Кои книги промениха живота ви ?

• 1 556
  • 24
  •   1
Отговори
Много бих искала да разбера, кои книги промениха живота ви или по точно книгите ,които оставиха следа във вас.Независимо дали са за самоусъвършенстване ,любовни или криминални.Ще прочета всеки отзив от вашите.И може би и вашите книги ще станат и мои книги.Очаквам с нетърпение да ги прочета.

# 1
  • София/Севлиево
Ето тази

Прочетох я в много тежък за мен момент след неочакваната загуба на близък човек.Има още няколко подобни, които съм чела,но тази ми помогна в онзи толкова тежък за мен момент и затова я слагам на първо място.
Втората бе така оплюваната Стопанката на Господ.В нея прочетох за един ритуал с мълчана вода, който направих и няколко месеца по-късно бях бременна с малкия си син(а бременност не ми се получи дори с инвитро повече от 5 години).

# 2
Наказателен кодекс?
Шегичка. Живота променя живота, те книгите.

# 3
Шегичка. Живота променя живота, не книгите.
Променят, и още как!
При мен бяха две книги. Тази ми подариха, когато бях на 12 години:

И тази, която прочетох за първи път на 20:

Понякога се замислям за точките на бифуркация в живота си. Или, както ги нарича Тери Пратчет, "крачолите на времето". Т.е. моментите, в които някакво наглед незначително събитие или решение променя коренно целия ми последващ живот. И първите две точки, за които се сещам, са прочитането на именно тези книги.

# 4
  • София
Dudley Frapper, не разбрах коя е първата книга.
За себе си мога да кажа "Трениране на успешни родители" на Томас Гордън - коренно промених начина си на общуване с хората. Научих се да изслувам повече, да говоря по-малко и да не се паля за щяло и нещяло.
Мога да пиша за още книги, всяка от които ме е научила на нещо, но понеже говорим за промяна в живота - тази е, за която де сетих веднага.

# 5
Good omens на Тери Пратчет и Нийл Геймън, и Атлас изправи рамене.
Иии... донякъде "Как да убиеш съпруга си и други полезни домакински съвети"...

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 00:47 от FB680797BGM

# 6
Dudley Frapper, не разбрах коя е първата книга.
Давам жокер - книгата се състои от два тома, всеки от които над 500 страници. И написаното в нея наистина може да промени из основи живота на един любознателен млад човек Trollface

# 7
"Кратка химическа енциклопедия" е синята книга от по-горе.

# 8
  • Варна
"Как да откажа цигарите", Джилиан Райли.
Има много книги на тази тематика и преди да попадна именно на тази бях прочела няколко други, без успех в начинанието.
Книгите могат да променят живота ни, помагайки ни да стигнем до прозрения на база чужд опит, независимо дали са реални биографии или художествени образи.  Човек който търси и дълбае в себе си, може да почерпи много от книгите и те наистина да му помогнат да разбере и проумее различни явления в живота си и в собственото си поведение.

# 9
"Лавина" - Блага Димитрова

# 10
Една от моите любими книги също е "Стопанката на Господ "доста промени възгледите ми за живота  определено ще прочета "Физика на душата","Трениране на успешни родители ",никога не съм чела Тери Пратчет и ще пробвам да видя дали ще ми хареса.Благодаря,че се отзовахте ,когато ги прочета ще пиша, ще се радвам и друг да сподели своите книги.Весели празници

# 11
"Стопанката на Господ" е една от любимите ми книги. Прочетох я точно в момент, когато бях на кръстопът и ми даде много отговори на въпросите, които към онзи момент бушуваха в главата ми.

# 12
"Синухе Египтянина"
Тотално промени разбирането ми за смисъла на живота, как го живеем, какво е "наследството", което оставя човек след себе си. Прочетох я в тийнейджърска възраст, въпреки че е хубаво да бъде четена и на по-късен етап от живота. За себе си съм убедена, че щях да съм различен човек и да реагирам по различен начин в различни житейски ситуации, ако тази книга не ми беше попаднала някога.

# 13
Всичко на Достоевски и Айрис Мърдок. Цялата истина за живота. Литература, която те разтърсва и остава в теб завинаги. Препрочитам на периоди някои от романите и всеки път откривам нещо ново....може би, защото остарявам.

# 14
Купих ги преди 30 години, бяха неотлъчно с мен през студентския ми период.

Общи условия

Активация на акаунт