С какво ви дразнят свекървите? – 160

• 26 223
  • 757
  •   1
Отговори
# 675
Не, няма си жена. Още е в шок, днес се запознахме. Плака за детето , не го е виждал месец почти.

# 676
Аз пък не разбирам защо бабата би оставила снахата и внучето в дома си, след като снахата обвинява сина й в домашно насилие и при условие, че той не е насилник. Много долна ми се вижда такава конфигурация. След като снахата крие толкова неща, да кажем почти всичко, това дете сигурно ли е, че е от мъжа й? Ами да си отива, прав й път.

# 677
  • София
Ами не застава срещу сина си, той нали няма да е на улицата? Помага на внучето си.

# 678
Фрау, и аз така съм се отнасяла към казусите. Но тук бабата и дядото са ми близки и загубих обективност.

# 679
Било каквото било- минало е.
Той е живял с тази жена 7 години- изградили са отношения,  дом, отгледали са дете...
В 21 век и след толкова турски сериали😉, това надали е камъчето обърнало колата.
Не е проблемът в миналото на жената.
Не е чудо невиждано да отсъдят родителските права на бащата-  живея с мъж на когото са присъдени децата и то преди 20+ години по точно същите причини - осигурява дом и издръжка. Познавам също баба и дядо, които отнеха родителските права на дъщеря си и осиновиха внучето.

# 680
  • Blondeville
Няколко пъти Тайс спомена “изгони”, и че синът не е стока, и снахата не била стока. Затова съм още по-объркана.

Ами не застава срещу сина си, той нали няма да е на улицата? Помага на внучето си.

# 681
Като има къща и 2 апартамента бабата, не може ли да остави единия родител в едното жилище, другия в другото, а тя да си живее в нейното и да ходи да помага, на когото дадат правата?

# 682
Тя снахата, както крие миналото си, както обвинява мъжа си в домашно насилие, и то успешно, така може да убие свекърва си, за да й вземе жилището. Или по друг начин да й навреди, да направи някаква постановка. Лошо е, че може бабата да загуби внучето си, по- добре това, отколкото да е умряла.

# 683
Като има къща и 2 апартамента бабата, не може ли да остави единия родител в едното жилище, другия в другото, а тя да си живее в нейното и да ходи да помага, на когото дадат правата?
Тя това иска, да ходи да помага. И снахата това иска. Но детето тръгва на училище. Ами ако снахата и каже ой бегай, не ми трябваш.
А и не че гони сина си, ама така излиза.
Заради внучката е цялата драма.

# 684
  • София
Точно като тръгва детето на училище има най-много нужда от помощ, никакъв шанс да  й каже да се разкара точно сега.
Аз се разведох точно преди първи клас и първите две години едва бях жива от тичане между работа и училище и огромни ваканции и болести. Щях да се възползвам на секундата, ако някой ми беше предложил помощ, за съжаление свекърва ми си оттегли помощта тогава.

# 685
Ниииищечко не разбирам от тоя казус, честно.
Снахата избягала, обаче иска помощ от свекървата ( както и тя към това се стреми). Ама какво ще стане, ако някога снахата откаже тази помощ и отдели родата на мъжа си от детето...
Дори снахата да вземе правата над детето, бащата все ще има някакви контакти с детето си, където и въпросната баба ще може да присъства и дя помага. Изключвам разни контактни центрове, където детето е в "защитена среда" само в присъствието на единия родител и социален работник.

# 686
От бабата какво точно се иска в съда? Да свидетелства/лъжесвидетелства в полза на майката или да даде съгласие, че може снахата да ползва жилището, ако й дадат правата?

Ако е второто, аз бих казала, че оставям жилището за ползване, на когото съдът присъди правата и ще се използва за отглеждане на детето. Ако ги получи майката, да праща сина в свободния апартамент. Ако ги получи бащата, оная да се оправя или бих предложила да плаща символичен наем за свободния апартамент.
Ако е първото, и трябва да лъжесвидетелствам какъв боклук е синът ми, а тя каква прекрасна майка е, няма да стане.

# 687
Заради внучката е цялата драма.
+1
Снахата е загубила дете и не иска да губи второто. Добавяме майчин инстинкт и иска да запази максимална връзка с детето.
Свекървата - обича внучката, грижила се е за нея. Не иска да я загуби. Страхува се, че снахата може да я изведе нейде по света. И има известно основание. Припомням, че сме отскоро в Шенген и хич не е ясно дали няма да се появят много случаи с изведени деца - със сигурност ще има в ЕС - но това са още 26 държави, иди търси къде е детето с другия родител. Мотивацията на свекървата е същият майчин инстинкт.

Накратко - снаха и свекърва искат едно и също, да продължат двете заедно да се грижат за обичаното малко дете. Затова се съюзяват. А сина/съпруг клати лодката, в смисъл иска промяна, от която и двете жени се страхуват.

Остава въпроса защо свекървата избира внучката пред сина си - има обяснение. Избира по-малкото, по-беззащитното от двете си деца.

# 688
Без да се обиждаш Таис, защото май се обиди, но бабата помага така на снахата. Вместо да застане зад сина и докаже ,че не е насилник, че се грижи и обича детето си,  тя дава жилище , без което надделява сина - работа ,жилище ,грижа. Все има свидетели как бабата го е гледала това дете и   е в минус на майката. Или нещата не са такива , или  емоции те тресат.
 При развод може да я  питат за миналото и  да разкаже все пак,  и служебно може инфо да се добие. Предварително поражение не разбирам.

# 689
Ама как не разбирате. Досега бабата е гледала внучката.Снахата учи в друг град. Синът работи нощем. Бабата гледа до петък. После са в квартал до София. До понеделник. До лятото все така. И сега са били 2 седмици при бабата, отиват си, синът открива чатове. И тази се изнася с детето. Аз мислех, че е в защитено жилище, но в молбата и за защита няма данни за физическо насилие и се е укрила някъде, при приятелка.

Общи условия

Активация на акаунт