Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 220
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
regina di cuori,  имам една голяма молба/питане: можеш ли да ми препоръчаш добра сладкарница в Милано, която прави вкусни и красиви торти, а ако ги доставя и на адрес - ще бъде още по-прекрасно? Предварително благодаря!
Опитах се да ти пиша на лични, за да не занимавам цялата тема, но уви си забранила получаването на съобщения.
Дами и господа, ако някой има предложения по въпроса ми, също ще се радвам да ги сподели, може и на лични, за да не занимаваме пътуващите с цел туризъм.
Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 12:26 от veka

# 106
  • In transit
veka, предполагам, че на адрес в Италия? От мен имаш това предложение: https://www.marchesi1824.com/eu/it/pastry_shop/cakes.html Правят доставки и в Европа, но България не е сред държавите.

# 107
  • София
veka, предполагам, че на адрес в Италия? От мен имаш това предложение: https://www.marchesi1824.com/eu/it/pastry_shop/cakes.html Правят доставки и в Европа, но България не е сред държавите.

Много благодаря! Flowers Hibiscus
Точно така, по-конкретно Милано, защото ми трябва за РД.

# 108
  • Milano
veka, незнам какви са твоите предпочитания, но всяка една сладкарница прави торти - дали ще ти дадат каталог или ще им пратиш снимка ти, все са вкусни.

Ако съм на твое място бих пуснала една търсачка pasticcerie via/zona (името на улицата или зоната), oколо мястото за доставка, бих им разгледала сайта, снимки в интернет, мнения и т.н.

Ако пък държиш на висок клас, за мен - Cova на via Montenapoleone. Една моя приятелка харесва Iginio Massari на
p.zza Diaz - aз пробвах една порция, но не останах прехласната, но красота и изисканост - да,
В луксозната гастрономия на Peck на via Spadari - първата пресечка на via Torino след OVS също.

На Маркези съм влизала на корсо Маджента, но не ми грабна окото нищо и излезнах, не мога да изкажа лично мнение.

Отворих им сайтовете на всички и онлайн не предлагат почти нищо освен шоколадови бонбони и панеттони.

# 109
  • Milano
Добър ден от зимният ми дворец🤣.

И наоколо:

Час и половина полет от Линате.
Незнам процентно, но се чува само италианска и испанска реч. Чувствам се вкъщи.😊

I ❤️ London!

# 110
Реджи,кралицо,енджой!

# 111
Някой с инфо за времето от Милано за 24.01-27.01. На едни прогнози го дават дъжд, на други не. Не знам да нося ли чадър или дъждобран или не.

# 112
Видяхте ли линковете на 1 стр?Аз от тях се ръководя.
   Миналата година по това време там беше пролет.

# 113
Видяхте ли линковете на 1 стр?Аз от тях се ръководя.
   Миналата година по това време там беше пролет.

Честно казано ми се искаше някой да каже, че ще е слънчево и топло. Ама го дават макс 9 градуса и проливен дъжд😁

# 114
Я кажете, какъв е този автобус Z301 от последната на Метролиния 1 до Бергамо?
Ние се върнахме с влака, че ни се возеше на влакче, но Гугъл мапса само този автобус ми предлагаше на първо място.
Иначе е по-редовен от влаковете, на половин час е.

# 115
И аз имам въпрос.Когсто проверявам как да стигна от т.А до т. Б ,най-често на първо място ми излиза Omio. Надежден ли е,или да търся и нещо друго за инфо,за влакове най-често.

# 116
  • София
И аз имам въпрос.Когсто проверявам как да стигна от т.А до т. Б ,най-често на първо място ми излиза Omio. Надежден ли е,или да търся и нещо друго за инфо,за влакове най-често.
Полезен е доколкото може да ти даде някаква информация когато няколко компании оперират по даден маршрут.
И след това да си провериш конкретно компания по компания какво те устройва.
За регионални превози в района с влак няма особен смисъл.

# 117
Благодаря!

# 118
За тези, ходили с деца, бихте ли споделили какво посетихте? Имаме три дни през март, дъщеря ми е на 9 - ще правим рожден ден там. Видях, че имат и аквариум. Тя се впечатлява от музеи, така че сме предвидили няколко, но се чудех за други места, различни от обичайно обсъжданите.

# 119
За тези, ходили с деца, бихте ли споделили какво посетихте? Имаме три дни през март, дъщеря ми е на 9 - ще правим рожден ден там. Видях, че имат и аквариум. Тя се впечатлява от музеи, така че сме предвидили няколко, но се чудех за други места, различни от обичайно обсъжданите.
Аквариумът е много малък, но ако разполагате с време, вижте го.
Със сигурност ще се впечатли детето от Природонаучния музей.
Няма да ви е скучно в Милано.

Общи условия

Активация на акаунт