🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 489
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 980
Не може в Къщата на инфлуенсърите победителя да взима повече. Това не е сериозно.
Точно!

Тази година им останаха над 250 000 от наградния фонд. Направо да добавят 300 000 към този за следващия сезон и да стане 600 000. Кутиите ще са по 6000.
Има някаква логика гарантираните кутии да са три, защото и с по три гривни стартират, но поне сумата на кутия/гривна да е по-висока. Ако удвоят фонда, то е ясно че това са много пари, но пък и е още по-ясно, че няма да бъдат спечелени всичките. Поне ще има гарантирани 18 000 на човек, че сега е наистина малко смешен финалът, а не епичен, както трябваше.

Или поне, ако ще е 300 000 и пак със същата стойност на гривните като тази година - гарантираната печалба да е за всеки финалист половината от гривните, с които е стигнал на финала. Едва ли някой ще се класира само с 6 гривни до финала, та пак да спечели само 9000.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 00:02 от Geri2000

# 1 981
Със сигурност ще гледам пак,даже предлагам на моя мъж да го запиша, но го притеснява плуването Wink 

# 1 982
Александър го сполетя съдбата на хората, които не знаят кога да спрат. Много добре стана, изобщо не го исках на финал.
Георги игра разумно и  му се получи прилично.
Кофти за Венци. Не ми беше любимец, но при такъв карък, как да не го съжали човек. Frowning1

Добро беше предаването, надявам се пак да направят, но ако може без театрални сцени и нагласени разговори с подадени теми и реплики.
И без да вкарват хора само защото са им измислили роля и са нагласили сценария още преди даже да е започнало.

И пак с тези водещи! Grin

# 1 983
Изгледах със затаен дъх финала на вече едно от любимите ми риалитита - Островът на стоте гривни.
Споделям с няколко реда и своите емоции:
Бистра най-накрая успя да се отърси от мъртвата хватка на Мая и Миро и показа на какво е способна. Браво, Бистра, успех ти желая, можеш и сама да постигаш целите си.
Венци е моят любимец, страхотен сезон направи, няма късмет, но има здрави ръце и ум в главата си, далече ще стигне това момче. Успех му желая!
Жоро някак не завърши достойно играта, но пък си тръгна като единственият победител, който успя да измъкне някаква сума от продукцията. Какво, как и защо, остават в историята. Голът си е гол, дори и ако е автогол.
Алекс трябва да поработи върху горделивостта си. Тя му изяде главата - реши, че щом защитава добри каузи, ще надхитри Бог и ще спечели. Да, ама не, не работят така нещата. Никой не е по-голям от Бог. Смирение.
Благодаря още веднъж на всички, които направиха това прекрасно шоу, много ми хареса!
Пожелавам успех на всички, до нови срещи във втори сезон. Ще го очаквам с нетърпение!
Наздраве! Beers

Напълно подкрепям вашето мнение, Бистра определено има качества щом толкова много хора направиха саможертва за нея и си отсъпиха мястото. Но определено чак сега  излезе от тяхната сянка и показа че може без да нарушава човешките си принципи.

Алекс определено си повярва прекалено много, без вяра и смирение бомби дебнат от всякъде.
И аз съм много доволна от това предаване, показват характерите на играчите и продукцичта не се меси само за да си повишат рейтинга. Много сум доволна и нямам търпение за 2ри сезон ! Simple Smile

# 1 984
Да ви кажа... бях за Бистра в тази игра.

Направо не знам тя изобщо как си е приятел с такъв човек в живота. Той видиш ли, не й бил дал победата, защото тя изоставала през цялото време, ама ако не беше погледнал той-НАГЛИЯТ моралист... щеше да си стои с пръст в НОСА.

Бързай бавно са казали хората, не само бързина ами и УМ се иска в тази игра. Искрено се надявам да чете това и както имаше хейт срещу Мая, такъв да има и срещу преписваша, който дори НЕ се върна откъдето трябва.

