Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 863
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Някой може ли да обясни как се процедира с дете с навършени 18години , но няма още 19. Става дума за музеите.

# 361
Плаща билет “under 25”.
Така се казва категорията и на италиански, така ще я видите изписана по касите, само дето се чете “under вентичинкуе” Simple Smile)

# 362
Плаща билет “under 25”.
Така се казва категорията и на италиански, така ще я видите изписана по касите, само дето се чете “under вентичинкуе” Simple Smile)
На Дуомо пише под 18. Чудя се заради Сити Пас Йес. И понеже другото е на 12 и въобще не знам за него трябва ли да вземам този Сити Пас Йес, защото транспорта е уж безплатен за него.Трябва да взема билет за Дуомо за 12годишното дете и пак да вися по опашки. Как процедирате с децата по принцип? Някой наясно ли е как се ползват тези , защото пак се запазват часове ама за детето чакаш на опашка и дали ще успееш е божа работа

# 363
  • Milano
За мен поста е много объркано написан.
Какво точно питате?
Дуомо е катедрала, не е държавен или общински музей. За него възрастова граница и съответните цени са различни от тези на музеите.
Като не искате да чакате на опашка за детето за билет - купувате му го онлайн.
Транспорта не е уж, а наистина безплатен на тази възраст.

Как процедираме с децата - минаваме през касата и им вземаме нулев билет.
Ако говорите за пасове с деца - пояснете го.

Само едни момичета са споменавали досега  за закупуването на Йес Милано.

# 364
За мен поста е много объркано написан.
Какво точно питате?
Дуомо е катедрала, не е държавен или общински музей. За него възрастова граница и съответните цени са различни от тези на музеите.
Като не искате да чакате на опашка за детето за билет - купувате му го онлайн.
Транспорта не е уж, а наистина безплатен на тази възраст.

Как процедираме с децата - минаваме през касата и им вземаме нулев билет.
Ако говорите за пасове с деца - пояснете го.

Само едни момичета са споменавали досега  за закупуването на Йес Милано.
Да става дума за пасовете Йес Милано -  транспорт + музеи + Дуомо.  Със пасовете всичко е онлайн (само където не разбрах как си запазвам час). При дете на 12г не знам как да процедирам. Транспорт не му е необходим цените на музеи и Дуомо са различни за него. Проблемът е ,че пак се редиш на касите и чакаш и донякъде тези пасове се обезмислят. И съм доста объркан да ли да закупя такива. Предполагам, че тези пасове са за улеснение на туристите, но аз не го усещам по този начин. Когато сте семейство ползвали ли сте ги и как процедирате?

# 365
  • Milano
Запазвате час в апликацията под "активности".

В сайта на yes milano pass пише, че се минава през касите на музеите и се показва ваучера.

Ако желаете кажете какво точно искате да посетите, като музеи/забележителности, за колко дни транспорт, колко човека и може да ви се даде по-точен съвет дали ви е изгоден паса.
Аз за детето не бих го взела.

Може и сам/а да си направите сметка, консултирайки сайтовете на съответните музеи и цените на транспорта.

# 366
Запазвате час в апликацията под "активности".

В сайта на yes milano pass пише, че се минава през касите на музеите и се показва ваучера.

Ако желаете кажете какво точно искате да посетите, като музеи/забележителности, за колко дни транспорт, колко човека и може да ви се даде по-точен съвет дали ви е изгоден паса.
Аз за детето не бих го взела.

Може и сам/а да си направите сметка, консултирайки сайтовете на съответните музеи и цените на транспорта.
Правилно ли разбирам, че пак трябва да чакам по опашки на касите със стози пас Yes /дори да съм без детето/ ?
Много неща зависят от времето какво ще посетя като забележителности и музеи, че прогнозата е за доста дъжд. От петък /следобед/ до понеделник сутринта съм в Милано. В понеделник отивам до Бергамо. Вторник рано сутринта летя обратно от Бергамо.

# 367
  • Milano
Прочетете ЧЗВ на сайта им.

Запазвате час през апликацията и показвате ваучер на касите, които са на входа на всеки музей.
Така пише.
Незнам дали висите.

Аз с друга карта за няколко музея минавам през касата на всеки за нулев билет.

Този пас не съм го ползвала.
Може да се включат единствените момичета, които са писали в темата, че са го ползвали. Имаха проблем с активирането на паса в метрото.

П.п. този петък има стачка на ГТ.
Гарантирани часове до 8.45ч и между 15ч и 18ч.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 13:17 от regina di cuori

# 368
  • София
Искам да попитам квартал  Bicocca -Zara  добър избор ли е понеже харесах един апартамент там

# 369
Отсядала съм там, в този квартал, модерен и лесен достъп с метрото. Ако правилно си спомням имаше търговски център на близо и едната вечер там вечеряхме. Другите дни в центъра около Дуомото.

# 370
  • Milano
Утре влиза пролетта, малко цвят:

# 371
Прочетете ЧЗВ на сайта им.

Запазвате час през апликацията и показвате ваучер на касите, които са на входа на всеки музей.
Така пише.
Незнам дали висите.

Аз с друга карта за няколко музея минавам през касата на всеки за нулев билет.

Този пас не съм го ползвала.
Може да се включат единствените момичета, които са писали в темата, че са го ползвали. Имаха проблем с активирането на паса в метрото.

П.п. този петък има стачка на ГТ.
Гарантирани часове до 8.45ч и между 15ч и 18ч.

Това ГТ градски транспорт на Милано ли е? Бергамо - Милан транспорта включен ли е?

# 372
  • Milano
Жп транспорта беше днес.
Другото е градски транспорт в цялата страна.
За Бергамо трябва да си погледнете часовете.
Дала съм тези за Милано.
Шатълите не са включени.

# 373
Мерси,Реджи, за снимките!

# 374
  • София
Който е пътувал с кола София -Милано може ли да каже  за гориво и пътни такси ориентировъчна сума

Общи условия

Активация на акаунт