Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 829
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Мики,това е Ротондата,от дясно на катедралата в Бреша.Писах за нея по-горе .Интересно място.Капвсхме се и до Кастело е Бреша,но не намерих снимките.Аз нямам де,от приятелките.За кражбата,ние по-скоро се шегувахме на нейн гръб,след първоначалното гадно усещане.Но да,ако си внимателен,няма страшно в метрото.И на нашия малък пазар обират хора .
  Тиф,супер е Бари и района.Аз обмислям Болоня,Флоренция,Пиза, но сигурно ще е пак наесен.Сега трябва да се поработи,а и една Малага май предстои,за РД на следващата ни юбилярка.

# 286
Добро утро.
Днес или утре искаме да се разходим около Милано. Мислих да отидем до езерото Комо и да видим някоя от вилите, но не мога да преценя до коя.2 от тях са затворени. Дали може да ме посъветвате накъде да тръгнем?

# 287
  • Milano
Днес не ми се струва много удачно предвид прогнозата.
Какви са опциите?

# 288
Само вила Олмо, Комо ми показва, че е отворена. Но много заваля и отиваме в музея на  технологийте.
Заради зимата ли са затворени?

# 289
Само вила Олмо, Комо ми показва, че е отворена. Но много заваля и отиваме в музея на  технологийте.

Няма да съжалявате, музеят е чуден!

# 290
  • Русе
Здравейте отново,
Гледам как да се придвижим от гарата в Милано до апартамента. Най-добрия маршрут, според мен, е с автобус 81.
Има предупреждение за преместена спирка. Моля италианоговорящите за помощ. В крайна сметка маршрутът актуализиран ли е? Мога ли да се доверя на зелената линия? Благодаря ви.

# 291
Вземете си метрото до Loreto и за 7-8 мин макс пеша после сте на маркираното място.
Имам спомени, че Реджина е писала да се избягва района на ул. Падова, а гледам сте в района. Та внимавайте!

# 292
  • Milano
Moже да се довери на маршрута.
Изместената спирка е след тази на която трябва да слезете.

Уау, сфумато, впечатлена съм че някой чете и помни.Simple Smile

Къде ви показва? Toчно тя е затворена за ремонт. Само градините са отворени.

# 293
Умрях от завист в музея на технологиите, като видях, какви играчки са имали в Италия през 70-те.
А фризьорската каска, като му обясних на сина ми, за какво е служила, припадна от смях.
Много древна се почувствах в този музей, доста от нещата ги знаех🤣

# 294
  • Русе
Вземете си метрото до Loreto и за 7-8 мин макс пеша после сте на маркираното място.
Имам спомени, че Реджина е писала да се избягва района на ул. Падова, а гледам сте в района. Та внимавайте!
През една улица сме от тази Падова. Като резервирах се водих от цената и отзивите в Букинг. Но ако е толкова зле района, мога днес последно да сменя. До метростанция Gorla по-добре ли е?

# 295

Къде ви показва? Toчно тя е затворена за ремонт. Само градините са отворени.
В google.Търсих как да стигна до 3 различни градини на езерото.
Ще остане за друго ходене. В музея беше интересно. Качихме се и на покрива на Дуомо. Мислих, че ще е хлъзгаво, но си беше нормално и нямаше много хора.

# 296
Наближава и нашето пътуване и много се вълнувам ,за първи път организрам и много се притеснявам а и език незнам .Та ще бъдем 2 майки с 2 тийнейджърки за 8 март .Ще ви споделя програмата с няколко въпроса
1ви ден -кацаме рано сутринта в Бергамо и мисля да се разходим малко там и с фуникуляра да се изкачим на хълма в стария град и след това се чудя дали има смисъл да се върнем до летището или с влак да се предвижим до Милано ,предполагам ,че за Бергамо ще трябва да хванем автобус до града и после дали ще можем да стигнем пеша до фуникуляра ?След обяд лежерна разходка в изчакване на едното момиче което лети от Испания и ще дойде вечерта
2ри ден -Комо смятам да вземем влак до Варена с надеждата на избегнем тълпата и от там Беладжио и Комо дано ни стигне времето и имам питане до колко  часа са влаковете от Комо до Милано ?
3ти ден /8ми март/ Милано ще отидем до Дуомо смятам да е по залез слънце и разходка из града ,момичетата харсват модерното изкуство и ще посетим музея на Прада и някой други набелязани от тях места .Много искам да отидем до Навили ,но кога е по хубаво там денем или вечер ?Вечерята може да е в Остерия и смятам вечерта да сме около Дуомо с надеждата да има музика за отбелязване на празника .Ако знаете интересен бар може да ни препоръчате или нещо друго което да видим
Как ви се струва програмата?

# 297
  • Вестерос
Музей на Прада?

Навили съм ходила вечер за вечеря, супер беше, но лятото

# 298
Здравейте,
Предстои ми пътуване до Милано и Бергамо в началото на март. Нощувките ще бъдат в Бергамо и ще ходим с влак до Милано.
Искам да посетим стадион Сан Сиро.
За тези, които са ходили може ли да кажат как е най-удобно от Бергамо да се придвижим до стадиона.
Благодаря предварително.

# 299
Навили след 17 .00 ч януари пак беше готино.Не колкото лятото, но има светлинки,заведенията се пълнят.
   За Бергамо- от летището хващате автобус 1 и отивате до фуникуляра.С него се качвате в Чита Алта/стария град.От площад на площат може да стигнете до 2я фуникуляр, с него отивате още по-нагоре.Може и пеша.Като слезете от втория фуникуляр точно в ляво има тераса , разкрива невероятна гледка към цялото Бергамо и около него.Може и пеша да се движите.Като излезете от фуникуляра и тръгнете на дясно ,може да стигнете и до замъка.Преди две седмици беше затворен, но може да се разходите в двора.Ако не е събота , може да посетите къщата на Доницети.Има табели за всичко.Предполагам децата говорят АЕ.
    С влак до Милано е около час време,приятно е  пътуването.
Аз пак да си изпея моята песен за картите Аз пътувам в Ломбардия.Продават се на жп гарата, в дъното , в едно магазинче,но има указателна табела.
   За Комо ,много зависи от времето-ако е мъгла не знам какво ще видите.Иначе е супер красиво.
   Катерица, къде ще изчаквате кацането от ИСпания-в Бергамо или в Милано?
  На сайта на Тренорд може да видите разписанието на влаковете и цените на билетите.

Общи условия

Активация на акаунт