Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 843
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Важи.Ние така го ползвахме.На жп галата си купихме карти ,3дневни.Но билетът от летището все още влизаше в тези 90 мин.та използвахме него да отидем до фуникуляра.С този билет се качихме и на първия фуникуляр. Едва за втория активирахме картите.

# 346
  • Milano
Здравейте

Някой пътувал ли е по марщрута Милано -Пиза и Пиза - Падуа с кола?Интересуваме как е пътя - магистрала ли е има ли тунели завои

Магистрала е, даже са няколко. Когато минавате през Апенините ги има и двете.

Знаете ли кога се пускат билетите за "тайната вечеря" за месец Май? Сега са до 30.04.

Следете в следващите няколко дни на сайта им за информация.
Миналата година продажбата е започнала на 20.03.
През декември известието е на 06.12 и продажба от 10.12., т.е. 4 дена преди това.

# 347
Как сте,момичета италиянки?
  Гледам пак дъждове,наводнения.Имаме приятели,живеят  в Пунта Марина, Емилия Романа.Пише,че се очакват наводнения,на места е обявен червен Алерт за евакуация.

# 348
  • Milano
В Милано вали, спира цяла седмица.
Следобед/вечер го дават да завали по-силно.
Има жълт код от 2-3дни, но няма особени проблеми засега.
От утре подобрение, но по-студено вторник и сряда.

Емилия-Романя и Тоскана са с червен код.
Музеите и Дуомото във Флоренция са затворени от вчера, докато трае червения код.
Освен естествено кина, театри, паркове, училища и т.н.

# 349
Да спират вече дъждовете!

# 350
  • Milano
Спряха.😊

На 23.03 ще се проведе традиционното състезание по бягане "Страмилано" (10км).
Начало 9.30ч - пл. Дуомо - край - Арка на Мира.
Страмиланина (5км) - 10ч - Дуомо - Арка на Мира.
Полумаратон - начало и край - Замъка Сфорца.

Спирката на метрото Дуомо ще е затворена от 7ч до 11ч.

След това на 06.04. Маратона на Милано.

# 351
  • София
В началото на април замисляме Милано .Знаете ли някой сайт с достоверна прогноза.В accuweather дават 02.04 и 04.04 да вали

# 352
Accuweather са ок. Ние сега се връщаме и си познаха за дъждовете. 😃 За щастие единствено вчера валя повече, през останалите дни имахме светъл период през целия ден - валеше сутрин/до обяд и по-късно вечер.

# 353
  • София
Не мисля, че която и да е прогноза за толкова много напред може да е достоверна.
Прогноза се сменя от днес за утре, а какво остава за април.
Тръгвам и всичко на късмет 🙂

# 354
И аз съм на това мнение, но в случая следих три седмици по-рано и точно за тези три дни си го даваха да вали, така си и остана. За ориентир е ок.

# 355
  • Milano
На 18.03. вторник в 12ч ит.вр. отваря продажбата на билети за "Тайната вечеря" за май-юни-юли, за който питаше по-назад.

# 356
В началото на април замисляме Милано .Знаете ли някой сайт с достоверна прогноза.В accuweather дават 02.04 и 04.04 да вали
Аз съм фен на този сайт. Седмици наред следих прогнозата и тя се променяше, но реално дни по-рано каквото показа - това си беше. Аз и времето у нас с него следя Simple Smile
https://www.gismeteo.ru/weather-milan-3497/month/

# 357
  • Пловдив
Здравейте,
Първо искам да благодаря на всички които отговаряха на въпросите ми и на всички ви, които пишете и давате ценна информация.
Ние бяхме в Милано от 10.03 до 12.03. След това един ден в Бергамо. Относно времето-преди да тръгнем го даваха нон стоп дъждове. Бяхме се подготвили с чадъри и дъждобран, но изкарахме късмет. Нито в понеделник, нито във вторник ни валя и бяхме цял ден навън.
След като кацнахме и излезнахме от летището в Бергамо, веднага съзрях спирката от която хванахме автобус 1 до гарата. Имаше двама мъже, които ни помогнаха и показаха как да си вземем билети от машината за автобуса. И на гарата се оправихме лесно. Купихме билети от един магазин на входа. Продавача беше младо момче, което говореше перфектен английски. И така по план стигнахме в 17ч Милано с влака. Апартамента беше съвсем близо до гарата, настанихме се и тръгнахме пеша до Дуомо. На децата им беше интересно да вървят по улиците на Милано и да разглеждат. Като време ни отне около 40-45 мин. Стъпвайки на площада всички ахнаха от катедралата. Smile
На другата сутрин вече решихме, че ще идем с метрото. Влизайки в гарата и търсейки от къде да купим билети и да го хванем, един възрастен италианец ни видя и помогна. Обясни ни, показа ни коя линия, и тн. Бяхме преди обяд на площада и веднага купихме семеен билет. Нямаше опашки, не сме чакали. Първо се качихме на терасите. Уаууу....знаете! Всички се впечатлихме. После музея, и накрая катедралата. И в нея влезнахме веднага. След това по обяд вече се извиваха големи опашки. Отидохме и до пейката с П. Славейков.  Обядвахме в една пицария до музея на Леонардо Давинчи. Разходихме се до двореца Сфорца. Обиколихме и някои магазини и по тъмно успешно се прибрахме с метрото от площада до гарата. Бях планувала каналите, но първо бяхме вече изморени и второ закапа леко дъждец.
На следващия ден сутринта си хванахме влака за Бергамо и се поразходихме из стария град. Не знам дали успяхме да го разгледаме целия, но заваля и се придвижихме до мола на летището. Багажа си оставихме в Урбан центъра срещу гарата.
Та това беше нашата първа екскурзия в Милано. Много се притеснявах дали ще се справим с влакове, метро и тн, но успяхме Laughing Когато си чел и си информиран, се получават нещата. Благодаря още веднъж.
Цялото семейство сме много доволни!

# 358
Прекрасно!

# 359
  • София
На 18.03. вторник в 12ч ит.вр. отваря продажбата на билети за "Тайната вечеря" за май-юни-юли, за който питаше по-назад.

Благодаря regina di cuori.
Днес бях готова пред компютъра в 12,50ч (БГ време). Точно в 13ч вече трябваше да чакам около 32 мин да ме допусне в сайта. След като влезнах се бяха свършили обикновенните билети за моите дати и заредих 2 билета с гид на английски. При плащането нещо много пак се забави и не можах да ги взема. И хайде пак влизане в сайта и отново 30мин чакане. На вторият път успях да купя (добре, че бяха останали) . Така след около 2 часа имам билети.
Сега е ред да гледам за хотели Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт