Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 233
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Понеже тук съм получила отговори на много въпроси, върти ми се идея за Чинкуетере.Може ли да ме насочите кое ще ми е най-доброто летище за полет от София и изобщо ,ако някой е бил,  къде да чета.
Пиза от София. После влак до Специя(за нощувките) например.
Можеш да обикаляш градчетата пеша, може с влак, може и с корабче.
Ето един примерен блог с повече информация.

# 646
  • ВАРНА
Понеже тук съм получила отговори на много въпроси, върти ми се идея за Чинкуетере.Може ли да ме насочите кое ще ми е най-доброто летище за полет от София и изобщо ,ако някой е бил,  къде да чета.
Писах тук с относно самоорганизирано подобно пътуване, но никой не ме отрази. Опитах се с четене да планирам нещата. Ние ще летим до Бергамо, от там с кола под наем. Ще мога да споделя повече в края на следващата седмица. Blush

# 647
A как се движат г/д като цена колите под наем от Милано /Бергамо? Стандартна, малка количка?

# 648
  • Beyond the stars
A как се движат г/д като цена колите под наем от Милано /Бергамо? Стандартна, малка количка?

Зависи от сезона/фирмата/допълненията/депозита и т.н.
Октомври от Бергамо взехме за 120лв за 4 дни, ако помня правилно.

# 649
Т.е по 30лв на ден Shocked  Това ми звучи супер! И 50 да е, пак е ок, ще проверя.
Благодаря!
А да препоръчате фирма?

# 650
При липса на удобни влакове (примерно от Бергамо до 5terre са поне две прекачвания), да занете, че можете да проверявате и опциите с FlixBus.

Не знаех, че има полети от София до Пиза. В случая това е идеалното.

# 651

Това цена със застраховка ли беше? Защото ние платихме много повече с пълна застраховка пак за 4 дни.

# 652
Здравейте
Интересува ме сайт от който да закупя билет за Фуникуляр Комо и билети за фериботите.
Предходният път ,когато отидохме в Комо не се качихме на фуникуляра и на ферибота  ,понеже имаше страшно много хора

# 653
  • Beyond the stars

Това цена със застраховка ли беше? Защото ние платихме много повече с пълна застраховка пак за 4 дни.

Цената с пълна застраховка към букинг.

# 654
Миналия юли направихме една Лигурия с полет до Болоня. 12-13 нощувки и горе-долу обиколихме от Генуа до Ливорно.
Един ден беше за тере-тата, хубави са много, въпреки, че тълпите бяха ужасяващи през сезона. Ние им подходихме от другата страна, не откъм Ла Специя, а откъм Леванто. Като хванеш сутрешен влак и има места на паркинга точно  пред гарата, а и си обратно на движението на тълпата през деня.
Придвижването между градчетата е уредено, влакчетата са на време, по пътеките не сме ходили.
Сега ще поровя мапса да препоръчам едно фрито мисто във фунийка, там са много популярни, ние деня на това меню го прекарахме😀, три пъти ядохме само това, освен че и нямахме време за сядане, а и отделихме време да се топнем в морето, беше належащо, много беше горещо.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 21:47 от evhen

# 655
  • ВАРНА
Ние сме букнали за 3 дни с най-високата застраховка, 0 депозит, с включен втори шофьор, за почти 110 евра.
На 11-ти летим натам, на 15-ти обратно. След това ще споделя повече.

# 656
Здравейте
Интересува ме сайт от който да закупя билет за Фуникуляр Комо и билети за фериботите.
Предходният път ,когато отидохме в Комо не се качихме на фуникуляра и на ферибота  ,понеже имаше страшно много хора

Интересно дали изобщо има, защото опашката е една купуваш и влизаш. Не видях да има хора влизащи с вече купени билети. Ние няколко пъти ходихме и така и не се качихме именно заради опашка.

Има начин с кола също така, но и това не направихме, вече не помня защо...Simple Smile

За корабчетата също нямаше опция предварително да се купят билети  (специално от Комо, от друго място може и да е имало). Но там на място ни казаха кога има по малко хора по принцип и си направихме много хубава разходка почти без да чакаме за билетите. В делничен ден беше със сигурност и не е било ранен час.

# 657
Благодаря ви!Дездемона,ще чакам разказът ти с нетърпение!

# 658
Здравейте! Благодаря за полезната тема! Върти ми се идеята да организирам за 3-4 дни за близки хора пътуване до Бергамо, Милано и езерото Комо между 17 и 21 май. От сайта за стачките видях, че на 17-ти и 20-ти има предвидени такива за жп транспорт на национално ниво. Това включва ли и метрото и фуникулярите?
Какво бихте ме посъветвали - идеята за тези дати неуместна ли е? Не искам вместо да подаря приятно изживяване, да причиня неудобства.

# 659
  • Milano
Метро и фуниколяри се водят градски транспорт, като фуниколяра в Комо е зависим от стачки на ГТ в Милано, понеже услугата се изпълнява от АТМ.

На 20.05. са товарни влакове, не пътнически.

Бреша не им е харесала вчера на децата на екскурзията.
Аз съм на същото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт