Милано и Северна Италия - тема 18

• 30 478
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, какъв е варианта за транспорт от бергамо до стреза

Пред сградата на летище Бегамо тръгват автобуси/шатъли до централна гара Милано и 99% пътуват с тях по за 10тина Е/човек Нямам идея защо да търся влак /нито е по евтино и е по бавно/до централна гара Милано откъдето имам достъп до всички кътчета на Италия

# 511

Христос Воскресе, любими италиянки! От сърце желая здраве и благоденствие,вяра ,Добро и мир!

# 512
  • Milano
Воистина Воскресе Марулета, момичета и момчета!
Всичко най-добро, здраве на първо място!

Персонализиран Великден😊❤️:

# 513
  • In transit
Христос Воскресе! Бъдете здрави! Hug

Реджи, много идейно. Heart Eyes

# 514
Здравейте на всички! 🍀
Христос Воскресе! Бъдете благословени!

Предстои ми четиридневно пътуване до Милано и ще съм ви много благодарна, ако можете да ми дадете малко съвети. Полетът ни на връщане е от летище Бергамо в 08:25 сутринта, така че ще трябва да сме там най-късно около 6:00 часа.

Разглеждам възможности за настаняване и ми се струва, че най-удобният вариант би бил хотел в близост до централната гара (Milano Centrale), за да можем лесно и рано сутринта да се придвижим към летището около 04:30 - 05:00 часа.

Бихте ли споделили дали според вас това е разумен избор, или имате други препоръки за място за нощувка, което позволява лесен и сигурен трансфер до Бергамо толкова рано сутрин?

Благодаря Ви предварително за помощта и се радвам да почерпя от вашия опит!

# 515
  • Sofia
Не знам дали за Милано е полезно, понеже ние имахме такава дилема за транспорта до летището в Рим, та ползвах Uber и мога да споделя, че в Италия се ползва доста, организирах си го буквално за минути, а дори нямах инсталирано приложението. Инсталирах, огледах опциите и си поръчах кола.

# 516
Разглеждам възможности за настаняване и ми се струва, че най-удобният вариант би бил хотел в близост до централната гара (Milano Centrale), за да можем лесно и рано сутринта да се придвижим към летището около 04:30 - 05:00 часа.

Добро решение - има поне 10 - 15тина 2,3 и 4 звездни

# 517
  • In transit

Добро решение - има поне 10 - 15тина 2,3 и 4 звездни
С какво по-точно вашият пост е полезен за потребителката? Ако искате да сте полезна, споделете хотел, в който сте отсядали и сте доволна/недоволна...да ѝ помогнете или да я насочите да избягва някой, не само празни постове за трупане на мнения.
Районът около Милано чентрале, не е от най-безопасните и толкова рано сутрин си е риск, особено, ако са само жени, например. Аз лично бих предпочела да спя в Бегамо, по-удобно е.

# 518
  • Milano
Петерки се е преродил в жена по Великден ли?🤣

Мики, моето яйце си беше нормално. Снимката от "историите" е персонализирана по собствени интереси.😊

И за мен е добър избор да спи около гарата.
Единствено ме очудва желаният час на тръгване.
Ако хване шатъл в 04.30 ще пристигне в 05.15ч-05.20ч - над 3 часа преди полет - не е междуконтинентален такъв.

Съвети не давам, който желае може и 10ч по-рано да отиде.
Имала съм често полети от Бергамо в този час и хващам Ориошатъл в 6.20, пристига в Бергамо преди 7.
Имала съм време и да закусвам и да се отегчавам в чакане.
Билетите на място отдавна са по 12 евро.

# 519
  • sf
Гарата затварят ли е през нощта?

# 520
  • Milano
Да, за няколко часа.

Сега да ви зарадвам с някои стачки🤣.

На 01.05 има обявена такава от един синдакат на служители от държавен и частен сектор.
Преди 2г Тренорд се възползваха, миналата не съм обърнала внимание.

Само на влакове има на 06.05.

На 01.05 обръщайте внимание на разписанието на градския транспорт, където и да сте от/до колко върви, че е по-специален ден.

В Милано от 07ч до 19.30ч приблизително.

P.s. Папа Франческо е починал, нееее.
Страхотен Папа❤️.
Да почива в мир!
Посвещавам му тази песен: Gli Angeli (Ангелите)❤️

https://youtu.be/b6f4N-nhU2k?feature=shared

Последна редакция: пн, 21 апр 2025, 11:34 от regina di cuori

# 521
Светъл да е пътят му! Аз го харесвах много,без да съм религиозна или католичка В момента нашият патриарх Данаил говори за него, хубави думи каза за усилията на папата да има единение на католици и православни и религиозно разбирателство.Същото сега казва и един от главните мюфтии.
    По темата-бих нощувала в Бергамо,бих го разгледала ,прекрасен град е.Задлужава да му се посветят някакви часове,дори само за разходка и вечеря .

# 522
  • In transit
И аз преди малко разбрах. Cry Да почива в мир! Много го харесвах, наистина беше страхотен човек. Blue Heart

# 523
Здравейте! 🍀 Благодаря на всички за съветите! Всъщност, може би трябваше да започна с това, че обмислям следното: след като кацнем в Бергамо със съпруга ми, планирам да разгледаме града за няколко часа, след което да се отправим към Комо и да пренощуваме на езерото. На следващия ден искаме да посетим няколко забележителности в района - например Вила Карлота, Варена и други красиви места (Брунате е задължително, но още не знам дали ще имаме време за него в първия ден след Бергамо или след нощувката). След това ще продължим към Милано, където ще останем три нощувки. Ще разполагаме с два пълни дни - единият мисля да посветим на разходка до Торино, а другият - на Милано. За Милано съм предвидила по-малко време, тъй като бяхме там за един ден с туристическа агенция преди около шест месеца и успяхме да видим основните забележителности.

Все още не сме решили как точно ще се придвижваме между различните места, така че ще се радвам на ценни съвети относно транспорта. С удоволствие ще се радвам да чуя и допълнителни мнения и препоръки относно плана, който съм начертала за тези пълни четири дни, с които разполагаме.

# 524
  • София
Здравейте, момичета! Bowtie Искам да споделя, че при нас се раздвижи ситуацията с парите за билетите за отменените влакове. Получихме преди няколко дни писмо от тях да си дадем банковите данни да ни преведат парите. Ако вземат и да ги преведат, ще е страхотно:-)

Общи условия

Активация на акаунт