С какво ви дразнят свекървите? – 160

• 26 186
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Леле, това с ягодите и децата е потрес! Confused

# 556
Живеенето сам е за предпочитане пред живеене то с нахална и невъзпитана снаха. И хич не съм убедена, че не би се справила със сметките, жената. Едва ли, докато е гледала болния си мъж е била на издръжка на сина си.
А аз какво изхвърлям не е баш предмет на темата.

# 557
  • София
Скрит текст:
В моя случай никой не се нанесе, всеки си имаше собствен апартамент. Свекъра и свекървата бяха обезщетени с апартамент в близкия град заради отчуждената къща.
Просто бяха принудени от обстоятелствата да дарят, с огромно нежелание на сина, за да възстанови имота.
Скрит текст:
Ами младите го възстановиха по техни си виждания, имат деца, канят приятели да вземат въздух и барбекю през уикендите. И това не се възприе добре, макар, че сядаха на масата първи и започваха, как комунистите им взели имота. Всички им бяха виновни, имаха избор да си пият кафето в оправения двор и да си харчат пенсиите, ама не. Накрая синът ги помоли да си ходят в апартамента когато ще си събира приятели, колеги или да се види със семейството си на спокойствие. Най-големия майтап беше, че свекъра не даваше на децата да си берат ягоди от трите лехи🤣🤣🤣, превръщахме се в пъдари да овикваме децата. Не, че не сме донесли меса, зеленчуци, плодове, ама нашите калпазани искаха от свещенните недозрели ягоди от градината. Когато не става, не става.
Синът въобще не е трябвало да приема дарението. Пак щеше да е виновен вероятно, но...

# 558
А, и в случая след дарението синът никак не си е дал зор да ремонтира. Чак снахата като е дошла е взела да се прави на стопанката на дома. Без да е такава.

# 559
Що ,намерил е решение - я си ходете за малко. Ама тътненето не знам, като дъртее човек, говори все спомени и дето го е дразнило и мъчило. Да има кой да слуша, но няма,, но може да  прескача , то повторения  повече. Какво да се прави, не може да се избиваме.

За ягоди си имам   тежко , сватята беше ,деца под 3, малки , ягоди  зелени ,леко розово  откъм слънце. Те искаха - тя каза зелени , аз замълчах, повече от гледна точка на алергии.  Вече големи - не отиват да откъснат, уж това очакваме, ако набера да дам. бе угодия няма. Ни на млад, ни на стар.

# 560
Ами да си ходят, ама двамата не е интересно, нали. Друго си сред младите. Една от гостенките се беше опнала на дувара по бански, слънце грее, птички пеят и младите разказват пиперливи истории. Ами усмихнете се, развеселете се, инсулта чука на вратата, както и стана. Винаги има защо да живееш приятно и ягодите не са най-важни.

# 561
Не знам,  по принцип като имаха гости ,слагам маса и се оттеглям, не  е много удобно с мен наблизо да говорят пиперлии неща. Но имаше и такива да ме канят и  мен, искаха мое присъствие, говорехме. Вече няма  хора тук. И аз станах да не понасям хора.  Мъка ми  е.
 Всичко отминава с времето.
 Като са мрънкалници - далеч.

# 562
При такива домашни гостувания най-добре е възрастните да поседят малко, особено ако познават гостите, и после да се изнесат тактично. Така и те няма да се чувстват обидно избутани в ъгъла, и младите ще са свободни да си говорят и забавляват без надзор.

# 563
Ехо,
Да съживим темата.
Казусът не е мой, но съм ангажирана от свекървата. Дете в предучилищна. Момиче. Снахата и синът живеят в жилище на свекървата. Снахата е чужденка. Не иска изобщо контакт с майка си. Наскоро се разбира, че има история при снахата да избяга от държавата си / мъртви съпруг и дете/. Това го разбира мъжът случайно. Чат с приятелка. Пита. Жената с детето бягат в защитено жилище. Уж домашно насилие. Завежда дело, че мъжът цяла  нощ е стоял с нож над главата и.
Та.
По делото с дом. насилие ще се оправям там кой какво правил и казал
Обаче.
Бабата е отгледала детето до 7 годишна възраст.
Тя твърди, че и снахата, и синът и са непригодни.
Иска си внучката. 😀
Иска с развода да остави снахата в нейното жилище, и да гледа детето от понеделник до петък, както досега, да прогони сина си оттам заради снахата / внучката/, и в петък да го води детето в нейната си къща.
Снахата може и да се съгласи.
Синът заминава.
Да се оправя.
Аз разбирам мотивите на свекървата- внучката.
Но редно ли е . Първо, да си гони сина. Той не е насилник. Второ, да облагодетелства жена заради внучето. Жената не и е любимка, да кажа.
Трето. Дали внучката ще оцени някой ден.
Офффф, объркано ми е.
Всяко мнение ще изчета и преценя. Взела съм страна по подразбиране, но понеже е и професионално, и малко лично, може и да не дам подробности. От  вчера си мисля какво бихте казали.

# 564
Не вярвам, че жената си е измислила всичко. Може да е украсила, но надали си е измислила, че е жертва на домашно насилие.
Свекървата по-добре да не се меси в отглеждането на чуждо дете. Да, то може да ѝ е внуче, но е чуждо, детето си има родители.

# 565
Така е, аз съм обяснила, че спорът е между родителите. Но снахата с развода има право да остане в жилището до една година.
Снахата подработва свекървата да изгонят мъжа и да гледат двете детето. И свекървата няма против.
Ала-бала е молбата за дом. насилие.
Не е изгонен мъжът. Няма още дело за развод.

# 566
  • София
Хм, майка да се обърне срещу детето си? Никак не е лесно това. Въобще не вярвам да е станало само заради лошата снаха. Нито вярвам историята да е "ала бала".

# 567
Заради внучката.
Тя я е гледала досега.
Страх я е, че снахата ще изведе детето извън Б- я. И се чуди как да я установи.
Много е емоционално. Аз казвам, че няма как.

# 568
  • София
И пак не вярвам на мъжа.
Живее с жена си и детето си години, и изведнъж на жената ѝ хрумва да бяга от него без нищо. Майка му пък и тя се обръща срещу него, пак без да е виновен.
Не, не вярвам.

# 569
Ако жилището е само, на свекървата - снахата може да остане, докато свекървата е съгласна. Ако е на мъжа - до, навършване на 18 г на детето, но през това време снахата е длъжна да заплаща наем по пазарни цени. Тази работа че жена ще изгони мъжа си, за да остане в жилището му, не е чак толкова лесна.

Общи условия

Активация на акаунт