# 1 985
Чета ви и не мога да повярвам! Как може да сте Ок с постъпката на Георги???
Ако вие бяхте на мястото на Георги как бихте постъпили?
Със сигурност нямаше целенасочено да отида и да видя както Георги. Той не само погледна, лекичко. Айде стига.
И защо по дяволите се осъжда социална игра? Ами тука някои ще препишат на финал, аз пък искам да стигна там без игра. Ако мога, евала

# 1 986
Финалът дойде, бомбетата също.

- Епизодът започва със Саше как разтяга солетите и е извадил бицанките. Дано си спретнат кютек на полуфинала , че да влезе малко тая физика в действие като хората..Ама по-добре не, че Бистрьонито с бисквиДити е тежък фаворит срещу двата скакалеца и ше им напука канчетата...

- Бистричка била там да покажела, че можела да се бори наравно с мъжете...Тук цял отделен обзор може да се напише, но да, права си е, точно това показа и през сезона.

- Мини обзор на Гоше за бавния лагер. Казва, че гладували много и едвам се движели. Думите му са подкрепени с кадри на Марина и Лора, които са качили само по 5кг за престоя си там. Виртуозен монтаж отново, евала.

- Кадърът на бат Жо , къде трЕпи златната рибка, може да задмине тоя на "блеещият търговец", тъй като и двата вече са ги показвали над 50 пъти, нищо, че са от първия епизод. Виртуозен монтаж №581.

- Бистрето може нищо да не вдява от играта, но със сигурност е броила златните гривнички и кой, колко пъти ги е печелил. Ех, тия бисквиДи. Цена нямат...

- Татьовото отивал да играе като играта, наречена живот. Тоя редактор, къде му ги подмята тия клишета, да се закрива направо.

- Отново е облечен с 3 ката дрехи за битката. Явно има по една от на всички хора, къде са го подпирали в сезона. Демек е със слипа на някой от продуцентите също.

- При плуването в кадър влиза някаква подводна нинджа с харпуня, къде кръжи около тях. Бистричка мята едно око, дали не е хванал малко рибка...

- Косъма бърза да помогне на Саше , като му навигира посоката на плуване. Ако имаше още една игра, АТИ трябваше да му слага плетения пуловер , къде беше с него в кръга. Дано спрат още хора да му помагат, че не може си носи дрехите вече...

- Венцичка надъхва Бистричка , разказвайки и история от паралелна вселена, в която тя била наравно с другите двама участници.

- Водещият подмята, че Бистрето не била случайно на полуфинал. Всички сме съгласни. Ако има някой, който е било планувано да е там, то това си е тя...Все пак половината каст игра за нея, барабар с продукцията и водещите.

- Миро бил обявил в покдаста си, че Саше бил най-точният стрелец на острова. Така изглежда - 0/15 от първите изтрели по мишените на 5 метра разстояние...

- Пристигат бат Жо и Бистричка, и си свалят мишените за отрицателно време, но Татьовото все още се води най-добрият стрелец на острова с 0/15 статистиката си.

- Докато Гоше и Саше са вече на пъзела, Бистрето си строи още замъче в пясъчника, мислейки си за рибката, къде ония шапшал с харпуня ще пържи довечера.

- Водещият се чуди вече какъв жокер да даде на пъзела, че да го схванат. Бистрьонито си мисли, че и тук условието е да строи замъче с кубчетата. Прилага безотказната стратегия "Градил Илия Килия".

- АТИ им нарежда пъзелите и на двамцата, и ще представя отбор 3 заедно с Венцичка на финала.

- Лицата приема доста радушно загубата. Потрошава инвентар за повече пари, отколкото може да изкара от кутиите...Чувства се нареден, че му дали да реди пъзел с пясъчен цвят на пясъка. Не вярвам...

- Айде, поне и преди финала Среброто да им тегли една морална реч. Дано във втори сезон има повечко такива, че в този нещо късичко ни дойдоха. Някъде през 3 минути им беше диапазонът.

- Явно продукцията е прозряла, че зрителите обожават да слушат, как разни калъфи им обясняват какво е редно и нередно от телевизора, какво са ценности и как трябвало да си живеят животите.

-  Ама нали ние затова точно ги гледаме тези предавания?! Не е за разтоварване и удоволствие от игри, и стратегии, а за да се учим от псевдоморалисти на морал и от измекяри на ценности.

- Бистричка е много горда от себе си. Все пак е заела почетното 3то място от 3ма човека в играта. Ако на следващата игра заеме 2рото от 2ма участника, направо трябва да се пръсне от гордост...

- Жалко само, че единствената игра, която може да спечели срещу Гоше, е по надяждане с бисквиДи... Там даже и двамцата скакаУци ще ги опука наведнъж.

- Мамината заявява, че искала да има жена на финал и това ѝ било целта. Ами Елена Петрова вече е там, така че може да си брои мисията за изпълнена...

- Пета поредна констатация на Косъма, че Бистра била единствената жена на полуфиналите. Да, братле, ние също гледаме, мерси все пак. Дано след 3 минути пак ни припомниш, че сигурно ще забравим...

- Бат Жо пак е почнал да ходи на уроци. Третото висше от Острова се пече.

- Косъма съвсем спокойничко си подсказва на Бистричка, ама то никой не го забелязва това. Казва си ѝ веднага грешките по мостчето, че даже я съветва да поглеждала и към моста на Лицата...Никъде в правилата не е забранено да ти помага водещият, така че...

- В "Стани Богат" вкараха вече жокер "подсказка от водещия", та явно и в Острова са го въвели. Просто е само за единия играч, който по никакъв друг начин не са го подпирали досега...

- Опит за оригиналничене от Саното пред Гоше, който отдавна е в 4D-то и му е през ку...верта за Нова Година за тъпизмите на актьорчето.

- Много добър монтаж отново на кадри, които показват Косъма как застопорява мостчето на Бистрето, докато нея я няма. Каква демонстрация на феърплей! Шиса гръмна...

- Не е ясно, защо Гоше си крие тухличките от пъзела. Нали, ако го реши, водещият веднага неволно ще прочете сентенцията на глас...

- Явно все пак Гошката е като опакото на ножа, тъй като от 15 минути се взира във фразата, която петокласник ще напише за под минута. Подредил си е и половината букви наобратно...Вероятно в 4D-то се виждат по-добре така.

- Иииии следва пореден жокер на пореден пъзел. Така се прави. В отборната игра на предаването явно влизат и екипа, и водещите, и батката с харпуня, общо взето всички без Гоше са в семейството...

- Язък! Толкова мъка, толкова старание от продукция, водещи, къртици, 20тина участници, дори и от посолството ни във Филипините съдействаха, че да се покаже, колко са равни жените на мъжете в игрите , ииии...Отеква Петър Вучков в ушите на всички - "Много за малко не познахте".

- Влиза предложение за сезон 2 - И двамата водещи да играят в коридора на жените, и ако не е достатъчно, Дузпата също да влиза там. Дано се поберат всичките патерици, инвалидни колички и бушони в едно коридорче...Да се види най-накрая, че жените заслужават да спечелят без да се бутат, а направо да се занасят на финал.

- Според Косъма, играта за елиминации нямала полово значение. Явно затова Гошката беше с 15 минути по-рано на пъзела. Ако имаше полово значение, щеше да затвори Бистрето с 1 сезон сигурно...

- Нетенденциозен преразказ на играта от "Гласът зад и пред кадър" пред другите финалисти. Добре, че Гоше горе-долу разказва , какво наистина се е случило.

- Венченцо грам не вдява какво миксира Лицата, пък АТИ тръгва да му чете морал. Закривай, докато е време, че ако те запукат теб и твоите патерици...

- Финалистите сгъват цирка и всеки пълни по дисагите, квот набара. Остава само да маркират с трибуквена абревиатура лагерите, че да се знае, че е имало българи там. (К)онспирациите (У)биват (Р)иалититата!!!

- От трибютчето на Венцичка става ясно, че всъщност сам се е кълнал на диск, а после лЮскаше канче с урина по обущата на Саното, че му бил карък...

- Саше и той си тръгвал с куп научени уроци от острова. Ще се окаже накрая, че Лахуй е име на университет от световно ниво, при това безплатен.

- Толкова висшисти излязоха от тоя остров, колкото от НАТФИЗ не могат. Поне са също толкова слаби актьори.

- Свършва трибюта на АТИ, но нямаше кадри от живота в сандъка(?!). Опитват се да ни накарат да забравим за островния Диоген, нооо ние помним, помним...Всичко помним.

- Бат Жо констатира, че бил превъртял играта по всички параграфи. Изречението щеше да е също толкова вярно, ако точката беше поставена след "превъртял".

- Още един финален кадър , как шиши златната рибка с колче. Разпра я тоя сезон, ама поне 1 желание да си беше пожелал...

- В трибюта на Гоше поне са успели да му съберат всичките криндж моменти, а те хич не са малко. И той признава, че всъщност е отишъл на Лахуй заради безплатния университет. Вече когато пожелаваме на някой да ходи да се учи, ще му казваме "Иди на Лахуй"...Блять...

- Венченцо бил в абсолютен шок, като разбрал, че има бомби в кутиите. Халхаберо, пак си блял някъде, ама сИфте...

- Изглежда, че финалът ще е доста различен от тези в другите държави. Точно както каза Н.Н. в Надкаст. Започва и е абсоютно същият...

- Дано зрителите не заспят от толкова много драма и адреналин, които ги очакват.

- Гоше започва да отваря пръв и е обещал да не прави "лакомото мЕчи" . Речи и отсечи. Кешира 5 сандъка и си пали джапанките.

- Тръгва да дърпа финална, популистка реч, ама Косъма го отрязва. Вече никой не е длъжен да ги слуша тия ла*на , я.

- Венченцо грам не му върви на тоя остров - първо изтърва откриването на "Сезона на Дините", който чакаше 2 месеца, а сега нацели и бомбето още на старта...

- Кутията била на Маринчето. Дори завещанието ѝ носи рИване на участниците.

- АТИ започва да отваря кутиите със стратегия "по сантименталност". Ако бутащата го цял сезон продукция му е турила мистър Бомбастик в някоя от тях, евала. Ще изместят Кирцата(!!) от злодея на сезона...

- Абсолютно успешен опит да подобри "стратегията с дрехите" , прилагайки стратегия "следотърсач" покрай тенджурите с пари. Гледал за стъпчици и коя тенджурка е препикана...

- Смело отваря 20тина кутии, като знае, че няма да нацели бомбата, преди да са минали наградния фонд на конкурентното предаване.

- В момента, в който това се случва, слушалката на Косъма почва да кънти от крещене и той започва да се моли на Саше да се отказва вече, че целта на продукцията е изпълнена.

- Оказва се обаче, че Кирцата дори не е близо до най-големият комарджия на острова. АТИ разкрива финалната си стратегия "отваряме до бум" и я изпълнява успешно. После не бил стратега на сезона..Всичките му се получиха.

- Жална им майка на продукцията след тоя финал. Добре, че поне отварят всичките ковчези, че хептен ще ги помелят из Фейсбуката...

- Някой по-конспиративно настроен би казал, че продукцията получи максимум драма с минимален разход. Но едва ли би имало съмняващи се, че един от подсигурените и най-бутани играчи е знаел къде е бомбата, отворил е достатъчно кутии, за да се види, че ще дадат повече пари от конкуренцията и баааш във финалната кутия губи всичко за максимален ефект и минимален разход. Ама не, не ми се вярва, звучи режисирано, а тука такива неща не са се случвали през сезона...

