Дрехи от кои материи избягвате да носите и защо

• 1 361
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте ! коя е материята която не може да понасяте  и не бихте носили дрехи от тази материя и защо

# 1
А теб защо те вълнува тази информация?

# 2
защото има дадени дрехи към който имам aлергични кожни реакции и немога да ги понасям

# 3
Добре де, а нашите алергични реакции или нямането на такива как ще ти помогнат? Примерно ти казвам, че аз нямам към тези, към които ти имаш. И какво следва? Започваш да ги носиш, защото аз нямам, или какво?

# 4
защото има дадени дрехи към който имам aлергични кожни реакции и немога да ги понасям

Anni,
Не трябва да питаш другите, а да решиш ти лично въпроса си.
Избягвай изкуствените материи (вече почти всичко е такова). Търси памук, коприна, лен, вълна. Ако не са 100 % такива, поне процентът на памука или вълната да е висок.

# 5
Освен материите, важни са и химикалите използвани за оцветяване, избелване и т.н. В повечето случаи те са по-големия проблем. Ако имаш възможност купувай от страни и марки, в които дрехите минават някакъв контрол за вредни съставки.

# 6
От полиестер дрехе не купувам

# 7
Поставила съм си план да мина на естествени тъкани, много обичам лен, но се свива при пране. Още не съм изпълнила плана, все някоя синтетична дреха ме пленява.

# 8
Наистина няма смисъл от информацията какво носи/не носи друг.
Ето аз например мразя лен. И с пистолет до главата няма да докосна този ужас!
В същото време ленът може би е най-предпочитаната естествена материя след памука.

Най-приятни са ми памукът и вискозата.

# 9
  • София
Няма материи, които да избягвам. Даже има ситуации, при които предпочитам изкуствени материи пред естествени, особено ако ми спестяват гладене.

# 10
  • София /Абсурдистан
Само естествени материи нося. Понякога правя компромис с вискоза, с добавена ликра също. Никакви полиестери и тем подобни.

# 11
Нося предимно памучни дрехи. Зимата по възможност с повече съдържание на вълна. Изкуствените материи като полиестер ме запарват.

# 12
Единственият проблем, който имам с изкуствените дрехи и по-конкретно с полиестера, е ужасното наелектризиране и залепване. Само заради това избягвам точно полиестер.
Недоумявам нещо - защо изкуствените материи станаха толкова скъпи. Пола от полиестер е 20-50-100% по-скъпа от памучна в магазините, в които пазарувам, а даже не е с някакъв уау дизайн на десена.

# 13
  • София /Абсурдистан
Аз от полиестер се изпотявам веднага и тече пот чак от главата ми. Отделно щипе и сърби.
Скъпо е защото се купува. Бизнес. Иначе полиестера е много евтин. Добавят разходи за шиене и продажби, заплати, осигуровки и то се събира. Не трябва да по- скъпо от памук, ама…

# 14
Вълна - всичко вълнено за мен е за еднократна употреба, после отива за децата.

Общи условия

Активация на акаунт