно ги гледаме тези предавания?! Не е за разтоварване и удоволствие от игри, и стратегии, а за да се учим от псевдоморалисти на морал и от измекяри на ценности.

- Бистричка е много горда от себе си. Все пак е заела почетното 3то място от 3ма човека в играта. Ако на следващата игра заеме 2рото от 2ма участника, направо трябва да се пръсне от гордост...

- Жалко само, че единствената игра, която може да спечели срещу Гоше, е по надяждане с бисквиДи... Там даже и двамцата скакаУци ще ги опука наведнъж.

- Мамината заявява, че искала да има жена на финал и това ѝ било целта. Ами Елена Петрова вече е там, така че може да си брои мисията за изпълнена...

- Пета поредна констатация на Косъма, че Бистра била единствената жена на полуфиналите. Да, братле, ние също гледаме, мерси все пак. Дано след 3 минути пак ни припомниш, че сигурно ще забравим...

- Бат Жо пак е почнал да ходи на уроци. Третото висше от Острова се пече.

- Косъма съвсем спокойничко си подсказва на Бистричка, ама то никой не го забелязва това. Казва си ѝ веднага грешките по мостчето, че даже я съветва да поглеждала и към моста на Лицата...Никъде в правилата не е забранено да ти помага водещият, така че...

- В "Стани Богат" вкараха вече жокер "подсказка от водещия", та явно и в Острова са го въвели. Просто е само за единия играч, който по никакъв друг начин не са го подпирали досега...

- Опит за оригиналничене от Саното пред Гоше, който отдавна е в 4D-то и му е през ку...верта за Нова Година за тъпизмите на актьорчето.

- Много добър монтаж отново на кадри, които показват Косъма как застопорява мостчето на Бистрето, докато нея я няма. Каква демонстрация на феърплей! Шиса гръмна...

- Не е ясно, защо Гоше си крие тухличките от пъзела. Нали, ако го реши, водещият веднага неволно ще прочете сентенцията на глас...

- Явно все пак Гошката е като опакото на ножа, тъй като от 15 минути се взира във фразата, която петокласник ще напише за под минута. Подредил си е и половината букви наобратно...Вероятно в 4D-то се виждат по-добре така.

- Иииии следва пореден жокер на пореден пъзел. Така се прави. В отборната игра на предаването явно влизат и екипа, и водещите, и батката с харпуня, общо взето всички без Гоше са в семейството...

- Язък! Толкова мъка, толкова старание от продукция, водещи, къртици, 20тина участници, дори и от посолството ни във Филипините съдействаха, че да се покаже, колко са равни жените на мъжете в игрите , ииии...Отеква Петър Вучков в ушите на всички - "Много за малко не познахте".

- Влиза предложение за сезон 2 - И двамата водещи да играят в коридора на жените, и ако не е достатъчно, Дузпата също да влиза там. Дано се поберат всичките патерици, инвалидни колички и бушони в едно коридорче...Да се види най-накрая, че жените заслужават да спечелят без да се бутат, а направо да се занасят на финал.

-
Скрит текст:
Според Косъма, играта за елиминации нямала полово значение. Явно затова Гошката беше с 15 минути по-рано на пъзела. Ако имаше полово значение, щеше да затвори Бистрето с 1 сезон сигурно...

- Нетенденциозен преразказ на играта от "Гласът зад и пред кадър" пред другите финалисти. Добре, че Гоше горе-долу разказва , какво наистина се е случило.

- Венченцо грам не вдява какво миксира Лицата, пък АТИ тръгва да му чете морал. Закривай, докато е време, че ако те запукат теб и твоите патерици...

- Финалистите сгъват цирка и всеки пълни по дисагите, квот набара. Остава само да маркират с трибуквена абревиатура лагерите, че да се знае, че е имало българи там. (К)онспирациите (У)биват (Р)иалититата!!!

- От трибютчето на Венцичка става ясно, че всъщност сам се е кълнал на диск, а после лЮскаше канче с урина по обущата на Саното, че му бил карък...

- Саше и той си тръгвал с куп научени уроци от острова. Ще се окаже накрая, че Лахуй е име на университет от световно ниво, при това безплатен.

- Толкова висшисти излязоха от тоя остров, колкото от НАТФИЗ не могат. Поне са също толкова слаби актьори.

- Свършва трибюта на АТИ, но нямаше кадри от живота в сандъка(?!). Опитват се да ни накарат да забравим за островния Диоген, нооо ние помним, помним...Всичко помним.

