🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 433
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 070
  • София

Още не съм догледала Миро в Надкаст, остават ми 30 мин, но ах колко е подготвен и за там той, не могат да го пипнат Simple Smile
Отделно изчел ни е от .. до ..
Каза, че би могъл да бъде във всеки лагер, при Нумеролозите щял да играе с Вера и сигурно с Митов, във Глория с Шериф, Секулички и най-вероятно Жорката (без Берке Simple Smile )

И към нас зрителите:
Ако нещо ни удря толкова силно, че чак да предизвика такъв хейт, ми да се замислим. Той човекът си е там, прави което прави, а ние имаме само едно нещо дето е под наш контрол и то е нашата реакция.

И дистанционното Wink

Това за реакцията Мирцата ли го е рекъл? Ама хайде да измисли нещо дето не сме го чували де, аман от клишета.

Ппдкасти не гледам и Мировия няма да гледам. Ясно ми е какво ще каже, мерси. Не знам каква точно му е била целта с влизането в шоуто, дано си я е постигнал. Да вземе малко да се смири, признавам му, че много добре се контролира и е харизматичен, но не може винаги да става на неговото. Чакам с нетърпение следващия му проект. И няма да простя, че продаде школото на някакви неизвестни, барабар с моите и на децата ми данните. Да не ми обяснява за GDPR, не всички пасем трева. Какво точно продаде всъщност, платформата или информацията в нея? Риторичен е въпросът. По този казус за съжаление нищо не може да се направи, ще чакаме на кармата (по Рената ли беше оная откачалка?).

И ще си коментираме каквото си искаме, ако някой не иска да го коментират, седи си вкъщи на дивана или в офиса и си бута каруцата достойно и тихичко.
Определих се.

За финала и финалистите нямам какво да добавя, скука и половина плюс гадости. Кой изобщо би се навил да се подложи на подобни извращения за да играе Сделка или не на финала? Голямо приключение, спор няма.

# 2 071
Аз съм много доволна от финала. Не от правилата, а от начина, по който се разви. Самите правила наистина не са добре обмислени, трябва да има все пак някаква битка и/или стратегия за отварянето на кутиите. Би кореспонедирало по-добре с правилата на формАта, а не да е просто луд късмет. Но знам, че си е така в оригинал и нямам упрек към продукцията тук. Единственото да се вдигне гарантираната сума. Макар че редполагам, че преживяването в крайна сметка оставя много по-голям отпечатък от наградата.

Зарадвах се много на епичното отпадане на Бистра. Това момиче стигна прекалено далеч за това, което представлява. Нямаше място на полуфинал, какво остава за финал. Същото мисля и за Алекс, който ми опротивя като човек прекалено рано, а след това още повече с арогантното си поведение и огромното си самочувствие. И снощи, когато изгърмя с последната кутия, така шумно се изкефих, че щях да събудя децата Laughing Щях да съм много разочарована, ако човекът от сандъка беше прибрал 100К.

Георги също не ми е бил любимец, хахото му с хахо, но поне си заслужи мястото на финала. За мен си остава стратега на сезона. А Мая е само и единствено злодея в цялата работа. Да ѝ имам и стратегиите, хубаво се наигра накрая. Понеже великата ѝ стратегия се приема за успешна обаче, очаквам няколко такива подобия в следващия сезон.

Сега разбирам и защо за Миро финалът е бил безинтересен. Той за мен си остава любимец, въпреки грешната преценка /според мен/, която направи за двете грации и сандъчения бос.

"Излизам" от Острова с много положителни емоции и нямам търпение за следващия сезон. Бях много щастлива от липсата на спойлери за финала. Кукичките от Н.Н. ми бяха достатъчни, за да поддържат интерес без да издават кой знае колко.
Чакам Надкаст и най-вече този с Цецо /така ли се казваше/ от екипа.
Догодина искам: друга локация, интересен каст, по-адекватна медицинска помощ, по-голяма парична награда и задължително същите водещи!

# 2 072
Това за реакцията Мирцата ли го е рекъл? Ама хайде да измисли нещо дето не сме го чували де, аман от клишета.

Ппдкасти не гледам и Мировия няма да гледам. Ясно ми е какво ще каже, мерси. Не знам каква точно му е била целта с влизането в шоуто, дано си я е постигнал. Да вземе малко да се смири, признавам му, че много добре се контролира и е харизматичен, но не може винаги да става на неговото. Чакам с нетърпение следващия му проект. И няма да простя, че продаде школото на някакви неизвестни, барабар с моите и на децата ми данните. Да не ми обяснява за GDPR, не всички пасем трева. Какво точно продаде всъщност, платформата или информацията в нея? Риторичен е въпросът. По този казус за съжаление нищо не може да се направи, ще чакаме на кармата (по Рената ли беше оная откачалка?).

