Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 831
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,

Темата е много полезна и пълна с ценна информация (прочетох тази и предходната). И на нас ни предстои семейна екскурзия в района през август. Ходила съм веднъж в района, но за много кратко време и доста отдавна. Сега започваме да се организираме. Ще водим щерката на един концерт, който ще се състои на Ippodromo Snai La Maura. Ще си подредим посещенията и нощувките съобразно това събитие. Планираме 5, 6 нощувки общо, като две от тях ще бъдат в Бергамо (първите две или последните две от ваканцията). Доколкото се ориентирам по картите мястото е много близо до стадион Сан Сиро. Нощувките в Милано, ще опитаме да запазим максимално близо, за да може да се приберем по-лесно след концерта, ще бъде вечер от 8. Иска ми се все пак и да ни е удобен транспорта до централната част, където планираме да посетим различни места. Ще съм Ви много благодарна, ако препоръчате подходящ район за нощувки или такъв, който да избягваме. В близост видях B&B hotel, но някъде в коментари пишеше, че районът не е добре осветен около него вечер. Продължавам да ви чета с интерес Simple Smile

Поздрави Simple Smile

# 316
Здравейте,

Темата е много полезна и пълна с ценна информация (прочетох тази и предходната). И на нас ни предстои семейна екскурзия в района през август. Ходила съм веднъж в района, но за много кратко време и доста отдавна. Сега започваме да се организираме. Ще водим щерката на един концерт, който ще се състои на Ippodromo Snai La Maura. Ще си подредим посещенията и нощувките съобразно това събитие. Планираме 5, 6 нощувки общо, като две от тях ще бъдат в Бергамо (първите две или последните две от ваканцията). Доколкото се ориентирам по картите мястото е много близо до стадион Сан Сиро. Нощувките в Милано, ще опитаме да запазим максимално близо, за да може да се приберем по-лесно след концерта, ще бъде вечер от 8. Иска ми се все пак и да ни е удобен транспорта до централната част, където планираме да посетим различни места. Ще съм Ви много благодарна, ако препоръчате подходящ район за нощувки или такъв, който да избягваме. В близост видях B&B hotel, но някъде в коментари пишеше, че районът не е добре осветен около него вечер. Продължавам да ви чета с интерес Simple Smile

Поздрави Simple Smile

Здравейте,
В момента сме на екскурзия в Бергамо и Милано. Нощувките са ни в Бергамо. Посетихме стадион Сан Сиро. Този хотел B&B hotel е точно до стадиона. Според мен за концерти и футболни мачове е удобен, особено когато свършват късно вечер. До стадиона има метро, линия 5. С нея и след това линия 2 се стига да Milano centrale, а с линия 1 до Piazza Duomo. Много добре им е уредено метрото.

# 317
Здравейте, трябва спешно да организирам екскурзия до Милано за годишнината на моя мъж. Нямам много време за четене и се надявам на вашата помощ. Имам питане относно езеро Комо, искаме да разгледаме Комо, Беладжио, а децата най-много държат на вила Балбианело, така че тя е задължителна. Възможно ли е това в един ден и как да се придвижим най-лесно, ако сме с градски транспорт? Лошото е, че вилата е с определен час за влизане и ми е много притеснено. За Милано не съм мислила, ама ще се ориентирам към кои забележителности да се насочим. Ако имате предложения, ще се радвам да споделите. Имам седмица за организацията, моля помагайте!

# 318
Здравейте, трябва спешно да организирам екскурзия до Милано за годишнината на моя мъж. Нямам много време за четене и се надявам на вашата помощ. Имам питане относно езеро Комо, искаме да разгледаме Комо, Беладжио, а децата най-много държат на вила Балбианело, така че тя е задължителна. Възможно ли е това в един ден и как да се придвижим най-лесно, ако сме с градски транспорт? Лошото е, че вилата е с определен час за влизане и ми е много притеснено. За Милано не съм мислила, ама ще се ориентирам към кои забележителности да се насочим. Ако имате предложения, ще се радвам да споделите. Имам седмица за организацията, моля помагайте!
С влак от Милано, като няма нужда да минавате два пъти през Комо.
Според часа на влизане във вилата, да кажем, че е преди обяд: Влак от Милано до Varenna, от Варенна с фериботи се местите в триъгълника между Беладжо и Ленно (Villa del Balbianello e в Lenno). Kато приключите с посещенията в тази част, изтеглете се до Комо с бърз кораб - aliscafo. Езерото е доста дълго и обикновеният туристически кораб може да бъде доста бавен, но вие ще прегледате разписанията на място. В Комо обикаляте и хващате влак за Милано.
Ако часът за вилата ви е следобед, направете обратното - тръгнете от Комо, приберете се от Варенна.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 20:06 от Barbabeau

# 319
  • Milano
Доколкото се ориентирам по картите мястото е много близо до стадион Сан Сиро. Нощувките в Милано, ще опитаме да запазим максимално близо, за да може да се приберем по-лесно след концерта, ще бъде вечер от 8. Иска ми се все пак и да ни е удобен транспорта до централната част, където планираме да посетим различни места. Ще съм Ви много благодарна, ако препоръчате подходящ район за нощувки или такъв, който да избягваме. В близост видях B&B hotel, но някъде в коментари пишеше, че районът не е добре осветен около него вечер.

Не е чак толкова близо до Сан Сиро, Ла Маура - ок.2-3км.

В зависимост от билетите - дали са до сцената или отзад най-общо спирките са 3 - Лампуняно, Уругвай и Бонола на червена линия М1 посока Ро Фиера.
Организатора обявява къде са съответните входове.