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 00:14 от tfn2k

# 1 987
Оо, тази изцепка на Жоро с преписването беше доста грозна, но очаквана и позволена. Обаче това, че нарушава правилата като не се върна през        решетката и не му правят забележка е по-фрапантно. 
Бистра е много добра на игрите, но просто останаха най-силните мъже, които чисто физически я превъзхождат. Иначе направи чудесна игра днес и беше въпрос на 1 секунда да се класира. А Жорето е истински джентълмен, спор няма. 😄

# 1 988
Отговарям на въпроса, който ми беше зададен, но вече не мога да го намеря,за да го цитирам.Grinning
Човешко е да се изкушиш и да погледнеш, мъжко е да си признаеш. А и ставаше въпрос за секунди.
Признавам си,че харесвах Георги, но да опознаеш един човек означава да го видиш в различни ситуации. Така,както го видях тази вечер, не ми хареса.

# 1 989
Някой сметнали, че довечера Бистра като бие Георги става с 36 гривни?
Това няма да стане така. Довечера последният 4-и ще реши на кого от останалите да си даде гривните. А Бистра като цяло не може да бие и вързано коте, пък ти за Георги ми говориш Joy

Абе направо си го би😉
Ако Лошко не беше погледнал първия път така нагло едвали щеше да се изнерви и да и паднат тези букви. Загуби време там ...
Просто казвам....
30 страници съм назад ... Май ще ги мина по диагонала  постовете поне до 20ч тази вечер

# 1 990
На мен ми хареса предаването, особено като го сравнявам с конкурентното такова. Имаше недостатъци, дано догодина да изгладят някои от тях. Доволна съм и от победителите, Алекс ми беше фаворит, Венци също, особено като се отърси от попечителството на Мамчето. Георги допринесе много като образ, а и беше силен играч, така че и той ме устройва като финалист.

Много повече ви четох, отколкото писах и искам да ви благодаря за интересните и забавни постове. До догодина!

# 1 991
  • Другата България
Ма цял сезон кой ли не преписваше от кого ли не, сега са зяпнали в Гошо.
Могъл - преписал, това е.
Важно е, че Бистра е навън, където ѝ е мястото.
Да се спасява.
Мери, тука не е така. Точно Миро каза, че Георги винаги е играл шикалкавейки и преписвайки. А все пак финал е.
Бистра може да е всякаква, но играта си я спечели.
Аз продължавам да я харесвам. Всеки играе както реши-по думи на Жоро.
Ама аз не казвам, че Гошо не е преписвал.
Казвам, че всеки /или почти/ го правеше.
Казвам, че това не е забранено.
Казвам, че за мен най-нечестно като цяло през сезона игра Дзами, той най-много шикалкавеше и заобикаляше правилата, колкото и лежерни да са те.
Казвам, че още от самото начало благодарение на подсказване от публиката много играчи си наредиха пъзелите и си спечелиха игрите.
Освен това, е съвсем нормално да харесваш някого и затова да не ти е ок с постъпката на друг, който го е прецакал. Аз поне се опитвам да съм обективна, щом Бистра нямаше против да е побутвана и директно избутана на финала /почти/ от трима човека - официално, да играе играта си по такъв начин, защо Гошо да е против да погледне фразата ѝ и да се подсети къде е сгрешил?

# 1 992
По повод връщането на Георги отстрани на конструкцията, аз мисля, че той си се върна по стандартния начин, когато пренасяше. След това отстрани отиде към бистрините плочки (той ако беше вътре в неговата си решетка нямаше да може да види), съответно отстрани се върна.

# 1 993
tfn2k, свеж полъх в тая тема си ти. Зарад теб надниквам от време на време и благодаря за поредния готин анализ.

# 1 994
  • София
За мен финалът може да се балансира, ако има по 2 бомби за всеки. Едната да е като предупреждение и на втората чак да гориш, така до един момент можеш да отваряш спокойно и после вече да си прецениш ще рискуваш ли повече или не. Обаче предаването е по формат, едва ли ще се навият.

Общи условия

Активация на акаунт