- Бат Жо констатира, че бил превъртял играта по всички параграфи. Изречението щеше да е също толкова вярно, ако точката беше поставена след "превъртял".

- Още един финален кадър , как шиши златната рибка с колче. Разпра я тоя сезон, ама поне 1 желание да си беше пожелал...

- В трибюта на Гоше поне са успели да му съберат всичките криндж моменти, а те хич не са малко. И той признава, че всъщност е отишъл на Лахуй заради безплатния университет. Вече когато пожелаваме на някой да ходи да се учи, ще му казваме "Иди на Лахуй"...Блять...

- Венченцо бил в абсолютен шок, като разбрал, че има бомби в кутиите. Халхаберо, пак си блял някъде, ама сИфте...

- Изглежда, че финалът ще е доста различен от тези в другите държави. Точно както каза Н.Н. в Надкаст. Започва и е абсоютно същият...

- Дано зрителите не заспят от толкова много драма и адреналин, които ги очакват.

- Гоше започва да отваря пръв и е обещал да не прави "лакомото мЕчи" . Речи и отсечи. Кешира 5 сандъка и си пали джапанките.

- Тръгва да дърпа финална, популистка реч, ама Косъма го отрязва. Вече никой не е длъжен да ги слуша тия ла*на , я.

- Венченцо грам не му върви на тоя остров - първо изтърва откриването на "Сезона на Дините", който чакаше 2 месеца, а сега нацели и бомбето още на старта...

- Кутията била на Маринчето. Дори завещанието ѝ носи рИване на участниците.

- АТИ започва да отваря кутиите със стратегия "по сантименталност". Ако бутащата го цял сезон продукция му е турила мистър Бомбастик в някоя от тях, евала. Ще изместят Кирцата(!!) от злодея на сезона...

- Абсолютно успешен опит да подобри "стратегията с дрехите" , прилагайки стратегия "следотърсач" покрай тенджурите с пари. Гледал за стъпчици и коя тенджурка е препикана...

-
Скрит текст:
Смело отваря 20тина кутии, като знае, че няма да нацели бомбата, преди да са минали наградния фонд на конкурентното предаване.

- В момента, в който това се случва, слушалката на Косъма почва да кънти от крещене и той започва да се моли на Саше да се отказва вече, че целта на продукцията е изпълнена.

- Оказва се обаче, че Кирцата дори не е близо до най-големият комарджия на острова. АТИ разкрива финалната си стратегия "отваряме до бум" и я изпълнява успешно. После не бил стратега на сезона..Всичките му се получиха.

- Жална им майка на продукцията след тоя финал. Добре, че поне отварят всичките ковчези, че хептен ще ги помелят из Фейсбуката...

- Някой по-конспиративно настроен би казал, че продукцията получи максимум драма с минимален разход. Но едва ли би имало съмняващи се, че един от подсигурените и най-бутани играчи е знаел къде е бомбата, отворил е достатъчно кутии, за да се види, че ще дадат повече пари от конкуренцията и баааш във финалната кутия губи всичко за максимален ефект и минимален разход. Ама не, не ми се вярва, звучи режисирано, а тука такива неща не са се случвали през сезона...

tfn2k ти май най-много ще ми липсваш JoySparkling Heart

Между другото някой да ме светне, защото аз сериозно не разбрах каква е логиката да търсиш следи около кутиите? Те другите без бомбата са паднали от небето ли, пък бомбата я е сложил някой с немски бранд маратонки? И как го знаем това?
Просто уникално, аз се впечатлих за пореден път Joy

# 2 002
А между другото моят спойлер относно победителите Алекс и Венци излезе верен, а го намерих съвсем случайно, разглеждайки небрежно профила на Венци във фейсбук. Беше му на стената поздравът с таг, който Алекс се е сетил да премахне. После обяснявайте, че Венци не бил тъп.   Само малко.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 19:18 от Arieli

# 2 003
Големи изхвърляния с наградата - колко човека, пък колко хиляди и т.н. Накрая... в ,,Стани богат" взимат повече. Супер излагация.

# 2 004
Бистра може да е имала солиден гръб, но и това не е забранен, нали? Както и преписването. И, тук са двойните стандарти в повечето случаи. Щом харесваме Жоро, ок е че преписва. Не харесваме Мая и Бистра- оууу ужасно играят, егати наглите.
И кой решава, кой е достоен? Щом си на финал, играл си играта. По тази логика, не разбирам хейта по Бистра и Мая. А що откровени обиди имаше...леле.
От мен евала на всички, които играха. Мая ми е фаворит. Много сървайвърски игра. Признавам, че Жоро ще се помни, Ако че не го харесвам. Жалко за Венцичка и Алекс, но пък изживяването е един път.

Беше ми приятно да ви чета, Blush
До нови срещи

# 2 005
А бе като ударя чертата добре си беше сезончето и финала ми хареса. (Единствено за Венцичка съжалявам, ама той е млад, здрав и способен и съм сигурна ,че и без  да е спечелил петцифрено число в лева пак ще преуспее ) Много емоции провокира в мен островчето и положителни и отрицателни... В по- голямата си част ми носеше вълнения и забавление, което е и най- важно за мен  за гледането на телевизия. Имаше си минуси, ама като за първи сезон от мен е простено.

Благодаря на всички участници ,че ни забавляваха през последните месеци с всичките си несгоди и емоции. И лично се извинявам, ако някой прекалено съм го нахейтила. За малките критики не се извинявам.😉😁

Благодарности на Дяволче и Сони, че направиха темата толкова прекрасно място за споделяне на мнения Благодарности и за много полезната информация в началото, която лично редовно си проверявах.💯💥

Също Благодаря на Outcast за линковете на епизоди, спаси ми сезончето човека.  До 5- 6ти епизод го бяха качвали в You Tube и от там се зарибих, ама после греда. До преди седмица само благодарение на неговият труд успявах да гледам. 🫶Ако на някой съм досадила прекалено в темата може него да обвинявате.😉😁

Също огромни благодарности на tfn2k за невероятно забавните обзори. Редовно ми оправяха настроението. Толкова не съм се смяла от години на някакво творчество.🙌

И не на последно място благодаря и на всички списващи за забавните и интелигентни мнения, критиката, дебатите , информацията и снимките.....Благодарение на всички Вас островът стана  много по- приятно забавление.🤘

Пожелавам на всички Весели празници и Мноооого щастлива нова година. А живот и здраве догодина с повечето може би ще се засечем отново тук. И стискам палци каста за сезон 2 да е тройно по- добър.😁

П.П. Аз сигурно малко избързвам с довиждането , четох че анкета ще има😁, ама като чета колко хора се сбогуваха да не остана и аз по- назад я.😉

# 2 006
Липсата на адекватна награда въпреки всичките положени усилия и ужасни условия, в които оцеляваха участниците е голям фал за предаването. Да помислят догодина за увеличаване на минималния награден фонд - 25к лв поне да стане, че си беше подигравка с тези 9к лв.

# 2 007
  • Другата България
Именно, същото мисля и аз.
Че Гошо и Мая ще се помнят като злодеите на формата.
И ако не бях толкова предубедена към Мая, вероятно и аз щях да я харесам като играч.
Но аз не я харесах като човек, после вече ми беше много трудно.
Докато Гошо отначало ми беше безразличен, но си личеше, че знае защо е там и как да играе тази игра, макар и по странен и неразбран начин. По принцип за мен това са хората, към които си насочвам вниманието, това беше и причината да не съм толкова хейтеща Сашо, въпреки че и при него имаше подпиране, направо продуктово позициониране.
Но толкова, колкото при Бистра, досега май не съм виждала в наш формат. Май само при Женя Джаферович в ИВ, ама гледам да не правя паралел с онова предаване.
Що се отнася до двойните стандарти - няма такива. Blush
Най-нормалното нещо е субективизма, особено когато имаш играч, на когото симпатизираш.
Независимо от причините.

/В този ред на мисли си представям какво щеше да бъде ако пишех в темата за ИВ, защото аз съм от харесващите Мартин.....а съм гледала само първи и втори епизод....Joy/

# 2 008
Аз не съм напълно съгласна за Мая.
Тя имаше своята роля там и си я изпълни съвсем успешно.
Наистина се грижеше за комфорта и удобството  на всички около нея. За естетиката също.
Много е важно в каква обстановка живеят играчите, а играчите от нейния лагер се чувстваха добре. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че е само благодарение на нея, но тя имаше голям принос за това.
В живота си не познавам хора като Мая. Може би затова  ми беше много интересно да я наблюдавам.
За мен тя беше като перфектната гейша.

# 2 009
Според мен най-добре е да се връща Сървайвър в класическата си форма (а не турската измишльотина) и да не се правят други подобни експерименти като Островът Grinning

Общи условия

Активация на акаунт