И ще си коментираме каквото си искаме, ако някой не иска да го коментират, седи си вкъщи на дивана или в офиса и си бута каруцата достойно и тихичко.
Определих се.

За финала и финалистите нямам какво да добавя, скука и половина плюс гадости. Кой изобщо би се навил да се подложи на подобни извращения за да играе Сделка или не на финала? Голямо приключение, спор няма.
Това с данните си е направо смешно. Ако мислите, че точно от тук ще крадат данни да децата ни....сигурна съм, че ги има на мноооого места, с повече подробности, които могат да се вземат в пъти по-лесно. Но няма да влизам в спор тук.

Иначе Миро каза, че 3г. е обещал на жена си, че няма да прави никакъв бизнес. Той затова има и време да чете всичко. Кара децата напред назад и се грижи за тях. Изучава инфлуенсърите, че му било интересно за какво иде реч. А договорката с жена му за да влезе в предаването е била, че колкото време него го няма, тя ще отиде сама на някой екзотичен остров (или с приятелки, да не спекулирам, но нещо от сорта). Така, че всичко м/у тях си е договорено предварително и няма драми.
Колкото до Алекс, аз много му симпатизирам, писала съм вече. Питаха Миро дали има нещо общо с бизнесите му, каза, че няма нищо общо. Че колко пък бизнеса има Алекс?

# 2 073
Алекс нещо не му хванах логиката от къде е дошъл шока от бомбата. Щеше да е шок при 50 кутии да нацели бомба в първата или втората кутия, но при толкова отворени какво има да се шокира Joy
Чиста лакомия си беше, но не иска да си признае
Не е точно така. Реално погледнато в началото на отварянето, неговия шанс да нацели бомба беше едва 2%. С намаляващия брой кутии стигна до 4те процента шанс да отвори бомба. При Георги шанса да отвори бомба в началото на играта беше много по-голям в процентно изражение. За Венци какво да кажа- карък🤐 Всичко е чиста математика, но както един мой приятел казва май не е точно така. Шанса в проценти винаги е 50/50- или ще уцелиш, или няма🤭
За следващата година, ако искат да има повече желаещи за участие определено трябва да преосмислят наградата.
   Вариант 1- по голяма сигурна сума, за да имат стимул на острова да търпят мизерията и глада (а и не само). След това  да отварят кутии, както беше заложено вчера.
   Вариант 2- гарантирани 9 000лв., и оттам нататък 1-2 бомби, но след първата отворена, да си тръгнеш с това, което си отворил до момента.
   Вариант 3- гарантирана сума, 1 бомба и 2 кутии с отрицателен баланс (тоест ако я отвориш, губиш определена сума от спечелената).
И още варианти има, за да е и по интересно и повече стимул за участващите в играта, а и за нас зрителите.
  Да допълня нещо, което пропуснах. Преди да отвори кутията на Марина, Венцичка трябваше да помисли малко. Какъв по голям жокер от това, ако си беше направил асоциация с играта и, че само рИвешИ, и именно в нейната кутия са заложили бомбата😆😆😆

# 2 074
  • София
За епизода снощи.
Ще бъда кратък, защото твърде много се изписа.
Малко не знам ама 'антиклаймакс' се получи.
Аз като много голям фен на Венци още от първите дни (можете да проследите плюсовете и минусите ми + прогнозите ми още от ден едно) и моят скрит покемон ми се превърна после в основния любимец и фаворит та вече бях доволен и спокоен, че стигна до последния етап и някак си този епизод го гледах ей така без никакво напрежение. И не знаех нищичко.
Браво на bTV, че явно този път са опазили тайната до последно, защото друг път в темите рано, рано са се появявали хора с мнения от които си личи, че се знае всичко. Този път подобни постове липсваха. Освен, че се намекна, че явно в последния ден се е разсмърдяло относно самите кутии и кой колко е спечелил, но ето че и това инфо е било грешно, защото сега вече видях какво пише. 110 000 лв. печели Алекс, 30 000 лв. печели Георги и за Венци една голяма бомба (бомба да, ама и 9000 лв. все пак).