Където и да отседнете по този лъч ще ви е удобно и за концерта и за центъра.
За Сан Сиро трябва смяна на Лотто с М5.

# 320
Доколкото се ориентирам по картите мястото е много близо до стадион Сан Сиро. Нощувките в Милано, ще опитаме да запазим максимално близо, за да може да се приберем по-лесно след концерта, ще бъде вечер от 8. Иска ми се все пак и да ни е удобен транспорта до централната част, където планираме да посетим различни места. Ще съм Ви много благодарна, ако препоръчате подходящ район за нощувки или такъв, който да избягваме. В близост видях B&B hotel, но някъде в коментари пишеше, че районът не е добре осветен около него вечер.

Не е чак толкова близо до Сан Сиро, Ла Маура - ок.2-3км.

В зависимост от билетите - дали са до сцената или отзад най-общо спирките са 3 - Лампуняно, Уругвай и Бонола на червена линия М1 посока Ро Фиера.
Организатора обявява къде са съответните входове.

Където и да отседнете по този лъч ще ви е удобно и за концерта и за центъра.
За Сан Сиро трябва смяна на Лотто с М5.

Благодаря Ви. На билетите е посочено "Posto Unico Ingresso Giallo и като гледах на картата къде е ми се стори близо. Ще разглеждаме тепърва апартаменти и хотели.

# 321
  • Milano
Да, жълтият вход е най-отзад и най-близо до Сан Сиро.

# 322
Barbabeau, благодаря много! Не бях се сетила за този вариант. Картите аз пътувам в Ломбардия важат ли за там, както и за транспорта в Милано. Чудя се дали си заслужават. Ние ще сме за 4 нощувки, като обратния полет  е в 19 ч. и мисля деня да го прекараме в Бергамо. Все още нямам никаква програма, знам само, че ще ходя на мач.

# 323
Картите аз пътувам в Ломбардия важат ли за там, както и за транспорта в Милано.

Да, важат за влакове и автобуси, но не и за водния транспорт като кораби, фериботи и алискафи.
В Милано важат за метрото и другия транспорт.

# 324
  • Milano
За фенове на F1 - днес от 16ч на p.zza Castello ще бъдат представени новите пилоти на Феррари - Хамилтън и Леклерк. След което от 17ч ще направят дефиле с колите пред Замъка.

В събота 8-ми март от 16ч. по случай краят на Амброзианският Карнавал ще има дефиле от Сан Бабила през Дуомо до Кастелло Сфорцеско.
От 17ч. на Дарсена дефиле на карнавални гондоли.

Амброзианският Карнавал, който се отбелязва в Милано (и някои други градове в Ломбардия - Монца, Лекко, Варезе и отделни градчета около Комо и Бергамо) за разлика от Римският свършва в събота и после започват постите.
Легендата разказва, че Амброджо закъснял с връщането си в града от поклонение. Жителите продължили с карнавалните празненства до завръщането му.

# 325
  • София
Здравейте !
Искам да попитам има ли някакво изискване  за престой на колите и някаква забрани за влизане в Милано със стари коли.

# 326
  • Пловдив
За фенове на F1 - днес от 16ч на p.zza Castello ще бъдат представени новите пилоти на Феррари - Хамилтън и Леклерк. След което от 17ч ще направят дефиле с колите пред Замъка.

Моя мъж е голям фен. Много жалко, че няма да имаме тази възможност да присъстваме.
Живот и здраве кацаме в понеделник.
Още обмислям дали да взимаме тридневни карти Аз пътувам в Ломбардия. Ако не вземем карта и ползваме метро може ли с дебитна карта да плащаме в метрото или трябва предварително закупен и валидиран билет?

# 327
Картите си заслужават,ако пътувате и извън Милано.Направете си бърза справка с цените на влаковете,за да прецените.
   При последното пътуване си взехме и се изплатиха още с отиване,връщане до Милано и транспорта там и в Бергамо.Дс не говорим,че не мислиш всеки път за купуване на билети.

# 328
Ние мислим да отидем до езеро Комо, ако времето ни позволи, така че сигурно ще се възползваме от картите. Чудя се дали да купувам билети за посещение на обекти предварително. Ще пътуваме след седмица и ми се искаше поне за Дуомо да имам, но пък ако не е много натоварено в момента, ще ми е много по - удобно на място да взема, че да не се съобразявам с дни и часове. Някой наскоро ако е ходил, дали са големи опашките? За влаковете до Комо и Варена трябват ли предварително билети, или ако сме с карта, дали трябва да се валидира преди да се качим на влака.

# 329
  • Milano
Здравейте !
Искам да попитам има ли някакво изискване  за престой на колите и някаква забрани за влизане в Милано със стари коли.

Има, да.
От понеделник до петък от 07.30ч до 19.30ч не могат да циркулират на територията на града (area B) следните МПС:

https://www.comune.milano.it/en/aree-tematiche/mobilita/area-b/a … n-possono-entrare
Не важи уикенди и на празници.

Изисвания за престой има в центъра, т.нар. Cerchia dei bastioni, или Аrea C на сините линии - максимум 2 часа от 08ч до 19ч. Всичко е описано на знаците.

В тази зона, колите които имат право да циркулират плащат вход - дали онлайн, чрез машини или паркинги.

Ако не вземем карта и ползваме метро може ли с дебитна карта да плащаме в метрото или трябва предварително закупен и валидиран билет?

Може. В метрото се валидира на влизане и излизане, за да ви отчете зоната.
В автобуси, трамваи и тролеи само при качване.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 15:44 от regina di cuori

Общи условия

Активация на акаунт