Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 333
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, началото на другата седмица сме в Peschiera del Garda. Времето по прогноза към момента ме разочарова тотално….моля за идеи за разходка с малко дете при лошо време, ще сме с кола…

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 21:41 от plol

# 571
Здравейте. Чета темата и информацията, която сте синтезирали, за което благодаря. Включвам се със следната молба. Детето с приятелка ще бъдат следващата седмица в Милано. Голямото й желание е да види Villa del Balbianello, като взе билети преди обяд за 8 май. Моля за изключително лаишко обяснение, буквално като за деца как могат да стигнат до вилата и да се върнат. Ще им свърши ли работа билета "Аз пътувам в Ломбардия" или да ровя други варианти? Обърквам се от мненията, които чета, като ме притесняват и стачките, защото не ми е много ясен сайта им.
Благодаря предварително!

Ред. Доколкото мога да се ориентирам - влак до Варенна и после корабче до Ленно. На сайта на корабчетата обаче за деня излиза, че билетите са изчерпани онлайн. Това изключва ли този маршрут автоматично и да търся опция само наземно?

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 18:38 от chervenokoska_2

# 572
  • In transit
Червенокоска, тези деца на колко години са?

# 573
На 20 Simple Smile (деца за мен, де).

# 574
  • Габрово
Момичета,
Имаме едно непланирано посещение в Милано другата седмица, резервациите направихме в последния момент- онзи ден, след като си купихме билети за мач Blush
Ще спим далеч от гарата (на около час пеша), a  полетът ни навръщане от Бергамо е в 8.25 сутринта.
Ако сме на гарата около 6,30 дали ще успеем с придвижването навреме? Ще сме само с ръчен багаж и предполагам, че на летището ще минем бързо през проверката.
Ако си купя предварително билети за Теравижън с посочен час, местата ще ни бъдат ли запазени?
Ще съм благодарна за всякакви съвети. Вариант за придвижването е и такси, но на кой сайт мога да поръчам предварително?

# 575
  • In transit
Червенкоска, може с влак от Милано до Комо и после с автобус C10 до Ossuccio/Lenno.
https://www.asfautolinee.it/orari-in-pdf/# Ако не се виждат Linee Extraurbane Намали страницата с ctrl и - и отвори разписанието на C10. Поне при мен не се зарежда коректно страницата. С два браузъра пробвах.

# 576
Момичета,
Имаме едно непланирано посещение в Милано другата седмица, резервациите направихме в последния момент- онзи ден, след като си купихме билети за мач Blush
Ще спим далеч от гарата (на около час пеша), a  полетът ни навръщане от Бергамо е в 8.25 сутринта.
Ако сме на гарата около 6,30 дали ще успеем с придвижването навреме? Ще сме само с ръчен багаж и предполагам, че на летището ще минем бързо през проверката.
Ако си купя предварително билети за Теравижън с посочен час, местата ще ни бъдат ли запазени?
Ще съм благодарна за всякакви съвети. Вариант за придвижването е и такси, но на кой сайт мога да поръчам предварително?
От Милано ли питате или от Бергамо? Ако е от Милано е около час до летището, но да кажем сутрин рано около 50мин. Така че трябва малко по-раничко да тръгнете. Билети няма нужда предварително да се купуват.

# 577
И аз мисля,че  е малко това време. На Чентрале в Милано спират шатълите,проверете си кога тръгва най-ранният.Те спират точно на летището.

# 578
  • Milano
А защо трябва пеша да вървите до гарата?
Закупени билети онлайн не ви гарантират качване на точно определен шатъл, ако се е напълнил.
Билетите са валидни за целият ден, преди пишеше 6 часа, но важат за деня.
Най-добре е да сте 15мин преди определеният час на тръгване, за да ви е сигурно качването. Това ако държите на определена фирма.
Ако ли не се качвате на първият заминаващ.

Аз хващам Ориошатъл в 6.20ч за полети в 8.30, но вие си проверете и останалите.
Може би за хора без опит е по-добре по-рано.

Що се отнася до прогнозите за времето не им се доверявайте толкова сляпо.
Пример от миналият уикенд - в неделя сутринта прогнозата ми дава, че вали в момента в Малчезине и ще вали цялата сутрин.
Излизам на балкона в хотела в Лимоне - слънце, а Малчезине се вижда отсреща, отидохме - слънчево.
За събота прогнозата беше за слънчево време навсякъде и 24° в Рива дел Гарда - слънцето така и не се показа, а и излезе ветрец, за петък - прогнозата в Лимоне беше облачно сутрин, дъжд следобед. В действителност не валя, а сутринта беше слънчево с бели облачета.
С една дума тотално различно.

Ако вали, зависи как вали - има чадъри, дъждобрани - пак може да се разхожда човек.

# 579
  • Габрово
Значи няма да купувам предварително билети, а на място ще се качим в първия възможен шатъл.

regina di cuori, проверих колко е разстоянието пеша, защото като задам през Google Maps да отидем от хотела до Централна гара с публичен транспорт с начален час 5,30 излиза, че ще сме на гарата в 6,07 и ме притеснява да не закъснеем.

# 580
А в Бергамо сутрин в колко започва да се движи градският транспорт? И ние сме с такъв ранен полет към България и точно заради това мисля да спим направо там.

# 581
Назад в темата сме писали. Но рано тръгва ватобуса.Ние сме хващали такъв от гарата до летището към 5 ч сутринта.

# 582
  • Milano
Незнам коя ви е зоната, но има и автобуси заместващи метрото през нощта на половин час, освен някои тролеи и трамваи, които тръгват по-рано.
Отговарям ви общо, както общо сте го написали.

Другата седмица почва ремонт на пл. Кордузио и доста трамваи променят маршрута и не минават през Дуомо най-общо - 12, 14 , 16 и т.н.

# 583
Нямаме още запазено място за нощувките. Все чакам до последно, че с деца нищо не се знае Grinning Офертите с безплатна анулация бяха доста по-скъпи и реших да пропусна.

# 584
  • In transit
А в Бергамо сутрин в колко започва да се движи градският транспорт? И ние сме с такъв ранен полет към България и точно заради това мисля да спим направо там.
Тук: https://atb.bergamo.it/trasporti-pubblici/linee Изтегляш си разписанието на линия 1 и гледаш кога са най-ранните автобуси. Даже ще видиш и маршрута, щом нямаш запазано нищо. Гледай само да е в новия град, около центъра или гарата, че от стария няма много ранни автобуси. Не са качили лятното разписание, но в зимното започват от 4.30 часа автобусите.

Общи условия

Активация на акаунт