Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 280
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! В неделя летим за Бергамо, нощувки в Милано. Горе-долу имам идея къде да ходим, билети за катедралата купих. Кой ви е любимият град на езерото? Май клоня към Варена за първо посещене. Но съм отворена за идеи.

Избрала съм апартамент на адрес 22 Via Copernico, Стационе Чентрале, 20125 Милано. Дали правилно се ориентирах, че е удобен за пътуване като отправна точка? И от летището директен ли е автобусът?

# 601
  • Milano

Колко време чакахте на опашката за фуниколяра?
Не се качихме с него, а пеша по пътеката 1ч. Сега обядваме в ресторанта на къщата. Много приятно и  красиво място
Благодаря за информацията

Aко ресторанта е Bellavista бих те посъветвала да си провериш сметката.

Хубав ресторант, храна, гледка.
За пиене бяхме взели 1 бира, 1 чаша вино и бутилка вода заедно с храната.
Като питах колко е платено, понеже изчаквах на масата, сметката ми се видя завишена, гледам сложена 1 бутилка вино - най-евтината от 22 евро.
Казаха, че сервитьора се бил объркал.
Може и така да е, но не вярвам.
Както и да е, не бих повторила заради този факт.

# 602
Говорейки за мачове, дано Интер не спечелят шампионската лига, защото доколкото разбирам е силно възможно шампионският парад с отворен автобус из града да бъде на първи юни, а познайте кой ще отдели ден на Милано именно на първи юни 😂 градът сигурно ще е тотална лудница с много улици затворени и окупирани от привърженици. Давам го като информация и за други пътуващи по това време. Парадът ще бъде най-вероятно или на първи, или на втори, защото самият финал е на 31ви май. Предполагам зависи от това дали бързо ще се върнат в Милано. Пак казвам, ако спечелят.

# 603
  • In transit
Алия, в Leone съм ходила, ако е този, който е до Дезенцано. Става за убиване на време, но има основно масови марки.

# 604
  • Milano
Пепел ти на езика, Oliboo🤣🤣🤣.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 16:26 от regina di cuori

# 605
2 юни е национален празник. Съмнявам се да правят футболен парад.

# 606
  • sf
Айде да не слагате каруцата пред коня 😆
Хич да не стигат до финала.
Трябваше да ходя на мача във вторник, ама кат съм блейка, забравих да си потвърдя заявката за билети. Здраве да е.

Някой ползвал ли е ранен полет , разходка и вечерта обратно?

# 607
Трябваше да ходя на мача във вторник, ама кат съм блейка, забравих да си потвърдя заявката за билети. Здраве да е.

Аз миналата година ходих така. Ранен полет, цял ден в Милано и Бергамо и вечерта с последния полет се върнах в София 😁 Аз по начало си обичам такива пътешествия тип "г*з път да види", таа беше много яко 😁

# 608

Аз миналата година ходих така. Ранен полет, цял ден в Милано и Бергамо и вечерта с последния полет се върнах в София 😁 Аз по начало си обичам такива пътешествия тип "г*з път да види", таа беше много яко 😁
Да, идеално е, но само с включено Бергамо. За Милано си отделихме 3 дни, в друго пътуване и ни беше ок. Квартал Навили си заслужава една събота вечер и неделната сутрин на антикварния пазар по канала. В слънчева сутрин е съвършено.

# 609
  • Габрово
Здравейте пак,
Както бях писала по-рано, ще пътуваме до Милано за мача във вторник.
Малко ми е че се притеснявам заради лошото време, което се очертава, ами току що прочетох че на 6 май има национална стачка на жп транспорта.
Проблемът ми е, че летим до Болоня утре на 05 май, с идеята да се разходим и на 6 май да отидем до Милано с влак.
Имам купени билети за влак през приложението trainline за 6 май за високоскоростните влакове Italo. Как мога да разбера дали стачката засяга тези влакове?

# 610
  • Milano
Не ги засяга. Само Trenitalia, TPER, Trenord.
.

# 611
  • sf
Симона, билети за мача откъде купихте?

# 612
  • Габрово
donsita, мъжът ми купи билетите от сайта на Интер миналия понеделник.
Доколкото знам предварително беше проучил датата и часа в който пускат билетите за "не фенове" и стоеше чинно на компютъра.

# 613
Скрит текст:

Колко време чакахте на опашката за фуниколяра?

Не знам дали още се интересуваш от това, но ние преди почти 2 седмици чакахме на огромна опашка поне 1 час. Опашката беше от няколко човека широка (семейства от 2 до 4 члена), стигаща от входа на сградата на фуникуляра до улицата след това завиваща покрай една сграда поне още 20 м.
Имахме разочароваща ситуация този ден. Точно, аха да влезем в самата сграда, за да си купим билети и стана нещо и спряха фуникуляра. Преустановиха движението до следващата сутрин. На закупилите билети от Комо към Брунате, но все още некачили се на влакче върнаха парите.

Все пак успяхме в друг ден да се качим на Брунате.

# 614
  • Milano
Днес заради мача от ШЛ линиите на метрото М5 и М1 ще вървят до по-късно - последни влакове в 2ч. (съответно от Сан Сиро Стадио и Лампуняно), но М1 само по отсечката Лампуняно - Сесто (не и обратно).
Обикновено ги удължават до 1ч, днес до 2ч..

Veka, снощи почна да вали към 19-20ч, надявам се детето ти да се е прибрало безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт