Милано и Северна Италия - тема 18

• 28 871
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Milano
Това с жеста ми се струва малко вероятно.
Освен често проверяване, в сайта пише че всяка сряда в 12ч се пускат допълнителни билети за следващата седмица.

Линка за оказионално влизащи в ZTL  с disabilità:
https://www.comune.milano.it/en/servizi/area-c-e-ztl-per-veicoli … ssegno-disabilita

Относно ж.п. стачката никой не може да предвиди кои влакове ще са канселирани.

# 691
  • в света на илюзиите
Здравейте момичета, в края на месеца ще пътуваме до Милано за концерт на Ерик Клептън и решихме да използваме поводът и да си направим разходка по езерата Simple Smile Имам няколко въпроса и ще съм благодарна на малко пояснения. Разглеждам сайта за фериботите https://www.navigazionelaghi.it/en/tickets-and-timetables-lake-garda/ и не мога да открия как с кола да се придвижим от Limone (Traghetto) до Malcesine (Traghetto)? Въобще не виждам такова разписание. Това за Гарда. Като разглеждам Комо се чудя дали не е по-удачно да стигнем с колата до Varenna (или Bellagio) да оставим колата на паркинг и да отидем до Menaggio с ферибот, но виждам само 3 възможни опции на сайта (7,35; 12,55; 13,50) - https://www.navigazionelaghi.it/wp-content/uploads/2025/03/Orari … eb-P25_TR-fer.pdf . Това действително ли е така? Толкова ли са малко опциите? После не виждам възможност от Menaggio да посетим Villa Carlotta с ферибот и да се върнем във Верена, да си вземем колата. Въобще съвсем се обърках. Съвети??

# 692
Здравейте момичета, в края на месеца ще пътуваме до Милано за концерт на Ерик Клептън и решихме да използваме поводът и да си направим разходка по езерата Simple Smile Имам няколко въпроса и ще съм благодарна на малко пояснения. Разглеждам сайта за фериботите https://www.navigazionelaghi.it/en/tickets-and-timetables-lake-garda/ и не мога да открия как с кола да се придвижим от Limone (Traghetto) до Malcesine (Traghetto)? Въобще не виждам такова разписание. Това за Гарда. Като разглеждам Комо се чудя дали не е по-удачно да стигнем с колата до Varenna (или Bellagio) да оставим колата на паркинг и да отидем до Menaggio с ферибот, но виждам само 3 възможни опции на сайта (7,35; 12,55; 13,50) - https://www.navigazionelaghi.it/wp-content/uploads/2025/03/Orari … eb-P25_TR-fer.pdf . Това действително ли е така? Толкова ли са малко опциите? После не виждам възможност от Menaggio да посетим Villa Carlotta с ферибот и да се върнем във Верена, да си вземем колата. Въобще съвсем се обърках. Съвети??
Повече са опциите за езерото Комо.  Вижте в раздел разписания, там има pdf файлове с разписания освен на фериботите, така и на корабчетата.
Ето така то изглежда за линията Лено - Белано, включващо спирки във Варена, Менаджо, Беладжо, Лено и т.н.
Скрит текст:
За гарда- по същият начин. Разписанието е дадено от 15 май до 05 октомври. За Комо в раздел известия пише, че разписанието, което е до края на месец май е удължено до 15 юни.

# 693
Regina, благодаря отново за отговора за стачките! Ще се проверява на място явно, живот и здраве, все пак нали има и автобус до Комо - ще го проучвам тепърва откъде се хваща в близост до центъра.

Извинявам се, че пак ще задавам въпрос за многократно обсъжданите ранни автобуси от Бергамо до летището. Чета тази и предишната тема вече за втори път, но чак сега осъзнах, че сме резервирали хотел в Стария град на Бергамо противно на препоръките. Подведох се от google maps, защото ми излезе подходящ маршрут за придвижване, но без да взима предвид разписанието сутрин.
Точният адрес на хотела е Via S. Lorenzo 39, 24129 Bergamo. От сайта на автобус 1 виждам, че се върви 9 мин. до спирка Vittorio Emanuele - S.Agostino: https://atb.bergamo.it/en/?mapshow=1&tab=risultatiricerca&dplace … 05-20&ora=16%3A45
От разписанието на автобуса https://atb.bergamo.it/public/atb/Pdf_Orari_Fermate/PAL00044.pdf , доколкото се ориентирам, първият автобус от тази спирка е в 6.42 часа. Пътуването да летището ( това последната спирка ли е?) го дават 30 мин., т.е. към 7.12 часа. Самолетът излита в 8.25 часа.
От многократните отговори на Regina разбирам, че летището е малко и обслужването е бързо. Само с ръчен багаж това време би трябвало да ни е достатъчно, нали? Правилно ли се ориентирам или да търсим други варианти - такси, Uber?

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 17:26 от bedrjih

# 694
  • In transit
bedrjih, като вариант може да помислиш и да слезете пеша от стария град до Порта Нуова. Не е толкова голямо разстоянието, особено на надолнище се върви по-бързо, щом нямате и багаж. Не съм гледала къде точно в стария град сте отседнали, но оттам където се хваща фуникуляра до Порта Нуова са 15-тина минути пеша.

# 695
Mikkey, благодаря за отговора! За момента изобщо не се ориентирам. Дава ми пеша от хотела до Порта Нуова 27 мин., а в сайта с разписанието на автобуса съвсем се загубих и не мога да намеря разписанието от тази спирка.
Продължавам да го ръчкам, де.
Като избера по-ранен час за маршрут от адреса до летището, ми дава такъв, но с 2 автобуса номер 1.
Съответно пътуването става 56 мин.
Много е объркващо. Аз ли нещо не боравя със сайта, както трябва...

Все ще трябва да се намери някакъв начин. Предполагам, че и от мястото на настаняване биха могли да ни съдействат. Само здраве да има!

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 18:34 от bedrjih

# 696
  • In transit
bedrjih, Порта нуова е тук: https://www.google.com/maps/@45.6941252,9.6705805,3a,75y,101.69h … MDSoASAFQAw%3D%3D Огледай я от линка, на гугъл мапс. Спирката на автобуса е малко по-надолу от магазин КИКО.

От хотела ти, до спирката са 2.7км. Пада се в най-горната част на стария град. Simple Smile Не е толкова много, около 30 минути е пеша. Разгледай си пешеходния маршрут през гугъл мапс, за да имаш алтернативна опция за придвижване до спирката. 
Тъпото е, че в сайта на автобусните линии на Бергамо още стои зимного разписание, но и лятното почва от 4.30 часа някъде. Сега виждам, че предната спирка, която ви върши работа е на фуникуляра, там спира в 5.30 часа по сегашното разписание. Става объркване защото в разписанието пише спирка "Funicolare", a в картата и в гугъл спирката се казва "Vittorio Emanuele fr.47". За всеки случай, може на отиване към мястото за настаняване да погледнете как е името със сигурност.

# 697
Те всичките са номер 1 по тази линия, но не всички ходят до летището. На автобуса пише за къде е.
При по ранен час трябва да се качите на 1 до някъде, да слезете и да чакате този от 6.42 да мине.

ПС Разгадах ги тези 1-ци, амбицирах се, в това една плюнка градче, да не можем да те упътим😄 Те всичките са 1-ци, защото вървят по един маршрут, но по част от него.

Първо гледай за спирка Colle Aperto, тя е първата/последната в стария град, сигурна съм, че до нея ще ти е по лесно да стигнеш през стария град, отколкото на тази, която ти предлага мапса през някакво поле.

Ето заминаванията за след два дни от тази спирка, първите 1-ци ходят само до гарата.

Ще слезеш на спирка Папа Джовани и  ще прекачиш на друга 1-ца която ходи до летището, но не се качва до Чита Алта. От къде идва пък втората 1-ца, идея си нямам😄, може би върти на Порта Нуова.
Ето ги и първите заминавания от Папа Джовани, той реално Гугъл това ти предлага.

Ето маршрута на автобуса, така по-лесно ще си го представиш

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 23:03 от evhen

# 698
Благодаря ви много, Mikkey, Evhen!!! Ще разуча картата и разписанията. Дай Боже да сполуча. Simple Smile Най-вече на място, де - то това е важното.

# 699
  • Бургас
bedrjih, В неделя се прибрахме от Бергамо с полета на Уиз в 8:25. Първият автобус в неделя от от Papa Giovani беше в 06:04 .

# 700
Много благодаря, Irra и Еvhen за допълнителните карти и разяснения!!! Безценни сте!!!
Адмирации за търпението и подкрепата, които струят от цялата тема!!! Да ви кажа, само с тази взаимопомощ, настройвате човек по много положителен и зареждащ начин, още преди да е тръгнал!
Живи и здрави бъдете!

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 23:27 от bedrjih

# 701
Момичетата тук са страхотни!

# 702
bedrjih,
сега се размислих, че и на отиване е същата работа, ти нали с влак пристигаш от Милано?
Ние януари така направихме, отбихме се на връщане  през Бергамо, на отсрещната спирка зачакахме, минаха няколко други 1-ци, преди да се появи тази до Чита Алта.
Тогава синът ми се ориентира по-адекватно от мен и ни качи на правилната единица😄, но сега реших да видя за себе си, какъв точно им е случаят на тези толкова много автобуси с един номер.
Бергамо е елементарно градче, няма да се загубиш, една гара и една права главна улица, която опира в хълма на Стария град.

# 703
  • In transit
Evhen,  аз затова казах, че и пеша да тръгнат, не е кой знае колко пътя, особено, като е нанадолнище. Една приятна разходка в ранните часове е много интересна. Да гледаш как се събужда града, за мен, особено ако е приятно времето е много зареждащо преживяване. Да не говоря за чудесните аромати на прясно изпечени корнети(кроасани), което се носи из въздуха. Heart Eyes

# 704
Нямам представа обаче, как се смъква човек от Стария град. Преди години като ходихме,  от гарата, Порта Нуова до долната спирка на фуникуляра не сме взимали ГТ, но катеренето/слизането, нямам представа как е, особено в тъмни зори.

Общи условия

Активация на акаунт