💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 13 (ФИНАЛ) (09.12 - 17.12)

• 69 904
  • 1 489
  •   1
Отговори
# 1 305
С моят мъж решихме още преди няколко седмици да не гледаме вече следващия сезон. Абсолютна загуба на време.

Мартин може би като победител е по-нехаресван и от Алекса. Някой може ли да пусне такава анкета?

И какво ще гледате? Нали все с нещо трябва да се убива това време?  Аз бях с някакви смесени чувства дали да не гледам Гривните, но там финалът ме отказа окончателно. Много мръсна изненада - три месеца тръбят за състезание за 300 бона, а накрая дадоха по-малко и от 50... Отделно, че там игрите са много по-леки, но пък всички средства са позволени и нищо не се счита за мръсна игра, а успехът зависи поне на 50% и от късмета. И там победителят загуби лице и пред играчи, и пред зрители.

С радост бих отсвирил всички, но да се появи някаква алтернатива.

Ще си подбираме някакви сериали по нетфликс / hbo, или просто ще си четем книги. Всичко е по-добре вече.

# 1 306
Аз ще си гледам и догодина ИВ. Това е единственото реалити, което гледам и едно от малкото предавания, които въобще гледам по телевизията. Останалите не са ми интересни. Сериали пък изобщо не гледам.
Не следя обаче участниците по социални мрежи, надкасти, подкасти и всякакви там. Изобщо не ме вълнуват и нямам ни най-малко да ги слушам. Не ме интересува кой с кого е останал приятел, кой на кого е обиден и прочие. Гледам си игрите като някакво шоу, сериал и толкова. След като свърши, участниците спират да съществуват за мен.

# 1 307
Е, аз не смятам че ако Ралица не се откаже, това непременно ще означава че подкрепя простъпката на Димо, все пак това е неин бизнес/роля. Аз по принцип не я харесвам много, но не заради Игрите - там тя изпълнява това, което й се каже/написано. Друг е въпросът, че в една пиеса може да играеш ролята на неприятен персонаж, пак е въпрос на сценарий, но могат да те гледат 100-500-1000 човека, докато в Игрите те гледат няколко хиляди и да, те могат да преценят, че това също е роля и сценарий, но да осъзнаваш че има неправилни неща и да го правиш, за мен поне от морална гледна точка ще бъде неприемливо. От друга страна, ако това е виждането на Продукцията, дали ще бъде тя или някоя друга личност, ако "сценарият" се запази същията, разлика няма да има. Но, "дреме" й на Продукцията - малко като "кучетата си лаят, керванът си върви".

Тук чета желания за Павката да замени Димо. Но, Ралица и Димо изградиха един образ на двойката. Ако Павел има впечатления от нагласената игра, иска ми се да вярвам, че не би се съгласил да копира Димо /то не е и необходимо/, но от друга страна парите са си пари. Честно, нечестно, кой знае какви могат да бъдат нечии реакции.

# 1 308
Когато Нана се отказа от Съдебен спор, Ромина беше доста смешна и нелепо, обаче така я обработиха, че сега си стои доста добре на екран. Със сигурност и с други ще се получи. Аз също не харесвам Ралица, но признавам, че с Димо ми изглеждат много по-добре от увяхващата Диляна Попова и Саното и то във втората двойка именно Диляна Попова не ми допада.

# 1 309
Аз изгледах почти целия сезон като фон, четейки новини или книга. Нямам проблем да чета и без фон, тъкмо ще наблегна на по-сериозна литература.
Честито на победителя, не гледах епизода снощи и не изпитвам необходимост да наваксвам. Ясно беше, че ще е Мартин или Добрин, от двамата предпочитам втория, но кой ли ме пита Sunglasses
Потвърждавам, че темата беше по-интересна от сезона и благодаря на авторите и всички включили се. Весели празници и дано догодина имаме повече поводи да се усмихваме заради доброта и достойнство и по-малко схемаджии в живота и по телевизията.

# 1 310
Диляна Попова е увяхваща?!? JoyJoyJoy

# 1 311
  • София
Изгледах финалния епизод.
Очаквайте по-късно днес анкета, която ще е в сила до вторник сутринта, когато пускаме финалната тема, 'Между два сезона' и където пак ще има анкета, но тя ще е по-кардинална, докато тази сега ще е по-конкретна и дълга.

