Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 808
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
    Вчера пристигнахме в Бергамо.Страхотно си прекарваме.Вперс цял ден в стария град,после в центъра,вечерта приказки,смях.
Днес се подготвяме за Милано.Надяваме се на хубаво време,доброто настроение си е с нас.
   Все още не сме си виждали хазяйката,това за настаняването.Ключът беше оставен в кутия с код.

Приятно изкарване желая и чакам повече подробности за интересните места които сте посетили.

# 226
Ооо,да.А тези карти Аз пътувам в Ломбардия са страхотно улеснение за туристи.Безкрайно ви благодаря,че ми казахте за тях.

# 227
Здравейте, отново! Прочетох няколко теми назад. Направих плана. Но имам няколко въпроса отново:
1. Как е пътят Бергамо-Варена с автомобил? Има ли завой, лек ли е за шофиране? Мислим първия ден, кацайки да вземем кола и да отидем до Варена-Беладжо и Менаджо и евентуално Villa Carlotta.
2. Лесен ли е достъпа до вилата-пешеходно близо ли е до спирката на корабчето, понеже за Villa Balbianello четох, че е 30мин преход?
3. Има ли градски транспорт в Peschiera del Garda. Мисля да спим там с оглед посещението на Гардаленд, дори харесах място. Но е на 25 мин пеша от гарата, а мапс ми дава някакъв автобус през 2 часа. Идеята е да хванем шатъла до Гарделенд, и дори се чудя за влак до Верона от там, но ако няма с какво да се предвижим до гарата ще сменям плана или мястото…
4. Последно, т.к детето ще има Р.Д в деня на Гардаленд, има ли нещо, което мога да закупя като някакво допълнително изживяване като специално за него с оглед че е неделя и ще е лудница.
5. До замъка Вецио отново ли е само пешеходен прехода и до колко е възможен за малко дете…от мързеливите😂🤷🏼♀
Благодаря!

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 07:40 от plol

# 228
  • In transit
plol,
1. Има завои и е натоварен, като голяма част от италианските пътища. Всъщност не знам какво имаш предвид под "лек"? Ако сте карали друг път в Италия и познавате техния ритъм на шофиране, няма да имате проблеми (според мен).
2.Вила Карлота е на 10-тина крачки от мястото където спира корабчето.
3. Има градски транспорт, но самия град/център е сравнително малък и може да се ходи пеша. Това място, което си харесала най-вероятно не е в самото Пескиера дел Гарда. Дай локация, ако искаш да видим как може да се придвижите до/от там. До Верона има и автобуси от/до Пескиера. По спомен имаше и такива, които спират пред Гардаленд.
5. Кой е този замък? Дай линк/снимка/локация да го видим. На италиански се чете "Веккио", което значи "стар". Освен, ако не става дума за нещо друго.

# 229
  • Beyond the stars
Предполагам става въпрос за Castello di Vezio  до Варена https://www.castellodivezio.it/

Villa Balbianello е сложно казано преход, просто не е до самия паркинг ами има пътека до нея за примерно 15-20мин. Може да се върнете с корабче.

# 230
От Бергамо до Варенна пътят минава през Леко, кара се по шосето Lecco-Colico, което е почти като магистрала. От моя гледна точка, кара се лесно, бързо, доста тунели, но без трудни и тесни завои. Нищо общо със Strada Regina от другата стана, която продължава да има по-тесни участъци.

# 231
аз бих препоръчала и Варезе, не е на Комо или Гарда, но пак е близо и е очарователно градче на едноименно езеро и над града със страхотни гледки и малки улички е Sacro Monte di Varese.

# 232
Да, този е Castello di Vezio  до Варена https://www.castellodivezio.it/

А мястото е ето в тази зона: https://maps.app.goo.gl/LeTGeYb4Fn3ziqPz9?g_st=com.google.maps.preview.copy

Като задам да ме заведе до гарата и ми дава 25 мин пешеходно…а има в близост много заведения, което ми е ок за изхранване с дете
[/url]
plol,
1. Има завои и е натоварен, като голяма част от италианските пътища. Всъщност не знам какво имаш предвид под "лек"? Ако сте карали друг път в Италия и познавате техния ритъм на шофиране, няма да имате проблеми (според мен).
2.Вила Карлота е на 10-тина крачки от мястото където спира корабчето.
3. Има градски транспорт, но самия град/център е сравнително малък и може да се ходи пеша. Това място, което си харесала най-вероятно не е в самото Пескиера дел Гарда. Дай локация, ако искаш да видим как може да се придвижите до/от там. До Верона има и автобуси от/до Пескиера. По спомен имаше и такива, които спират пред Гардаленд.
5. Кой е този замък? Дай линк/снимка/локация да го видим. На италиански се чете "Веккио", което значи "стар". Освен, ако не става дума за нещо друго.

# 233
  • In transit
plol, доста централно ти е мястото в Пескиера. Много бързо се стига до гарата. Реално разстоянието е по-малко от 1.5км. Буквално си на 2 крачки от старата част и крепостта. За мен не си струва да се ползва гр.транспорт.

# 234
Благодаря и аз така се ориентирах, ами ще се разходим до гарата, че от там тръгва шатъла за Гардаленд, т.к. май няма смисъл да ходим с колата до там. А за Верона как ще е най-удачно според вас-влак, рейс или с колата… С колата ме притеснява паркирането и ZTL зоните, а пък с влак/автобус ме ще сме с детето и ако каталяса трябва да чакаме по разписанието..
plol, доста централно ти е мястото в Пескиера. Много бързо се стига до гарата. Реално разстоянието е по-малко от 1.5км. Буквално си на 2 крачки от старата част и крепостта. За мен не си струва да се ползва гр.транспорт.

# 235
  • In transit
plol, за Верона... точно срещу ЖП гарата има няколко платени паркинга, където може да оставите колата. Оттам до центъра са 500-700метра. Т.е не е нужно да влизате в стария град с колата изобщо. Виж в първия пост, мисля, че бях сложила линкове.

# 236
  • Milano
Аз помислих, че колата е само за първият ден. Стори ми се странно при наличие да търсиш ГТ и шатъли.
Заслужава си и още как в Гардаланд с автомобил.

Като съм ходила във Верона, все в неделя, винаги е имало места в синята зона на Corso di Porta Nuova, който отвежда до Арената.
В делничен ден незнам как е, но има няколко паркинга (Saba, Cittadella о т.н.) на няколко минути от Portoni del Bra, откъдето почва ztl.
Цените им не са ниски, но всеки си решава, кое му е удобно.
Имат си сайтове, отзиви.

Чакаме Марулета да ни разкаже за изненадата.

# 237
  • Beyond the stars
regina di cuori ще ме поправиш, ако греша, но при използването на платен паркинг нали няма проблем със ZTL зоната ? Паркингът верифицира влизането в зоната? Поне така ни обясниха и процедирахме в Болоня последно. Relaxed

# 238
  • Milano
Тези са преди нея, Вълшебство!
Честно казано не съм гледала за Верона какви точно са им забраните.

# 239
  • Beyond the stars
Тези са преди нея, Вълшебство!
Честно казано не съм гледала за Верона какви точно са им забраните.

По принцип за ZTL ми беше въпросът. Relaxed Или е различно навсякъде ?

Общи условия

Активация на акаунт