Милано и Северна Италия - тема 18

• 25 686
  • 707
  •   2
Отговори
# 675
Много ти благодаря, mimok_l!

# 676
Имах гости от България и се качихме с тях преди няколко дни. Взех билетите предварително онлайн, Combo Stairs, 22 евро за качване на покрива пеша по стълбите и разглеждане на катедралата отвътре; в същия билет е включен и музей отсреща, но нямахме време за него.

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 11:59 от Barbabeau

# 677
Аз взех Combo Lift за 26 евро. Предполагам е същото като Combo Stairs, само качването на покрива се надявам да е по-бързо и леко, за да има повече време за разглеждане.
А някъде в сайта на Дуомо сякаш беше отбелязано, че тези билети могат да се ползват 2 дни за еднократно влизане. Как точно става това, като си има резервация за конкретна дата и час? Например, ако разгледаме катедралата сутринта и не остане време за музея, както при вас, Barbabeau, можем ли на следващия ден да влезем в музея или пък в края на същия ден?

От снимките виждам, че е малко облачно - времето като за по-топли дрехи ли е (дебело яке) или все пак е топло?

# 678
Здравейте 🍀 !
Бих искала да попитам как най-удобно можем да стигнем през уикенда от Бергамо до Комо, за да посетим вила „Белависта“, а след това до Тремецо, където ще нощуваме. Вариантът, който успях да проуча, е да пътуваме от Бергамо до централната гара на Милано, след това с влак до Комо и оттам с ферибот. Притеснява ме обаче дали фериботите се движат редовно, какво е тяхното разписание и дали е удобно да се пътува с куфар. Ще съм благодарна за съвет или препоръка!

# 679
Аз взех Combo Lift за 26 евро. Предполагам е същото като Combo Stairs, само качването на покрива се надявам да е по-бързо и леко, за да има повече време за разглеждане.
А някъде в сайта на Дуомо сякаш беше отбелязано, че тези билети могат да се ползват 2 дни за еднократно влизане. Как точно става това, като си има резервация за конкретна дата и час? Например, ако разгледаме катедралата сутринта и не остане време за музея, както при вас, Barbabeau, можем ли на следващия ден да влезем в музея или пък в края на същия ден?

От снимките виждам, че е малко облачно - времето като за по-топли дрехи ли е (дебело яке) или все пак е топло?
Да, точна така, можете да отидете на другия ден. Часът на влизане е важен за покрива и катедралата, за да не стават струпвания от хора.

Не е за дебело яке, тънко яке или жилетка е добре, като на моменти става достатъчно топло за без яке. До вторник дават да има и малко превалявания, от сряда вече не. Много дъждовни дни се събраха предните седмици, нивото на водата на Комо е височко.

Кристална сълза, фериботите се движат редовно и по разписание, проблемът е, че има много желаещи да се качат и има опашки за билетите. За куфар не знам, но не би трябвало да откажат да го качат. Знам със сигурност, че колело отказват.

# 680
Също така не попитах дали някой от вас е запознат с EU Parking Card for people with disabilities. Четох за зоните ZTL (Zona a Traffico Limitato), но така и не успях да разбера какви привилегии има човек с такава карта и трябва ли предварително да се уведомява или регистрира нещо някъде. 🤗

# 681
Пак благодаря, Barbabeau!

Моля и за още едно разяснение - националната жп стачка, предвидена за 17.05. означава ли, че няма да има влак от централната гара на Милано до езерото Комо?

Докато проучвам опциите за придвижване, попаднах на тази статия, посветена на пътуване до езерото: https://rossiwrites.com/bg/%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F/ … 0%BB%D0%B8%D1%8F/

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 15:41 от bedrjih

# 682
  • Пловдив
Здравейте, предстои ни другия месец да посетим Милано за първи път. Ще водим и “детето” (18 г 😂) и понеже е художник и учи стенопис  иска да види Тайната вечеря, но от линка, който е на първата страница на темата, аз ли нещо не мога да направя не знам, но не мога да купя билети. Възможно ли е да няма билети за средата на юни? Има ли някакви други начини за купуване на билет, защото ще е много разочарован, ако не може да види на живо този шедьовър.
Аз продължавам да чета темите и ако възникне нещо, на което не намирам отговор, пак ще питам.

# 683
Също така не попитах дали някой от вас е запознат с EU Parking Card for people with disabilities. Четох за зоните ZTL (Zona a Traffico Limitato), но така и не успях да разбера какви привилегии има човек с такава карта и трябва ли предварително да се уведомява или регистрира нещо някъде. 🤗
За Милано тук пише, че трябва да регистрирате колата предварително, за да можете да влизате в ZLT зоните. За съжаление линкът, който сочи към сайта, където трябва на се регистрирате, е счупен, така че някой, ако има точна информация, да допълни.
https://www.yesmilano.it/en/accessibility-circulation-and-parking

# 684
Здравейте, предстои ни другия месец да посетим Милано за първи път. Ще водим и “детето” (18 г 😂) и понеже е художник и учи стенопис  иска да види Тайната вечеря, но от линка, който е на първата страница на темата, аз ли нещо не мога да направя не знам, но не мога да купя билети. Възможно ли е да няма билети за средата на юни? Има ли някакви други начини за купуване на билет, защото ще е много разочарован, ако не може да види на живо този шедьовър.
Аз продължавам да чета темите и ако възникне нещо, на което не намирам отговор, пак ще питам.

Здравейте 🍀 !
В сайта пише, че билетите са изчерпани до 31 юли. Отбелязано е също, че билетите за тримесечието 1 февруари - 31 юли са били пуснати в продажба на 18 март - тоест преди почти два месеца. Аз самата се молих още в края на март да успея да се вредя в списъка за началото на месец май и едва успях - дори тогава почти всичко вече беше разпродадено.

Моят съвет и препоръка към вас е, въпреки че шансът не е голям, все пак да изпратите един любезен имейл с това, което споделихте тук. Остава надеждата, че може да получите положителен отговор. 🙏🏾🍀

# 685
Аз презареждам сайта от време на време и понякога някоя близка дата за май се появява в зелено. Може да става въпрос и за 1 билет, не знам (на мен не ми върши работа, защото не е за нашите дати). Мисълта ми е, че ако сте упорити, вероятно може да се появи билет и във времето на вашето пътуване.

# 686
  • София

Трябва постоянно рефрешване и билети се появяват. Ние бяхме след средата на май, когато ходихме за първи път, а го решихме някъде средата април спонтанно и аз отчаяно си мислех, че като е минало началото на периода и всичко е разпродадено - няма да се доредя, обаче си го поставих за цел и рефрешвах през час сайта и билети се появиха. Видяхме я.

# 687
  • Пловдив
Благодаря ви, със сигурност ще следя упорито, след като има и минимален шанс. Поне един билет да има за него да взема 🙏

# 688
  • София
И два да вземете, може на място да ви дадат и трети.Това, което помня е, че с имейла отидох на касата, за да ми издадат билети. Като отидете на място може и да направят жест и да ви продадат един билет.

# 689
  • Sofia
Когато ние ходихме пишеше, че няма отказани билети за деня, което означава, че вероятно появата на билети е свързана с анулирани резервации (вероятно има хора с променени планове/отпаднали пътувания). Та да, рефрешвайте и дано имате късмет!

На рисунката е отделено място и в музея на науката и технологиите Леонардо да Винчи, където има и доста негови скици на всякакви уреди/технологии. Музеят е съвсем близо до черквата с рисунката, та евентуално дано детето се зарадва на музея, ако не успеете за черквата.

Общи условия

Активация на акаунт