Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 773
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Реджи,ще споделя като се върнем.

# 136
  • Milano
Една нотификация, която ми излиза на сайта на АТМ:
От 10.02.25 до 14.04.25 фуникуляра Комо-Брунате ще бъде в ремонт. Ще има заместващи автобуси на 30мин., тръгващи от p.zza Pirotta (Brunate) и p.zza De Gasperi (Como).

# 137
Интересно ми е някой пребивавал в последните 2 месеца в Италия в апартамент дали се е настанил със self check-in без да бъде проверен лично от хоста?

Понеже го забраниха с декрет от края на ноември.

Това не го знаех, щях още от началото да си спестя нерви!

Не стига, че през линк към някаква незнайна платформа стана чекирането, ами хоста се опита да ни изработи с 50 % отгоре на цената. Накрая на формата, хоп, плати сити такса като за 5 звезден хотел, та и отгоре, хоп, плати 100 Е депозит за щети, за които четох, че не ги връща.
Вдигнах панаир на Букинг, не платих никакъв депозит и ни върна парите за измислената сити такса.
Мислех, че такива мошеничества са останали назад във времето, но ето, съществуват си.
Иначе не беше зле настаняването, пешеходно до Сан Сиро, което ми беше важно.

# 138
Tourist/City Tax не е измама. Ето тарифите:

# 139
Знам, че не е измама, разбрах, че от 2025 е вдигната даже, но неговата излизаше над 7 Е на ден на човек, повече и от 5 звезден хотел, а и си беше включена в цената в Букинг.
Всичките тези маневри бяха, за да си вземе едни и то не малки пари извън полезрението на Букинг и данъчните.
На мошеник попаднах просто, но той не знаеше, че инатлив шоп е насреща😉

# 140
  • София
Много често в Италия туристическата такса са плаща отделно на място, въпреки че първоначално излиза включена в цената, както и е редно, разбира се.
Пример : 200 евро оферта в booking като плащаш 180 при резервация и 20 на място. Но сумарно е колкото е обявено първоначално.

# 141
Във Флоренция туристическата такса беше включена в общата цена, в Болоня платихме по 3 евро на човек на ден. В Бергамо доплатихме по 5 евро на ден.

# 142
И градска такса съм плащала и депозити съм оставяла, но всичко си е било упоменато предварително.
Този си заработваше още пари и Букинг много му се "зардваха".
Явно му е важно да е в платформата и ми върна всичко.

# 143
  • Milano
Понеже декрета, цитиран по-горе излезна от днес за утре и полицията тепърва трябваше да почне да уведомява собствениците за нововъведението, има някакъв срок от време толеранс, но незнам какъв е той.

Ако се плаща предварително през Букинг е като е писал Ребелхарт, таксата се изключва.
Платформата ги начислява по презумпция, без да знае дали имаш право да не я плащаш.

# 144
  • Вестерос
Здравейте, края на февруари съм по работа в Милано и ще летя този път до Бергамо. Преди години съм ходила в Милано от Малпенса и имаше автобуси до Милано Чентрале по 6 евро на посока. Около 50 мин. беше пътя.  Спираха от ляво на гарата.
Сега от Бергамо виждам, че пак има автобуси. Може ли да ми кажете по колко са, колко горе-долу минути е пътя и къде са позиционират после за навръщане от Чентрале? От къде да купя билет, преди шофьорите продаваха?

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 13:48 от Tiffany А

# 145
  • Milano
В Милано шатълите за Бергамо спират отдясно на гарата, отляво са за Малпенса.
Пак е около 50мин.пътя. Билети се продават пред автобусите - 12 евро, онлайн - 10 евро.
Има 4 фирми, тръгват през около 10мин една след друга.

В Бергамо са пред "пристигащи". Има си и табла, на които пише точният час на заминаване.
Билети може и пред автобуса, може и на гишета на летището.

Evhen, бих написала коментар за ситуацията в Букинг, Трипадвайзър и т.н.
Аз не бих резервирала, ако прочета подобно мнение.
Успя ли да си хареса нещо младежа за бала?

# 146
  • Вестерос
Mного ти благодаря Simple Smile

Надявам се да е хубаво времето, че ще имам един след обед да се поразходя Simple Smile

# 147
Здравейте. Къде около централна гара можем да хапнем вкусна пица и паста?

# 148
Привет!
   Нямам търпение за другата седмица,когато отново ще кацнем в Италия с приятелки.Имам въпрос -тъй като ще спим в Бергамо, отивайки с влак в Милано ,за да сме максимално близо до Дуомо и другите забележителности наоколо, на Чентрале ли слизаме,или има по-удобна спирка на влака? В своя защита да кажа, че съм поизчела темите, била съм вече в Милано, но не мога да се оправя с тези спирки.Хич ме няма в ориентацията. Предния път спахме в района на Милано Чентрале и ходихме пеша до Дуомо,но сега ми се ще да спестим време . Или е по -удачно да слезем на Чентрале,от там с метро,май М3 беше линията, до Дуомо, Ла СКала, Замъкът Сфорцеско/или Сфорца/ ?
    Смятаме да си вземем Аз пътувам в Ломбардия -3дневна.В плановете ни влизат Милано, Бреша и Десенциано дел Гарда.И Бергамо , естествено.

# 149
  • София
Чентрале е гарата, да.
Вече дали пеша или с третата линия на метрото е съвсем лично предпочитание. Но си се ориентирала правилно. Ако идеята е да се спести време, метрото. Аз, за себе си, избирам да изляза по-рано и да отида пеша.

Общи условия

Активация на акаунт