Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 280
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Veka, снощи почна да вали към 19-20ч, надявам се детето ти да се е прибрало безпроблемно.

Реджи, благодаря, тъкмо се беше прибрала и започнало да вали. Инак всичките полети са минали без закъснения. Каза ми, че прогнозата е цяла седмица да вали.

# 616
  • София
Може и да е ставало въпрос, но сега не се спомням, та питам.
Влакът между Милано и Стреза има частичен превоз с автобус, това до кога ще е така и заради ремонт ли е?

# 617
  • София
По модернизацията на тази линия се работи от години на етапи, тоест заради ремонти е.

# 618
Някой ходил ли е случайно от Дезенцано до Парк натура вива да каже как е най удобно. Обмисляме единия ден аз и малкото да сме там ако има удобно придвижване.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 23:31 от teg

# 619
Момичета, предложете ми градче между Peschiera и Бергамо, подходящо за полудневна разходка. Дезентано, Бреша или някое друго?

# 620
  • In transit
Зависи дали искаш лежерна разходка около езерото (Дезенцано) или да се потопиш в италианската архитектура и гастрономия (Бреша).

# 621
Ние сме няколко фни в Peschiera, бяхме до Бардолино и Гарда. Утре си тръгваме рано и ми се иска да се поразходим в още някое местенце сутринта, тъй като следобяда и вечерта са за Бергамо.
Зависи дали искаш лежерна разходка около езерото (Дезенцано) или да се потопиш в италианската архитектура и гастрономия (Бреша).

# 622
  • Milano
Може и да е ставало въпрос, но сега не се спомням, та питам.
Влакът между Милано и Стреза има частичен превоз с автобус, това до кога ще е така и заради ремонт ли е?

Линията е Милано - Домодоссола.
Ето тук можеш да видиш кога има ремонтни дейности.

https://www.trenord.it/en/news/work-in-progress/south-west-and-milano/

Когато симулираш купуване на билет за дадена дата ти показва дали имаш прекачване.

Бих предпочела Лацизе или Дезенцано пред Бреша.

Veka, до към четвъртък дават превалявания.

Изминалите почивни дни е било прекалена лудница навсякъде.
В Сирмионе - 40 000 влизания с кола в повече в сравнение със същият период на миналата година.
Затова ще се обсъжда възможността за ограничен достъп с предваритвлна резервациа в такива периоди, евентуален вход за еднодневни туристи, ротация на паркингите и т.н.
Вървят по пътя на Венеция.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 23:59 от regina di cuori

# 623
  • In transit
plol, щом става дума за сутринта само, по-добре Лацизе или Дезенцано, както е писала и Реджи.

# 624
Здравейте! Планирам семейно пътуване до Гардаленд началото на юли, здраве и живот. Виждам, че всички тук споделяте само за придвижване до Италия от Бг със самолет, а ние сме го заложили много приключенски -с автомобил. Толкова ли е тежко пътуването до там, че няма други ентусиасти Laughing ? Ние ще имаме по 1 междинна нощувка нататък и насам, така, че на мен лично ми се вижда напълно постижимо, но като прехвърлих темата, виждам, че всички споделяния са за пристигане в Италия със самолет ...
Мислих и този вариант, имам карта Уиз с членство и даже би ни излезнало по-евтино предполагам, но имайки предвид придвижване из района всеки ден за 4 дни там, някак естествено дойде идеята да идем с колата, ако ще плащаме една торба с пари за кола под наем или градски транспорт. Някой все пак дали има идея колко горе-долу биха били магистралните такси в едната посока, за да имам по-детайлна представа за финансовата част? 
Планирали сме два дни в Гардаленд, един в парк Натура Вива, останалия ден, както и вечерите евентуално - разходка около красотите на езерото.
Всякакви съвети биха били много полезни, за което благодаря предварително!

# 625
  • In transit
Рали, не е тежко пътуването с кола, на мен ми е любимо. Ние пътуваме всяка година с кола до Италия. Просто отнема повече време, но за мен е по-готино, защото мога да мина през градчета и селца, които иначе трудно бих могла да посетя с влак или автобус.
Магистралните такси от Сърбия до Италия са нещо в порядъка на 250лв, може и малко повече, в двете посоки. Ще потърся някъде си ги бях записала, но в Италия не се движим само по магистралите. В Сърбия, Хърватия и Италия са с магистрални такси, за Словения ви трябва винетка. По скоро горивото ще ти е по-голямото перо. При нас лятото беше около 700лв за 4000+км.

# 626
  • Варна
Никакъв проблем не е шофирането особено при 2ма водачи , а съизмеримоста на цените при 2 - 3 и 4ма пътника е различна. И ако можете да прибавите още малко време там щото биете почти 4 дни път за 4 дни там - не е ефективно. То и пътя си е приключение далеч по голямо от самолета Simple Smile

# 627
  • Milano
На мен пари да ми дават не правя такова пътуване.🤣

С този ремонт на пл.Кордузио и смяна на маршрутите на всички трамваи, минаващи в зоната е някакъв хаос.
Поне на спирките има служители, които дават разяснения освен шофьорите.

Вие ползвайте метрото.😊

# 628
  • Варна
На мен пари да ми дават не правя такова пътуване.🤣
Вие ползвайте метрото.😊

Не се разбра какво харесваш/не харесваш.
Говорихме за семейно пътуване до Гардаленд с автомобил.
Коментирахме че не само самолет е опция

# 629
  • Milano
Не обичам да пътувам толкова време с кола, за мен е лудост.

Не си ме цитирал правилно.
Призовах да ползват метрото не трамваите в центъра на Милано.
Пътуването с автомобил 2000км за 4 дни за мен е абсурдно.
Стана ли ясно?

Общи условия

Активация на акаунт