Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 824
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Ние ще се настаним в Милано  до гарата е АПП и ще я чакаме там и на нея не се иска нищо да прпусне от града ,затова мислим да посетим само Бергамо без нея ,още се чудя дали си заслужава да закупим картите за пътуване като хич не са евтини и няма да важат за ферибота на Комо.Надявам се на хубаво време за там ,ако не ще мсилим в движение,но много сме се настроили за там .
Някое хубаво заведение около Навили да препоръчате

# 301
  • Вестерос
Аз съм посещавала 2017 Лука и Андреа и беше много приятно и вкусно.

# 302
  • Пловдив
   За Бергамо- от летището хващате автобус 1 и отивате до фуникуляра.

Аз пак да си изпея моята песен за картите Аз пътувам в Ломбардия.Продават се на жп гарата, в дъното , в едно магазинче,но има указателна табела.

Марулетка, нали с автобус 1 от летището в Бергамо се ходи и до ЖП гарата?
И като вземеш картата от магазинчето я валидираш, нали?

# 303
  • Milano
Може да си я закупите и онлайн, включен е и автобуса от летището.
Спестявате 3 евро и принудително слизане на гарата.
Продават се и на Порта Нуова.

Както писах на 8-ми март по традиция има генерална стачка.
Понеже има различни синдакати, има и различно обявени стачки.
При някои са включени и самолетите, при други - не.
При едни ж.п. стачката започва от полунощ до 21ч на 08.03., при други - от 21ч на 07.03 до 21ч на 08.03.

Затова внимание за късно връщане от Комо на 07.03.

# 304
Е няма през нощта да се връщаме, а и затова така планирахме на 8ми март да сме в Милано .От Комо ако има влак си го представям 19.00-20.00 часът най късно .Даже може сутринта от гарата да си купим билети за връщането .

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 14:49 от katericata

# 305
Аз пак да си изпея моята песен за картите Аз пътувам в Ломбардия.Продават се на жп гарата, в дъното , в едно магазинче,но има указателна табела.
   [/quote]

Марулетка, нали с автобус 1 от летището в Бергамо се ходи и до ЖП гарата?
И като вземеш картата от магазинчето я валидираш, нали?
[/quote]
   Един път валидирсш и това е.Ако я ползваш в метрото,с нея влизаш.На единия фуникуляр не ми я приеха.На втория.Интересно,че с нея се качих на горе,но на слизане не я прие,платих си билета с карта.
   От града към летището търсите автобус 1,но да пише Aeroporto.Има няколко автобусни линии 1.На спирките има карти,разгледайте ги,ще се ориентирате.
   20.00 ч връщане от Комо ми се струва късно.

# 306
Да спомена, че днес замъка в Бергамо беше отворен

# 307
  • София
Ще летя от 30.04 до 04.05. за Милано(през Бергамо).  Имам среща с моя приятелка коята ще лети от Германия с easyJet. Дано да няма стачки. Започвам да чета темите и да планирам престоя ни.
Това ми е втори опит за ходене в Милано. Трябваше март месец през 2020г да ходя, но Ковида обърка плановете. Добре, че тогава за първи път резервирах хотел с безплатна анулация и не загубих парите. Само парите от билетите за тайната вечеря ми ги върнаха под формата ваучер, който така и не използвах.

# 308
Здравейте момичета,
Ще пътувам за Милано от 18-23/04, точно около Великден. Кацаме в Бергамо и трябва да стигнем до Милано Чентрале, но виждам навсякъде се пише за стачки. Виждам много различни мнения за автобуси и влакове. Как мислите, че най-сигурно се стига от Бергамо до Милано Чентрале?
Благодаря.

# 309
  • София
Здравей, и момчета пишем тук 🙂
С директните автобуси - шатъли, те не са част от системата на обществения транспорт и вероятно няма да участват в която и да е стачка.

# 310
Е нали е забранено да се стачкува от четвъртък преди до четвъртък след Великден? А къде ги виждаш стачките за този период, защото аз след 12.04 не виждам информация в сайта?

# 311
  • Пловдив
Привет, кацаме в Бергамо другата седмица и ще се придвижваме с коли до Тирано. Само жени сме и малко ме притеснява пътят как е през този сезон, има ли много завои? Моля за мнение, кой вариант е по-удачен и красив,  през Ловере или Леко. Връщането със сигурност ще е през Леко и Варена, за да ги разгледаме.
В Бергамо сме били няколко пъти, но все на бързо, този път ще имаме цял ден, освен Citta Alta какво друго може да включим, приемам предложения и за добър ресторант.     

# 312
Благодаря за информацията!
Благодаря и на момчето! 😀

# 313
Привет,
Скрит текст:
кацаме в Бергамо другата седмица и ще се придвижваме с коли до Тирано. Само жени сме и малко ме притеснява пътят как е през този сезон, има ли много завои? Моля за мнение, кой вариант е по-удачен и красив,  през Ловере или Леко. Връщането със сигурност ще е през Леко и Варена, за да ги разгледаме.
В Бергамо сме били няколко пъти, но все на бързо, този път ще имаме цял ден,
освен Citta Alta какво друго може да включим, приемам предложения и за добър ресторант.    
Скрит текст:

dolce la vita, от Citta Altа може да вземете втория фуникуляр и да се качите до San Vigilio за разходка и прекрасни гледки към Бергамо.
 За този район съм чела добри отзиви както за кухнята, така и за панорамната тераса на този ресторант https://www.ristorantepizzeriasanvigilio.it/, но ние лично не успяхме да го посетим, т.к. уцелихме следобедната почивка Sad

Колкото до стачките Mikkey е пояснила, че забраната се отнася за самолетен и ж.п. транспорт, но не и за градския.
В момента наистина последната посочена дата със стачка е 11.04.2025 г. за фериботи.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 09:16 от danir

# 314
  • Milano
За пътя между Бергамо и Варенна, Барбабо е писала на стр.16. Тирано е малко по-нагоре.

Барбич:

https://www.palazzorealemilano.it/mostre/leonor-fini

Усилено се строи за Зимните олимпийски игри.
Това ще е Арена за хокей на лед, а впоследствие ще има събития и концерти:

И изход към нея на околовръстното правят.
На много места градът е една голяма строителна площадка.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 12:38 от regina di cuori

Общи условия

Активация на акаунт