Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 285
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
А в Бергамо сутрин в колко започва да се движи градският транспорт? И ние сме с такъв ранен полет към България и точно заради това мисля да спим направо там.
Тук: https://atb.bergamo.it/trasporti-pubblici/linee Изтегляш си разписанието на линия 1 и гледаш кога са най-ранните автобуси. Даже ще видиш и маршрута, щом нямаш запазано нищо. Гледай само да е в новия град, около центъра или гарата, че от стария няма много ранни автобуси. Не са качили лятното разписание, но в зимното започват от 4.30 часа автобусите.
Много благодаря Simple Smile
Аз се ориентирах към нощувки в Бергамо точно заради страх да не изтървем полета сутринта, ако спим в Милано Sweat Smile

# 586
  • In transit
Криси, за настаняване в последния момент и ако не намериш нещо, което да ти е ОК, виж B&B hotel в Бергамо. Обикновено са им много добри цените спрямо останалите, особено, ако резервираш директно през сайта на веригата, https://www.hotel-bb.com/en, като почти винаги имат опции за безплатно канселиране буквално до вечерта в деня, който пристигаш. А и са близко до гарата...на 7-10 минути бавно ходене.

# 587
Криси, за настаняване в последния момент и ако не намериш нещо, което да ти е ОК, виж B&B hotel в Бергамо. Обикновено са им много добри цените спрямо останалите, особено, ако резервираш директно през сайта на веригата, https://www.hotel-bb.com/en, като почти винаги имат опции за безплатно канселиране буквално до вечерта в деня, който пристигаш. А и са близко до гарата...на 7-10 минути бавно ходене.
Сега го погледнах - като отбележа и трите деца ми дава да избера две стаи, вместо една, което не ни е вариант. Третото е на 2 години, не намерих информация дали трябва изобщо да го отбелязвам. Някъде искат, някъде - не. Иначе като локация май е доста добре.

# 588
Здравейте,

В кой район е най-добре да се вземе апартамент? Да е удобно да се обикаля, да има наоколо заведения за хранене, магазини.
Района около порта Венеция безопасен ли е? Или в центъра е по-добре?

# 589
Пристигнахме вчера в Пескиера дел Гарда за седмица. Вчера решихме да отделим деня за Сирмионе. Днес и утре сме в Гардаленд. Прогнозите за времето в понеделник са ужасни за навсякъде, гледах и Милано, и Венеция, някои от градчетата край езерото, затова моля за съвет за хубави затворени шопинг центрове наоколо.

# 590
Алия, дано да не се сбъднат прогнозите за лошо време. Верона ви е близко с влак. Може да погледнете там.

# 591
Сега го погледнах - като отбележа и трите деца ми дава да избера две стаи, вместо една, което не ни е вариант. Третото е на 2 години, не намерих информация дали трябва изобщо да го отбелязвам. Някъде искат, някъде - не. Иначе като локация май е доста добре.
  Нямат семейни, аз им звънях. Ние сме 4ма, в две стаи само може да ни настанят.

# 592
Здравейте,

В кой район е най-добре да се вземе апартамент? Да е удобно да се обикаля, да има наоколо заведения за хранене, магазини.
Района около порта Венеция безопасен ли е? Или в центъра е по-добре?

И аз усърдно търся апартамент за 3 души и тъй като детето е 13 годишно, трябва да е с 2 помещения-спалня и разтегателен диван в трапезарията. Търся около централна гара, но засега не съм намерила апартамент, който да ме устройва като цена и локация.
Намерих близо до Порта Романа, какво ще кажете?

# 593
  • София
Поздрави от Комо.
Ще вземем фуниколяра. Коя е вилата в която е живял Пенчо Славейков?

# 594

Колко време чакахте на опашката за фуниколяра?

# 595
Здравейте! Дали удължават работното време на градски транспорт, когато има мачове?

# 596
  • sf
Метрото изчаква феновете на Сан Сиро да се изтеглят. Поне преди години беше така.

# 597
В Болоня рейсове на градския транспорт бяха наредени и чакаха феновете. Имаше и служител на полицията, който разпределяше потоците хора и нареждаше на шофьора кога да тръгне. Предполагам, че и другаде в Италия е така.

# 598
  • Milano
Например днес за мач от шампионата от 20.45ч не е удължено работното време.
Има предостатъчно време до полунощ (последен влак на М5 от Сан Сиро), за да се изтеглят хората.
За ШЛ във вторник мисля, че ще го удължат.

п.п. да се надяваме Барса да ги отвее.

И Порта Романа и Порта Венеция са добър избор за мен.

Прогнозата дава дъжд от утре следобед натам  в цяла Северна Италия и спад на температурите в следващите дни с ок.10°.

Алия, напиши "Centri commerciali vicino a Peschiera del Garda" и ще видиш моловете наоколо  - Affi, Leone и т.н.
Колко са добри не мога да кажа.

# 599
  • София

Колко време чакахте на опашката за фуниколяра?
Не се качихме с него, а пеша по пътеката 1ч. Сега обядваме в ресторанта на къщата. Много приятно и  красиво място
Благодаря за информацията

Общи условия

Активация на акаунт