Кои книги промениха живота ви ?

• 2 919
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
На изток от Рая - Стайнбек

# 16
Толкова много идеи ми дадохте ,ще се възползвам от тях със сигурност.А някой от вас чел ли е продължението на Стопанката на Господ. Може би ще намеря и книгата ,с помощта на която ще успея да променя своя живот и възгледи.

# 17
Имам я , не съм я чела " Зарана", за козела четох, че бе истерия книгата, но не  е ми променила  и грам. Промяна не идва с една книга,  поне един куфар трябва за мръдне мозъчна гънка.

# 18
Хубава тема. И аз съм ползвала много Йога ръководството от предната страница. Книги, които са останали в мен - всичко на Кастанеда, Фройд, Юнг (частично), Франк Хърбърт с Дюн и Азимов с поредицата за роботите и Фондациите.
Последно съм се закотвила на Харуки Мураками.
Стайнбек също ми е любим, както и Отнесени от вихъра.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 08:10 от brumm

# 19
Робин Шарма - “Монахът, който продаде своето ферари”, книгата която прочетох в много труден момент от живота си. Помогна ми да променя виждането си за живота. Изключителна книга.

# 20
Прекрасният нов свят на Олдъс Хъксли. Доста ме накара да се замисля как гледам на някои неща. Научи ме да гледам и от друга гледна точка, без да слагам себе си за идеал. Както и че не всичко привидно позитивно, реално е хубаво в дългосрочен план.

# 21
“Алхимикът” на Пауло Коелю. Не е променила живота ми, но ми помогна да взема решение в момент, в който се колебаех, дали да запиша второ висше Психология. Радвам се, че тази приказка, дори и пълна с доста клишета, докосна струна, която в онзи момент беше важна и реших да последвам сърцето си. Аз също харесвам “Стопанката…” и се опитвам да бъда толерантна към нетолерантните литературни сноби, които четат само Достоевски и се присмиват на Коелю и “Стопанката…”. Намирам, че не се знае коя книга ще бъде тази, която ще активира промяна в човек. Просто чети всичко, към което те тегли сърцето.

# 22
  • София/Севлиево
Чела съм "Зарана" още като излезе...
Сега се сетих за още една книга, която доста промени вижданията ми-"Четирите споразумения"от дон Мигел Руис (има и продължение,но не съм го чела).

# 23
  • България
Изкуството да бъдеш бог от Морган Скот Пек.
6 години след завършване на средното образование все още нямах желание да уча.
Обаче ми препоръчаха горната книга и 40 дни преди започването на изпитите я прочетох.
Успях да кандидатствам, припомних си математиката и ме приеха.
Години след това се опитах пак да се амбицирам с тази книга, но не ми се получи.
Явно съм я чела в подходящото време.

# 24
Благодаря много за хубавите предложения за книги ,които са ви променили .Открих Пауло Коелю много ми хареса "Алхимикът",също и монахът, който продаде своето ферари ",още много си набелязах от написаните от вас тук в темата.Разбрах,че книгата ще те промени само ако е в точния момент с теб,а за да я държиш в ръцете си ,има причина да е там.Обожавам да чета ,обичам всякакви хубави книги,без предпочитания на жанра.Важното е да ме грабне и по някакъв начин на остави слена в мен.

# 25
  • Банско
Геномът на Мат Ридли. Изключителна книга, няма да съжалявате нито за миг!

# 26
Здравейте,
"Не чакай да отминат бурите,научи се да танцуваш в дъжда" ,лек и мотивиращ роман и търся нещо подобно да прочета.
Книгите за Хюга като "Малък наръчник по хюга" и въобще всички за хюга също ми действат изключително успокояващо и приятно.Обожавам  да ги чета в по-хладните дни,когато съм в къщи,направо ме стоплят с уюта и спокойствието,които ми пресъздават и наистина ме карат да се зарадвам на малките неща.
А направо съм влюбена във всички книги на Мануела Инуса, разкошни поредици,много свежи. Поредиците на Ребека Рейзин са подобни и също много мой любими.
Общо взето правиш си чай,четеш и се наслаждаваш Blush

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 09:36 от Angelima

# 27
"Степния вълк" на Херман Хесе и като цяло книгите от този автор говори а душата ми и изключително много ми влияе. Не знам дали са променили живота ми, но със сигурност промениха мен.

# 28
Геномът на Мат Ридли. Изключителна книга, няма да съжалявате нито за миг!

Започнах я и я зарязах, но ще ѝ дам нов шанс, заради този коментар Simple Smile

# 29
Има книги, които, някога, когато съм ги чела, са ме впечатлили силно, например

Копелето на Истанбул - на Елиф Шафак
Сянката на вятъра - Карлос Руис Сафон
Убийството на комендатора - Харуки Мураками

От книгите с психологическа тематика, това, което ми свети като червена лампа, е "Всичко е език" на Франсоаз Долто.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 13:51 от a blue-eyed girl

Общи условия

Активация на акаунт