Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 208
  • 739
  •   2
Отговори
# 660
Взимам под внимание казаното за Бреша, защото аз съм подготвила един малък план и в него се включва евентуални валежи Joy тогава смятам вместо разходка сред природата, която очевидно няма да е препоръчителна, да отидем до Бреша, или Верона, че са горе-долу на едно разстояние от мястото, където ще бъдем. И без това повече ме теглеше към Верона.

# 661
  • Milano
Няма място за сравнение, а гледката от Кастел Сан Пиетро ми е любима (при хубаво време).

# 662
На мен ли ми се струва или много често има стачки в Италия на транспорта?

# 663
Благодаря за разяснението, Реджина! Значи за посочения период притеснения за придвижването с метро и фуникуляр няма да има.

# 664
  • Milano
HABEMUS PAPAM👏👏👏👏.
Аз се надявам да е италианец.❤️
Очакваме името.

# 665
Здравейте,
Кое е по-интересно да се посети Pinacoteca di Brera или Pinacoteca Ambrosiana? Искам да разгледам по-класически творби, а няма да имам време и за двете.

# 666
  • София
Здравейте,
Кое е по-интересно да се посети Pinacoteca di Brera или Pinacoteca Ambrosiana? Искам да разгледам по-класически творби, а няма да имам време и за двете.

Ходила съм само в Амброзиана и много ми хареса. Има доста класически творби, добра подредба и много удобна локация.

# 667
Реджи, и кво? Аз с интерес следях новините за папа, по-скоро церемониите.

# 668
Привет от мен отново! Промених кардинално плана за пътуване и купих билети от Wizz. Кацаме на 29.06/неделя/, здраве и живот, и си тръгваме обрано на 5.07 /събота/. Ще ви помоля за насоки, корекции и въобще всякакви съвети. Планът в суров вид до тук:
Наемаме кола за 4 дни и веднага след кацане я вземаме,  пътуваме до района на Гардаленд, където съм резервирала 4 нощувки.  /Пастренго/.
Понеделника и вторника ги смятам за Гардаленд. Сряда - за Парк Натура Вива и Зоо-то. Съответно неделята ще я използваме за мотаене около езерото.
В четвъртък тръгваме обратно към Бергамо, където планирам 2 нощувки. Единият ден искам да отидем до Милано, но се чудя как да планирам движението ни, като ми се иска да сме върнали колата и да се придвижим от Бергамо до Милано и обратно с общ.транспорт. Как и с какво е най-оптимално да се случи това? В Милано искаме да посетим задължително музея на Да Винчи и Дуомо, останалото е бонус.
Връщаме се в Бергамо и на 5.07 летим обратно.
Прочетох цялата тема, прехвърлих и 1-ви пост, и все пак имам въпроси:
- От къде се вземат колите в Бергамо -на самото летище, или в града? Т.е ще ни трябва ли шатъл до там?
- В кой район е препоръчително да резервирам нощувките в Бергамо, та да може хем да е подходящ за разходка из града, хем да е близо до шатъл за летището?
- Дали няма да е по-удачно да отидем все пак с колата до Милано и да я върнем на следващия ден? Притеснява ме елементът с паркирането и евентуално някакви забрани за влизане на коли в града, за които четох тук...
-100 % и още въпроси  ще възникнат Laughing
Предварително се извинявам, че вероятно задавам тези въпроси за н-ти път и благодаря на всеки, който ще се включи.

# 669
Рали, сигурни ли сте че искате два дни в Гардаленд?Такива маниаци ли сте? Ние сме ходили на две наши почивки, един ден от рано си е достатъчно да ползвате всичко. Парка Натура Вива също не е като за цял ден, може да вмъкнете някое градче на езерото да разгледате следобедно...

# 670
  • Milano
Реджи, и кво? Аз с интерес следях новините за папа, по-скоро церемониите.

Харесва ми новият Папа Леоне XIV.
На 18.05 ще е интронизацията му с всичките ритуали и начало на Понтификата.
И щом е от Чикаго, да сложим 2-3 снимки от там:

Пинакотека ди Брера е световноизвестна с много хубави картини.

Пинакотека Амброзиана незнайно защо няма такава слава, а е най-старият музей на Милано, ако не бъркам - прекрасна сграда, скулптури, витражи, освен известни картини, Codice da Vinci, най-старата библиотека и т.н.

Бих казала и двете.😊

В момента има изложба на скулптура Jago "Natura morta"  -  на "Кошницата с плодове" на Караваджо се противопоставя скулптората "Кошница с оръжия".

На 11.05. е празник на майката и майките влизат безплатно в Амброзиана, ако са придружени от деца (те плащат).

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 22:53 от regina di cuori

# 671
  • Beyond the stars
Гишетата на рент-а-кар са на летището, самите коли са на паркинг, до който се стига с безплатен шатъл.
Не сме имали драма с паркиране в Милано - харесахме си платен паркинг на централно място, по спомен 3евро на час.

# 672
Понеже много набързо и много импулсивно организирам пътуването за след няколко дни и малко трудно обхващам цялата изчетена информация, искам да попитам с риск да задам вече коментиран въпрос: за посещение на Дуомо за предпочитане ли е да се резервира предварително от сайта и какъв тип билет?

# 673
Рали, сигурни ли сте че искате два дни в Гардаленд?Такива маниаци ли сте?
Ами да, голямото ми момиче си пада много! А то точно Гардаленд е причината и основната цел на пътуването. Предвид и вероятността от доста народ и струпване по съоръженията, да, това е което искаме -2 дни там. За Зоо-то и аз мисля, че ще има останало време от деня и за нещо друго, благодаря за мнението!
Вълшебство, и на теб благодаря!

# 674
  • София
Понеже много набързо и много импулсивно организирам пътуването за след няколко дни и малко трудно обхващам цялата изчетена информация, искам да попитам с риск да задам вече коментиран въпрос: за посещение на Дуомо за предпочитане ли е да се резервира предварително от сайта и какъв тип билет?
По-добре online. И със сигурност каквито са останали билети. Аз за преди седмица имаше останали само FAST TRACK билети по 34евро.
https://ticket.duomomilano.it/

Общи условия

Активация на акаунт