Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 787
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря! Аз и едната мацка сме с проблемни колене и дългото ходене ще ни бави.Затова си мисля за метро.

# 151
марулета, ще чакаме да разказваш Airplane

До моето пътуване остават 2 седмици, но четейки в другата тема за Бари, въпрос оттам да добавя тук: Какво е положението с пушачите? Има ли обособени места по улиците или заведенията за такива че един от групата си пали по някоя цигара и да не отнесе глобите Simple Smile

# 152
В края на октомври бяхме в Бари.И двамата с ММ сме пушачи,той повече.На летището, отвън до изхода има обозначено място за пушене. 
  Времето беше разкошно и сядахме все отвън.Никъдр нямаше пепелници,а като питаме ни носеха.В Полиняно ни казаха,че ако не пречим на съседната маса,може да донесат.Ние ги изчакахме да си тръгнат.Миналата година в Милано пушехме само до кошчетата, а в заведение отвън.Бяхме в края на януари .
  На мен ми направи впечатление,че много хора пушат електронни цигари,но не и вътре.
   Допълвам се пак с въпрос.Имайки предвид,че единият от дните ни е неделя, Милано добър избор ли ще е за разходка? Ще работят ли магазини,кафенета,ресторанти?

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 17:00 от марулета

# 153
Здравейте, отново. Аз се върнах да чета темите назад-започнах от 10-та и бавно но славно напредвам. Но до тук разграфих следното:
Май месец, 5 пълни дни, кола под наем.
1 ден езерото Комо
2 дни езерото Гарда, единия в Гардаленд
1 ден Верона, били сме един път преди доста години
 1 ден сафари, евентуално с нещо друго, например Бергамо.
Ето и съответно въпроси, на който търся отговори:
Къде ще е най удачно да спим имаме 5 нощувки? Иска ми се да са 2 места, за да не събирам багажи като луда и последната 5-та нощувка трябва да е в Бергамо заради ранния полет
От темите видях че има два сафари парка-Parko natura Viba и Safari park има ли и каква е разликата между двата?
От сайта с лодките не мога да се ориентирам за разходките. Моята идея е да оставим колата и да обиколим с корабче няколко градчета- това и за двете езера. Четох назад, че имало корабче с тур от няколко градчета с престой от около час във всяко, но не намирам такова нещо.
Много ще съм ви благодарна да ме ориентирате.

# 154
Юли летяхме до Бергамо и отседнахме там за 6 нощувки. С влак ходихме до Милано, после с друг до Изео и оттам хванахме корабче с няколко спирки по маршрута си - слизате, където решите, после хващате следващо и се връщате в Изео.  Бергамо има уникален стар град и модерен нов център.

# 155
  • Milano
Остава 1 година до откриването на Зимните Олимпийски Игри Милано - Кортина 2026.
По случая има брояч пред Кралският Дворец:

Две писти за кърлинг и хокей на лед пред Дуомо с инструктори за правилата на игрите.
Чрез qr кода жители и туристи могат да запазят безплатен половин час на тях.

Това до 6-ти март.

# 156
  • Вестерос
Много готино Simple Smile Къде беше кралския дворец?

# 157

Ето го. 😊

# 158
Преди малко четох, че улея в Кортина за бобслей и, забравих още кои 2-3 спорта, не е готов и има реална опасност да не стане навреме. Резервния план включвал тези дисциплини да се изнесат в Щатите. Ей това е компромат. Ох, или нашите медии са компромат, защото тук чета обатното. Нищо де, ще гледаме с удоволствие гледки от Кортина!

https://bntnews.bg/news/uleyat-za-bobslei-sheini-i-skeleton-na-o … -1316915news.html

# 159
  • Milano
ЧРД на моята голяма, безкрайна любов!❤️❤️❤️

https://youtu.be/Kmlu8rzWCn0?feature=shared

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 14:39 от regina di cuori

# 160
Значи другата седмица ще ги видя тези съоражения?
   Извинете ме за тъпия въпрос,но този кралски дворец не е Дворецът Сфорца,така ли?

# 161
  • In transit
Значи другата седмица ще ги видя тези съоражения?
   Извинете ме за тъпия въпрос,но този кралски дворец не е Дворецът Сфорца,така ли?
Не, той е друг.

# 162
  • Вестерос
И не са близо едно до друго с Дуомото.

# 163
И аз така мислех.А според вас неделя или понеделник е по-добре в Милано?

# 164
  • Milano
Зависи от гледната точка.
Понеделник е по-спокойно, но музеите които искаш да посетиш са затворени.
Не бих казала, че Дуомо и Кастелло Сфорцеско са далеч - 10мин пиша (ок.1км).

Общи условия

Активация на акаунт