Но защо антиклаймакс?
Ами може би защото все още не съм свикнал, не знам. Аз съм изгледал стотици шоута, но точно това с тези правила за първи път гледам. И на финала ако няма игра или гласуване и някак си ми е супер-странно.
И съжалявам ама няма как да се съглася с това, че 2 месеца да стоиш при тези брутални условия и да вземеш само 9000 лв. не е подигравка. За мен това е абсолютен креативен провал!
Съжалявам, знам че четете, но се изложихте много!

Иначе пак ви поздравявам, че показахте бомбата при Георги.
Браво, така се прави!

Имате си своите сюжетни линии и фаворити, но като цяло отношението ви към играчите е приятелско и не ги излагате (а съм сигурен че много от тях яко са се излагали и много неща са им спестени), адмирации за което!
Също така сте честни с нас, т.е. открити сте (пак доколкото може все пак, но поне за основните неща) с правила и игри/битки. Респект за което!

Алекс опука Георги и Бистра в първата игра. На стрелбата се поизложи, но на всичко останало беше в отделна категория. Като цяло абсолютно заслужена и безапелационна победа. Много опасен играч е Алекс спецално за теиз битки на Острова, но сякаш слабата му страна е наистина липсана фокус. Прав е Миро. Не знам как да го опиша. Абе много сложен и интересен образ си е отвсякъде.

На втората битка за мен лично Бистра си победи Георги. Сори, ама това е истината. Не е приятно сигурно за мнозина... Аз също бях твърдо за Георги, защото страшно силно се настроих срещу Бистра заради наглото и подпиране от толкова много хора + продукцията, но най-вече заради неблагодарността и към Миро, а и към Венци, но основно Миро визирам тук. Това направо ме побърка. И въпреки това на черното-бяло не мога да кажа и ми стана доста неприятно. Как да кажа, онзи кринджав момент се появи снощи, все едно ти е неудобно от всичко това което виждаш. Мдам, неприятна ситуация. Окей, може да се вини Георги, но в случая за мен много по-виновния фактор е продукцията, че позволи всичко това. И разбира се, че не видяха онзи гаф с прибежката. А все пак финала се реши от секунди. Ами гаф си е. Дано да е гаф де, че може и да е послание към Бистра и бъдещи участници, че никой не е по-голям от продукцията и онзи ход на Мая наистина и подписа присъдата... Не знам, не знам...

Конкретно големия финал с кутиите няма какво да го обсъждам. Вече казах, че не ми харесва, но явно това си е библията на формата и ще трябва да се търпи... Едва ли могат да го променят дори и да искат.
Но поне да им дават по едни 50 бона на човек. Примерно. Че иначе си е скандално. Тук вече би трябвало да могат да варират с минималната сигурна сума за участник.
Това е скъп и тежък приключенски формат водещ до тотално изтощение (и физическо и психическо) и не може да си тръгваш с 9000 лв. Колкото ще вземе някой пълен дебил в което и да е друго шоу. Абсурдно е.

# 2 075
Ще си дам моите 5 стотинки в един заключителен коментар. Ще е дълъг. Ето как показа някои от главните действащи лица моят телевизор:

Миро
Това беше най-интересният играч за мен. Благодарение на него и Георги сезонът беше интересен. Отличен стратег, много добър и в социалната, и във физическата игра. Най-комплексният участник за мен и то с огромна разлика пред всички останали. Според мен дори и няма втори, който да отбележа като отличен и в трите компонента на играта, все един поне куца при другите участниците. Това е стратегът на сезона за мен. В началото ме объркваше неговият мотив за игра, не го разбирах. В края на предаването това вече не беше така. Пъхнаха го в сюжет, който ни показа само една част от цялата история, силно преувеличена, но това не знам дали има как да се избегне. Наистина съжалявам, че не го пуснаха още от началото с другите играчи, щяхме да гледаме друго предаване. Измисляше "нещата" с такава бързина, и в същото време, с достатъчна дълбочина, достави ми истинско удоволствие. Многопластов образ, от най-любимите ми.

