Отписване от СУ

• 505
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
Записах специалност във ФМИ (първи курс съм), но реших, че не е за мен и искам да се отпиша и следващата година да се запиша в нова отново в СУ, но в различна специалност. Та въпросът ми е: ако се отпиша сега ще бъде ли възможно да се запиша следващата година или ми се отнемат правата като студент в СУ?

# 1
Трябва да кандидатстваш наново.

# 2
  • Телиш/Плевен
Направо да се запишеш няма как, трябва да кандидатстваш и ако те приемат - се записваш без проблем.

# 3
  • София/Севлиево
А ако не ти се кандидатства наново стискаш зъби и изкарваш първи курс.После може да смениш специалността по успех (навремето няколко колеги така се прехвърлиха от нашият курс в друга по-желана специалност,но искаха успех над 5).

# 4
Отиди и питай администрацията дали може да си смениш специалност Х със специалност Y, как и кога и тогава си прави планове.

# 5
Отиди и питай администрацията дали може да си смениш специалност Х със специалност Y, как и кога и тогава си прави планове.
Едва ли е възможно. Във ФМИ не са много отзивчиви, да не говорим какви практики имат.
На синът ми не му признаха изпитите от 3 години учене, нищо че си възстанови правата в същата специалност и абсолютно същия учебен план. Казаха му, че трябва да говори с всеки преподавател (със свободно избираемите над 25!) и ако преподавателят реши да му завери изпита. Та ги почна от първи курс отново. За мен е безумно, но за тях - не.

Общи условия

Активация на акаунт