Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 793
  • 739
  •   2
Отговори
# 180
Вие в колко кацате? Аз, доколкото разбирам, стачката на персонала на Бергамо на 28.2 е от 12 до 16ч.

# 181
  • Русе
Кацаме в 19ч. в Бергамо на 28.02. Нощуваме там и на 01.03 пътуваме към Милано. Като мисля поне половин ден да отделим да разгледаме Стария град преди това.

# 182
В такъв случай мисля, че нямате повод за притеснение. Евентуално само ако стачката провокира закъснения на полетите.

# 183
Здравейте, изчетох и тази тема до тук, Благодаря за труда Мики.
Ние бяхме една седмица около НГ на езерото Бергамо, много ни хареса и пак ще се върнем. На въпроса някой появили се от хазайте -НЕ, те даже не живеели в Италия.

# 184
Ние бяхме една седмица около НГ на езерото Бергамо, много ни хареса и пак ще се върнем. На въпроса някой появили се от хазайте -НЕ, те даже не живеели в Италия.
Де го тва езеро?

# 185
Де го тва езеро?
😂😂😂
Комо ще да е🧐

# 186
Или Изео ? Simple Smile

# 187
  • Milano
Изео ще да е, то е между Бергамо и Бреша.

# 188
Хм, вижте какво инфо излиза от Министерство на външните работи -https://trud.bg/a/articles/%D0%BC%D0%B2%D0%BD%D1%80-%D1%81-%D0%B … D1%82%D0%B8%D0%BD

Скрит текст:
Ситуационният център на Министерството на външните работи предупреди за протестни действия, които могат да парализират транспорта в любима за българските туристи държава.

В петък, денят в който наши сънародници редовно се качват на самолета за Италия за дълъг уикенд, ще стачкуват работниците от обществения транспорт. Точно тогава е и празникът Свети Валентин, а протестните действия могат да объркат плановете на много влюбени двойки. Възможни са закъснения и отмяна на полети в страната, предупреждават от външното ни ведомство. 

Съобщението на МВнР

МВнР информира, че на 14 февруари 2025 г. в Италия ще се проведе 24-часова стачка на служители от обществения транспорт в страната. Милано и Флоренция ще бъдат сред най-силно най-засегнатите градове. Стачката вероятно ще наруши нормалното функциониране на обществения транспорт - автобуси, трамваи и метро. Възможни са  закъснения и отмяна на полети в страната. 

Повече информация за промените в градския транспорт в гр. Флоренция може да бъде намерена на следния линк: www.at-bus.it.

При нужда от съдействие, българските граждани в Италианската република могат да се обръщат към Посолството на Република България в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: consul@bulemb.it.

Консулско съдействие може да бъде получено и от Генералното консулство на Република България в Милано, на следните телефонни номера: 0039 3756596458, 00390284942941, както и на имейл адрес: Consulate.Milan@mfa.bg.

# 189
  • Milano
Марулета, идвай да ни оправиш времето.
За стачката на ГТ в Милано писах на предните страници. Ти няма да идваш утре тук, така че не те касае.

За самолетите, питай ги откъде са го измислили? В сайта на Министерството на Транспорта няма такива.

Ма ти сериозно ли повече вярваш на тях, а не на нас?🤣

# 190
Ако Марулета оправя времето, да се заселва направо при вас. Не вярвам да откаже😉

# 191
Мииии нямам идея, но езерото на което бяхме е Маджоре, а защо съм писала и как ми е дошло другото име, уффф старост не рабост и лекарствата съм забравила явно вчера.
Посетихме и Орто, а бе навсякаде в Италия е много хубаво, стига човек да има време и средства.

# 192
Реджи, как ще вярвам на тях?! Пу-пу,пази Боже!Аз се кълна във вас!
   Приятелка,на която подаряваме това пътуване не знае къде отиваме.Друга пуска това инфо в групата ни и тревожно пита "Кво правим сега?", а аз най-убедено ги увещавам,че моите хора в Италия казват,че няма опасност за нас!
  Относно времето, при нас сутринта заваля сняг,до обяд улиците бяха сухи.И се надявам тия 10 гр дето ги гледам за Бергамо да са истина,без дъжд.

# 193
Да ви попитам, 1-ви май почивен ден ли е в Италия?

# 194
  • Milano
Марулета, то няма и статии които да споменават въздушен транспорт.
Незнам откъде "черпят информация".

За времето - утре ще вали в Североизточна и Централна Италия.

Ще разказваш после за изненадата. Приятелката не е ли любопитна?

Вели къде е това Орто?

Да ви попитам, 1-ви май почивен ден ли е в Италия?

Да.

Общи условия

Активация на акаунт