Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 841
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Аз не съм купувала билети заДуомо предварително.Съвсем скоро бях,преди 2-3 седмици.От дясно на Дуомо има билетен център.Там има опция да купиш билети от машинка с карта и от каса .Моите наблюдения са,че на машините е по-бързо.Можеш да избираш различни опции за разглеждане .В нашия билет за Дуомо влизаше и Музеят на Дуомо, 10 евро. Денят беше неделя.Не знам защо,предния път като се качвахме на терасата ,при слизане изходът е през залата на Дуомо,но нямахме право да я разгледаме.Може би сестра ми беше взела такива билети,не зная.Слизането е по стълби,не с асансьора. Ако има проблем с колене,или крака,трудничко е,да знаете.Гледката от горе си заслужава,а и не само.Там също има на какво да се възхищаваме и гледаме.
   Но не бих пропуснала и самото Дуомо ,невероятна красота.Ние хванахме неделната литургия, уникално!!!!

# 331
  • Пловдив

Ако не вземем карта и ползваме метро може ли с дебитна карта да плащаме в метрото или трябва предварително закупен и валидиран билет?

Може. В метрото се валидира на влизане и излизане, за да ви отчете зоната.
В автобуси, трамваи и тролеи само при качване.

Извинявам се за глупавия въпрос, но как се отбелязва, за колко човека е билета? В Пловдив нямаме метро и билетите в градския транспорт се купуват от шофьора Open Mouth Предполагам е на някаква машина? И нали сина ми на 9г пътува безплатно? Декларацията трябва ли да е попълнена?

# 332

Ако не вземем карта и ползваме метро може ли с дебитна карта да плащаме в метрото или трябва предварително закупен и валидиран билет?

Може. В метрото се валидира на влизане и излизане, за да ви отчете зоната.
В автобуси, трамваи и тролеи само при качване.

Извинявам се за глупавия въпрос, но как се отбелязва, за колко човека е билета? В Пловдив нямаме метро и билетите в градския транспорт се купуват от шофьора Open Mouth Предполагам е на някаква машина? И нали сина ми на 9г пътува безплатно? Декларацията трябва ли да е попълнена?
Когато влизате с дебитна карта, я маркирате там, където и билетите  при влизане и излизане. Трябва (мисля) всеки да влиза с различна карта, не може с една карта повече от един човек.

# 333
  • Milano
При закупуването ли? На машините те пита колко билета искаш да купиш, с + увеличаваш броя им.
Може да се купят и в будките за вестници, в табакериите също.
Билетите и картите отбелязват само един човек.
Детето пътува безплатно в Милано без декларации.

Тя трябва за други населени места и за влаковете, където иначе би платило.

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 10:31 от regina di cuori

# 334
  • Пловдив

Когато влизате с дебитна карта, я маркирате там, където и билетите  при влизане и излизане. Трябва (мисля) всеки да влиза с различна карта, не може с една карта повече от един човек.

Аз и мъжа ми имаме карти, но за дъщеря ни на 15г в такъв случай няма как да вземем билет с картата директно в метрото.

При закупуването ли? На машините те пита колко билета искаш да купиш, с + увеличаваш броя им.
Може да се купят и в будките за вестници, в табакериите също.
Билетите и картите отбелязват само един човек.
Детето пътува безплатно в Милано без декларации.

Да, при закупуване с карта в метрото ми е въпроса. Така ми се вижда най лесно и удобно. Като направихме плана, няма да ползваме кой знае колко пъти метро и за това се отказахме от три дневните карти.

# 335
Реджина, супер за Vasco Rossi. Много го харесвам и аз, въобще италианската музика ми е на сърце.
И да не е спам да се отбележа (не помня дали споменах), че сме готови за разходката по езерата Комо, Изео и Гарда в април. Остават само малки подробности като да прочета историята на местата, които ще посетим. Simple Smile

# 336
  • Milano
Ninand, тогава вземате билети за нея или за всички. Във всяка една спирка на метрото има машини и се продават билети на будки или в кафенета.

За езерото Гарда, аз все се надявам да отворят la strada della Forra до празниците, но май няма да ни огрее. Затворена е заради свлачище от 2023г.

# 337
Здравейте, моля за малко помощ относно стачките! Гледам, че има обявена за 18.03, а тогава ни е полета към София. Да се подготвям ли за още една нощувка или става въпрос само за летище Линате?

# 338
  • Milano
Само за Линате.

# 339
Слава Богу, отдъхнах си! Не че не искам още една нощука в Италия, аяма се оказа, че класното на щерката ще е на следващия ден. Благодаря за информацията!

# 340
  • Пловдив
Здравейте,
От вчера сме в Милано, всичко върви по план благодарение на вашата помощ и темата. Ще разкажа след като се приберем.
Утре сутрин с влака ще се предвижим до Бергамо и ще се разходим и нощуване там.
Сега гледам влаковете и моля за информация за този към 9 ч. С някакво прикачвне ли е? Не ми се иска да слизам и да сменяме.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 19:47 от ninand

# 341
  • София
Да, с прекачване е.
Вземи предишния или следващия :

# 342
  • София
Здравейте

Някой пътувал ли е по марщрута Милано -Пиза и Пиза - Падуа с кола?Интересуваме как е пътя - магистрала ли е има ли тунели завои

# 343
  • София
Знаете ли кога се пускат билетите за "тайната вечеря" за месец Май? Сега са до 30.04.

# 344
  • Пловдив
Да, с прекачване е.
Вземи предишния или следващия :

Благодаря много. Ще хванем в 10.05.
Сега да попитам още нещо. Като си купим билет от гарата за автобус 1 за 90 мин до стария град той ще важи ли и за фуникулярите или ще трябва за тях друг билет.

Общи условия

Активация на акаунт