Алекс
Още един многопластов образ, който ми беше много интересен. Нетипичен персонаж, със свое собствено присъствие. Единственият участник, който претърпя развитие в играта. Противоречив, но само за хората, които предпочитат да не анализират играта, а да гледат само за забавление. Е, и за морализаторите също. Аз го забелязах още от началото, бях убедена, че ще стигне много напред. Началните му синхрони, в които анализираше играта и участниците, бяха точно в десетката. Много адекватен играч, винаги знаеше къде се намира, в каква позиция е, и какво трябва да направи, за да я подобри. Имаше и късмет. Знаех, че ще е финалист, когато стана най-богатият на Острова, видях го как действа в игра и нямах никакво съмнение, въпреки че дълго време играта изобщо не се развиваше в негова полза. Направи най-умното нещо за мен: не си сложи мишена на гърба много дълго време. Съюзи се с най-добрия играч, и то по един напълно естествен начин.

За съжаление, и него го пъхнаха в сюжет, който не беше в негов интерес, много силно преувеличиха образа му. Тук той сигурно си знае, че сам им даде ключът за това с някои свои синхрони, които можеше да си спести. Отдавам го на липсата му на опит (в това число и житейски). Редакторите се възползваха на макс от него, сигурно му е ценен урок.

В началото прекалено много стоя в сянка. Да не му пука от хорския хейт, а да си вземе това, което ще му е полза. Има какво.

Пожелавам му успех. Радвам се, че има хора, които се опитват да правят нещо и да променят статуквото. Надявам се му минават покрай ушите глупостите, че каузата му не струва и подобни. Късметът винаги е на страната на смелите @Одри.

Поздрави от един борсук на друг Grinning

Венци
Симпатично момче, добър като човек. Но, като реалити образ, безкрайно скучен за мен. Много еднопластов. Бързо се ориентира как да печели екранно време. Много искаше да стигне до финала. Много внимаваше как изглежа образът му навън. Имаше моментни прояви на малодушие и опит за бягство от отговорност. Играч, воден от суета и "мъжкарска игра". Да благодари на Влади, че го извади от сенките и че после му отвори пътя към финала, като напусна. Трябва да благодари и на благосклонната ръка на продукцията. Признавам си, че целенасочено съм тролира негови фенки тук, просто форумът по едно време беше заприличат на бг тийн.

Мая
Много добра игра. Жалко, че не успя да задържи образа до финал. Щеше да е показно.

Жоро
Няма такъв образ. Създаде огромно съдържание, мисля, че продуцентите всяка вечер са вдигали наздравица, че са го открили и включили в каста. Каквото и да се каже за него, няма да е изчерпателно. Образът на първи сезон.

Продукцията
Благодаря за свежата глътка въздух. Но ще споделя някои неща, които не ми харесаха: много слаб женски каст (сал една Вера и Мая изпъкнаха в моите очи). Изобилие от играчи, които не знаят как се играе стратегическа игра. Много видимо се усещаха ролите, в които са поставени играчите, прекомерно преекспониране на някои сюжетни линии. Склонност към проповядване на морал. Лош звук. И най-големият минус за мен: неясни сюжетни линии, много от тях незавършени, не малка част от тях немотивирани за зрителите, не съвсем добри синхрони, които не разкриха кой знае какво. Ако идеята да се разкриват сами образите, след като всичко вече е станало ясно, е ваша, то това е самоубийствено.

# 2 076
Колкото до Алекс, аз много му симпатизирам, писала съм вече. Питаха Миро дали има нещо общо с бизнесите му, каза, че няма нищо общо. Че колко пък бизнеса има Алекс?
Алекс каза, че той е предложил съвместен бизнес на Миро, но Миро е отказал, защото сега си почива и е обещал на жена си, да не прави нищо въпросните три години.
Миро за жена си каза, че можела да прави каквото иска същия период време, който него го е нямало, ако иска да ходи на околосветско пътешествии.

# 2 077
  • София
Аз във крайна сметка излязох с положителни впечатления от финала. Да, знаех за кутиите, въпреки че имаше инфо от НН, че щяло да бъде различно (аз винаги се съмнявам в това което НН казва, достатъчно e само да спомена за онзи с катарзиса Joy), не съм и ядосан на мизерния краен награден фонд (очаквах поне с малко да минат 100К, но въпрос на шанс, все пак видяхме че всичко беше прозрачно). Да, ако има как финалът да бъде различен от отваряне на кутии би било по-добре, но тези неща не ги решавам аз.

Бистра и Мая не ги харесвах още от ден 1 (да имах и малко допълнително включително вътрешно инфо, така че признавам си бях предубеден към тях), но тяхната игра изобщо не ми хареса и по мое скромно мнение, и двете трябваше да отпаднат много по-рано за да стане играта много по-отворена и интересна, но тези двете си бяха безспорните фаворитки на продуцентите, което загрози целия сезон, но в крайна сметка те си носят отговорността за всичко. Аз се научих да ги игнорирам за да не се нервирам допълнително докато гледах.
Жоро в началото ми беше най-противния от всички, обаче накрая когато остана сам успя да ме изненада и да се реабилитира като водеш образ.

Зарадвах се, че Бистра не стигна финал (въпреки че съм един от най-големите поддръжници за жени победители), макар че не мога да отрека факта, че тя се бори до край, въпреки че поне на мен ми се стори малко странно, как Жоро си пренесе всичките букви а Бистра още не си беше построила моста, но после изведнъж Бистра поведе а Жоро май не беше толкова "забил" а по-скоро я чакаше. С моя конспиративен мозък битката ми се стори малко режисирана за максимален съспенс но това не е толкова важно. Дори да е било така, се получи интересно и с инфарктен финал. Все пак да не забравяме, че Бистра не трябваше да бъде изобщо в играта през този ден (Дзами ако толкова искаше да я спасява защо просто не си падна на битката и тези циркове след това според мен бяха доста зле режисирани). А и всъщност Майчето беше тази която най-много провали играта на своята "щерка".
Тук може би е мястото да кажа, че намеси от страна на продукцията не са проблем за мен, стига разбира се да се правят в интерес на самата игра, а не безцелно бутане на определени участници. Имаше ги тези намеси и тук, някои от тях не бяха ОК, като това за първата битка за храна или неестественото спасяване на избрани богопомазани участници, но пък от друга страна в края след безумното отказване на Мая, се реагира напълно адекватно и много бързо пренастроиха финалните правила (дали е имало малко отмъщение за Мая и Бистра, може би) за да стане доста по-интересно. Аз лично не исках накрая социален вот, така че бях доволен от точно тази промяна.
Говорейки за правилата, може би трябва да дам и малко критика: във фаза 1 бяха добре замислени (предвид броя на участниците и механиката на отпадане), обаче след това фаза 2 нещата бяха много зле: особено с тези извънредни правила, стана яко мазало, и тази втора фаза стана изключително скучна и предсказуема (дори по едно време гледах само битките от по 3 минути): това е нещо за което трябва да се направят промени за следващи сезони.
Аз мисля ако намеря време да хвърля един поглед върху румънския вариант (Insula de 1 milion - намерих в тубата поне част от епизодите). То е снимано в Доминикана (за тези които питаха за друга локация) и са влезли 50 човека. Поне на пръв поглед изглеждаха на по-високо ниво от нашите (и като игри, и като правила) но все пак трябва да видя повече (а не само няколко промота)
Накрая и аз ще кажа за слабия каст: аз това го отбелязах дори преди началото на сезона. Направих за тях т.нар. базов "Relationship Mapping" и там си излязоха как едно поне 75% са си овързани като черва много преди изобщо да се появи идеята за това предаване. А конкретно за женската част още в началото стана ясно, че ще гледаме "Гимнастички" срещу "Туристки" (сал една Вера малко успя да разчупи шаблона, но беше прекалено недостатъчно). За следващия сезон имам огромно настояване да се изберат много по ярки, силни и разнообразни женски образи, които да не са притурки за мъжете. Аз искам жените да играят наравно в битките, а не да перат гащи или цял сезон да си правят маникюрчетата

# 2 078
А някой от форумните детективи не е ли разкрил вече в кого се е паднала гривна № 40 при първоначалното разпределяне? Човърка ме Yum

# 2 079
Някой може ли да ми обясни как от телефон да болдвам думите?
Слагаш думата между тези тагове

.   Благодаря   

# 2 080
След толкова години въздържание от български реалитита, се радвам че случайността ме накара да го пусна тоз телевизор и да засека ОСГ.
И още повече се радвам, че открих темата точно тук , защото беше истинско удоволствие, да не кажа по-голямо и от предаването да коментирам и да ви чета.
Благодаря за огромните усилия на всички замесени. Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts

Изчетох назад и за мен също наградата е смехотворна и могат много да поработят над това, вие сте дали толкова добри предложение, че надявам се наистина да си вземат бележка.
Иначе финала ми хареса.
Венци душата е голям карък, най-много ме хвана яд за него. Но на който не му върви на хазарт , му върви в любовта  Simple Smile
Да Жоро преписа, но без Жоро за мен нямаше да е финал , мислех какво мога да кажа за него и ще цитирам едно мнение, което супер много ми хареса:

Жоро
Няма такъв образ. Създаде огромно съдържание, мисля, че продуцентите всяка вечер са вдигали наздравица, че са го открили и включили в каста. Каквото и да се каже за него, няма да е изчерпателно. Образът на първи сезон.