Харесаха ми и полуфиналната битка и финалната битка. Особено финалната на Мад Макс Арена. В смисъл не че не е до болка познатото вече, но все пак беше супер-тежка битка, която може да се сравнява само с тази от сезон 4, но там имаше и плуване (малко но имаше). Тази обаче май беше по-тегава. Не знам. Но със сигурност тази финална битка ще се помни заради равностойността на състезателите и честите обрати.

Полуфинала.
Като видях трасето си казах първосигнално, Добри или Марти, по-скоро Добри заради преднината си от около 2 минути. На плуването Мартин ще го отвее, но на втората арена са компоненти на които Добрин се чувства много по-силен. Като въртележката и кубовете.
В крайна сметка Марти и Добри си направиха собствено състезание, бяха в отделна лига, докато Гешев и Раду спореха за третото място.
Хубава, престижна победа за Добрин, който все пак влезе в морето без жилетка, преодолял е страха си или просто показва воля заради самия финал (а все пак сме в игри на волята). Много трудно е да направиш обрат в игра между равностойни съперници, но той го направи и то след цели 3 курса с плуване.
Раду винаги е бил слаб на пъзели и това спаси Гризлито. Който явно знаеше наизуст пъзела и много бързо го реши. Учудих се между другото, че Мартин се замота на него. Пъзел 15 е сред знаковите за ИВ, не би трябва да се бави толкова. Странно ми е. А пък на финала обратното се случи. Добри се замота, а Марти беше като картечница. Нямам обяснение освен психика и моментум.
Той не че се е бавил Мартин, но някак си Гешев за пример се справи много по-бързо. Добрин също се справи по-бързо (защото разликата им беше секунди след финалното минаване с двата куба) от Мартин.

Финала
За мен този финал ще остане в историята, като най-оспорвания/драматичния финал. И се бие по-сложност и тегавост с финала на сезон 4, където също имаше много тежки елементи + малко плуване все пак.
Този път като видях профила на битката веднага първосигнално си казах, Гешев ще ги бие. И между другото така и щеше да стане. Не знам защо не е коментирано тук, но според мен само лошата стрелба с топките попречиха на Гешев. Гризлито си ги унищожи на трасето без сегмента с кошовете и моста. НО, естествено, че не може така да се разглежда битката, защото точността е много важен елемент и тук се търси комплексност, а не само 'кърти и извозва'
Цялостно някак си лично за мен Добрин се представи най-добре, най-убедително, защото в крайна сметка беше най-бърз на два ключови елемента: моста + стрелбата, на бутането на тежестите беше по-добър от Мартин и реално отстъпи само на финалния елемент, пъзела.
3 минути преднина за този пъзел е огромна разлика, хора! Не знам дали се осъзнава каква победа изпусна Добрин. Направо не мога да повярвам. А Мартин какво направи също, не е реално просто. Буквално като магьосник отиде и нареди пъзела за 1 минута. Шак шак шак, буквално все едно невидима ръка му слагаше светкавично парчетата от пъзела. Нереално прост. Нечовешко редене на което сигурно и Неделчо би завидял. Съвсем сериозно го пиша това. На финала на битката не мисля, че Добрин щеше да спечели дори и да не си беше забравил числата от кода, защото Мартин вече спринтираше и имаше поне 10, 15 метра преднина. Нямаше как да го стигне, освен ако не е Юсеин Болт.

Жалко, че няма как да питам Гешев и Добрин, но все пак бих ги попитал следното:
Гешев,
Какво стана по дяволите с тези топки? И защо мяташе с такава сила и под такъв ъгъл? Нали имаше една битка между теб, Добрин и Кралев и там ги уби именно на този елемент. Тогава не мяташе така, защо игра по този начин??? Недоумявам, човече. Много ме е яд. :о :/
-
Добрине,
Имаше около 3 минути преднина според Димо. Да кажем хайде точно 3 минути. А накрая завършихте в рамките на 10 секунди. Защо се забави толкова, кое те затрудни? Аз лично бях сигурен, че ще спечелиш и то убедително, особено при такава преднина, защото пъзела не е от най-сложните, напротив. А и не е с много парчета.

Браво на император Мартин!
Видя се, че и на тежка, силовашка битка си го бива. Да, логично не е чак толкова добър, но си е солиден. А не винаги най-добрия печели. То и в реалния спорт е така. Тук се иска адаптивност, психика, късмет, воля, бърза реакция и т.н. и т.н. И мисля, че по всички тези елементи Марти беше най-добрия в сезона. Отстъпва на силовашките трасета на Гешев, Стан, Светлин и Добрин. Отстъпва на нинджа трасе на Добрин и Светлин.
НО компенсира с плуване и пъзели + това за което споменах вече, мозъчето му сече много бързо и много бързо анализира и се адаптира към всякаква ситуация. Точно тази порода играчи са кът и трябва да им се признава. И за това го пиша всичко това.

И за Раду да кажа нещо за финал.
Ще се запомни със сигурност. Един от цветните образи този сезон. Така и не ми стана любимец, знаете и защо, но след като Силвия и Анджи го подкрепиха, то кой съм аз да го съдя. Не ми харесват помпозните му актьорски синхрони, но човека по свой си начин правеше шоу. А беше и много добър на Арената. Той е от този сорт играчи, комбинативните тактици, т.е. най-опасния тип. Мислещите на Арената. Мартин, Добрин и Гешев между другото също са от този сой. Но явно някак си Мартин е малко над тях, а пък Геша си е някак най-праволинеен. Зверски силен, но знае си неговия начин и с главата напред. Няма я тази гъвкавост, но иначе също си е тактик и мислещ играч. Има разлика между тези понятия.
Раду беше един от малцината този сезон, който допринасяше с нещо по-запомнящо се извън стандартното. Влезе и в най-обичаната роля от масовия зрител - жертвата, аутсайдера, отмъстителя и извади дивиденти и от това.

И наистина за финал.
За мен Стан е голямото откритие и изненада този сезон. Най-натуралния играч!
Продукцията, ако вкарвате предимно такива като него ще гледаме и истински игри като в сезон 1. Разбира се и без да се намесвате в играта (ама знам, че това е кауза пердута) и да я насочвате.
Стан е 100 кг. силовак, но притежава такава пъргавост, пластичност и взривна бързина, че направо съм безмълвен. Ако имаше плуване и пъзели и малко повече опит с това какво означава риалити формат и то точно ИВ, според мен лично той щеше да е победителя в сезона. Непопулярно мнение сигурно, но моето набито око рядко ме е лъгало.

# 1 312
С моят мъж решихме още преди няколко седмици да не гледаме вече следващия сезон. Абсолютна загуба на време.

Мартин може би като победител е по-нехаресван и от Алекса. Някой може ли да пусне такава анкета?

И какво ще гледате? Нали все с нещо трябва да се убива това време?  Аз бях с някакви смесени чувства дали да не гледам Гривните, но там финалът ме отказа окончателно. Много мръсна изненада - три месеца тръбят за състезание за 300 бона, а накрая дадоха по-малко и от 50... Отделно, че там игрите са много по-леки, но пък всички средства са позволени и нищо не се счита за мръсна игра, а успехът зависи поне на 50% и от късмета. И там победителят загуби лице и пред играчи, и пред зрители.

С радост бих отсвирила всички, но да се появи някаква алтернатива.

Има много неща за гледане - в Ютюб, Нетфликс, Дисни и т.н. Каквото се гледа като няма игрите през останалите месеци от годината. 😀 Или може за се чете книга.
Аз за себе си знам, че няма да гледам. Съвестта, морала, ината ако щеш не ми позволяват. Отказвам да се примиря с такива несправедливости и такива излишни мъчения на участниците. Нема да умра без Игрите. Дано всички си изпълнят думите. Simple Smile

# 1 313
Не съм почитател нито на Мартин, нито на Добрин, но и за мен Добрин трябваше да е победител.
Не ми хареса и ми се стори нечестно, че финалните пъзели бяха различни за всеки участник. Пъзелът на Добрин имаше едни доста по-сложни елементи (мисля, че беше облеклото му), отколкото този на Мартин и според мен заради това вторият навакса така бързо.

# 1 314
На Мартин не ми харесваше как си позволява да квалифицира останалите участници. Нямам против умерени дози арогантност и то от човек, който очевидно доминира на арената над много други участници, но е необходимо и да уважаваш съперниците. Той това не го демонстрира, освен в няколко изказвания по синхроните, че някой се справя добре да определен елемент. Позволяваше си унизителни изказвания за други участници и това за мен е изключително отблъскващо. Лично мнение - това не е читав човек.

Извън това - напълно заслужена победа на финалното трасе за Мартин. Въпреки че изоставаше, съумя да навакса. Гешев - мал шанс с кошовете. Понякога просто не става, особено когато човек е под напрежение. Добри избра грешна стратегия на пъзела. На пръв поглед дребни неща на фона на цялостното им представяне във финалната битка, но малките камъчета обръщат каруцата.

Съжалявам, че не гледах Раду на финала. Играта го завъртя интересно да попадне в племе с женската коалиция, да отиде в Изолатора и все пак да стигне до полуфинал. Играта я игра до край. Да, както той я разбираше, но я игра. Не се остави да бъде влачен от някой друг, както някои се оставиха и разчитаха МиД да ги заведат по-напред. Беше подготвен както физически, така и за социалната игра.

Най-много съжалявам, че Димитър отпадна така безславно. Но и той сам се би на блатото.

# 1 315
Нямат задача да редят целия пъзел, а само цифрите. Да наблегнат на тях.
В началото и аз това си помислих, но Димо изрично уточни, че трябва да завършат пъзела докрай и после да тичат да отварят 4-цифрения код.

# 1 316
  • София
На мен самият финал като битка - много ми хареса, не компонентите , а това, че битката беше толкова оспорвана.
Яд ме е за Гешев, както и за Добрин, но каквото такова - Мартин е победителя в сезон 6 колкото и да не бях точно за него. Поне тази последна битка беше със силови елементи предимно и се видя, че той ги умее и тях. Не е на нивото на Гешев, разбира се, но се справи.
Следващия сезон ще го започна, но ако от началото тръгне със същите недомислици - отпаднало племе след само една игра, територия тип блатото, без никакъв шанс поне да печелят храна и удобства (освен една измислена битка в началото), познатия очукан инвентар и варели до безкрай - ще съм пас. Нямам идея как им е бил рейтингът тази година, но се надявам да е имало осезаем спад, за да вземат най-накрая да се усетят и да променят нещо. И особено важно - искат ли да има стратегии или не, ако отговорът е не, то да премахнат грошове, амулети и гласуване - и да вкарат само битки. Загубилите номинационните - играят битка, последните двама от всяко племе отиват на елиминация и толкова. Същото и като останат две племена и после и в 3-та фаза. На мен лично ще ми е безкрайно скучно, но поне ще е честно. Ако обаче искат да има стратегическа и социална игра - то да престанат да издават плановете на част от участниците и да разкриват стратегии и разговори.

И отново да благодаря на Diavolo и Сони за темите, анкетите и целия им труд, както и на всички, които пишехте и благодарение на вас, често темата ми беше по-интересна от случващото се на екрана.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 16:14 от gg__

# 1 317
Аз мисля, че бъдещите участници по отношение на стратегиите трябва да почнат да уговарят и план Б, ако Димо и Ралица издадат план А. 😂

# 1 318
Дяволо рядко чета смислени и обективни коментари тук в темата. Основно е плюене, нецензорни епитети и необективни мнения тип "на черното се казва бяло"!.
Мнението и анализът ти са право в десетката, обективни и обосновани. Браво!

Яд ме е за Добри. На сърце ми беше от ден 1 наравно със Светлин (хора са на Гого, той ги е тренирал). Надявам се да ги видим на състезанието по калистеника в отбора на Гого в Дубай. Красота са двамата.

# 1 319
Аз съм много против продукцията да издава планове, стратегии, саботажи и т.н. Искам участниците да си казват идеите по синхрони, за да знаем ние като зрители какво са замислили и да можем да оценим дали са успели в кроежите си. Продукцията обаче да си мълчи. Дразнят ме и залозите на кастинг битките. Там е почти чист късмет - може да се спечели много, може да се загуби и фатално.

Общи условия

Активация на акаунт