Сашо заслужи да е на финал, няма какво да кажем, взе си играта. Той играеше добре, просто друго липсваше или да не кажа ми идваше в повече да го харесам.

Образ, който бих запомнила и да се сещам след време, освен финалистите съвсем сериозно е Киро. Кирцата беше такъв турбо балкан образ, че браат, никаква режисура там. Голям натурал и направи супер силни игри. Така че единия глас за него е от мен и то заради играта, която направиха Венци, Жоро и той, когато лазеха под мрежата и строяха кула  Joy

Женския каст беше много зле, и аз се бях хванала като Миро за Бистра, но ей на лъжат се хората. В анкетата гласувах за Петя само заради серията бомбандировки на която я подложи Гогов и тя не се огъна.

# 2 081
  • Другата България
Аз не спирам да се чудя, и то не за първи път, как започваш да гледаш формат, независимо какъв и независимо по коя ТВ, без да си се запознал предварително с регламента му, ей така, от обща култура, при все, че този формат не е български патент, а е измислен и игран вече и от други играчи, с други националности, на други места. Да не говорим, че този регламент беше коментиран от ефира на БТВ месеци преди старта на формата, можеше да се прочете и на страницата му. Това във връзка с коментарите във ФБ и хейта към продукцията. Някак свикнахме за всичко да ни е виновна продукцията, включително и за базовата ни култура, що се отнася до ТВ формати. Единствената критика към нея относно финала следва да е не за регламента, а за сумата, с която си тръгва участника ако нацели “бомбата“. Това е, а на теб Дяволо, хем ти се чудя, хем ти се радвам - откъде и време, и най-вече - нерви, да четеш с часове коментарите там? Нито има какво да научиш, нито какво да им дадеш.
Относно продукцията - сега имате време, достатъчно, за да се вслушате в желанията на зрителите. Ако искате догодина да удвоите аудиторията си, има много какво да се желае, на трябва да чувате същите тези зрители.

# 2 082
На мен формата много ми хареса, знаех какъв е финала и за бомбите, но все се надявах, че ще имат късмет и няма да ги целят. Аз лично бих играла като Алекс, а не като Георги, имаше 20-ина кутии с 1 бомба, не само оставали 2-3, та да кажеш, че е нелогично да отвори.

И ся осъзнах, че Бистра прецака Алекс, ако не му беше дала гривните, то той с неговите си 30-ина гривни и стратегия за 50 процента, отваря 15-17 кутии и спира, т.е. нямаше да стигне до бомбата Wink

# 2 083
  • България
От НадкасТ-а с Ники Николов разбрах, че на финала тримата финалисти отварят кутиите и като им се падне бомбата всичко се занулява и почват да отварят неотворените кутии наново, пак им се пада бомба и занулява и после отварят каквото не са отворили докрай и това им е печалбата... Или нещо подобно.
Не очаквах, че финалът ще е толкова тъп с тези правила с кутиите.

И не, на зрителите не им трябва да знаят какви са правилата за финал в далечното бъдеще, за да гледат ТВ шоу.

# 2 084
  • София
Относно последната анкета (огромен респект за Дяволо, направо не знам как ти се занимава със всичкото това) и по-точно за това какъв да бъде финалът. На мен изобщо не ми харесва (и във оригинала) този елемент на чист късмет. По скоро бих предложил различен вариант:
Накрая останалите трима да отговорят по един въпрос за участника започнал със съответната гривна (която в момента е на ръката на съответния финалист): т.е с гривна 5 е започнал Иван, а накрая е в Пешо, та Пешо отговаря на въпрос за играта на Иван. Ако отговори, печели сумата на гривната, ако не, продължава към следвата и т.н (разбира се ще има вариации и частни случаи, но тук е важен принципа). И колкото повече верни отговори, толкова по-голяма сума се печели. По този начин ще се поощрят още повече социалните играчи, както и тези които наистина са били в играта, а не са си пекли д.петата на плажа.

Общи условия

Активация на акаунт