С какво ви дразнят свекървите? – 160

• 26 166
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
Еми кой така за една вечер ще разлюби мъжа си, или жена си, защото в живота му преди се е случила някаква трагедия,?
Да, не се крие, то и не стана ясно как е възможно, но все пак?

# 721
Този казус вече заприлича на реалититата  по TLC “90 дни до сватбата”, там един беше казал, че бившата му жена/партньорка е починала, пък тя си била жива и здрава. И тук може да няма никой починал, ни дете, ни мъж.

# 722
Аз и друго не разбрах - ако жената не е  избягала убийца, защо искате да и вземате детето? Тоя мъж не ми се вижда годен да се грижи за предучилищно момиченце, а бабата не е майка, все пак.

Какво пречи това да е един редови развод с режим в обичайното време за бащата.

# 723
  • София
Рядко съм виждала по-абсурдна история. Чета и не мисля, че схващам нито какво е станало, нито какво става.

# 724
И тримата замесени явно не са стока, а действията им са нелогични и граничат с налудност. Само емоционално обвързан адвокат им е нужен, за да стане кашата пълна. Smiley

Не следя потребителката, разказала историята, може да е прекрасен човек и добър професионалист, но първите постове бяха плашещо неадекватни, а последните също не показват много ясна мисъл. И така и не разбрах, на чия страна е всъщност авторката - приятелка на бабата, която е на страната на снахата и ще изгони сина си, или адвокат на сина и ще води дело за развод по вина от негово име?

# 725
  • София
То ние се шашнахме само в опит да разберем какво е станало, не се учудвам, че авторката звучи неадекватно щом е част от подобна лудост. Добър психолог им трябва, или наистина добър адвокат, за да погледне по-механично на историята като елиминира емоционалните крайности от разказа.

# 726
  • София
В написаното от Тайс има толкова бели петна, че... Не знам какъв е смисълът да се пише нещо толкова половинчато. Или пишеш цялото положение, за дя може да се даде адекватен отговор, или не започваш да пишеш въобще.

# 727
Леле!
  Аз изобщо не вярвам това да са постове на Тайс.Поне ,доколкото съм я чела в други теми, никога не е звучала така. Нито за момент не ми прозвуча да дава професионални аргументи, ако е юрист.
    Тъй като имам близка роднина, чужденка, която се опитва да вземе бг гражданство/омъжена отдавна за българин , работи на постоянен  тр. договор, съсобственичка на имот, и все още не го получава/    имам въпрос - откога въпросната живее в България и кога е взела гражданство? Доколкото разбирам от хаотичните постове, учи,не е работила.Как учи, кой я издържа?Дори и задочно да е , а очевадно не е , как се справя финансово? Как ще докаже домашно насилие - той стоял с нож над нея.Нейната дума срещу неговата. Медицински документи има ли,свидетели , съседи от входа и т.н. Уж се твърдеше ,че избягала в защитено жилище,пък не била в такова.Колко време е извън дома с детето? Ако тя има право да го вземе и заведе някъде си, при приятелка, бащата няма ли право да търси и да иска информация къде е детето?Доколкото схванах, той все още не е лишен от права и не е обвинен в нищо. Хвърлените съмнения за майката и убийство на мъж и дете  от авторката на темата после се оказва ,че не са точно така.Мъжът умрял преди детето, иначе тя е избягала от страната си след съмнения за убийство.Или си доказан невинен, или си осъден. Законът не допуска половинчати неща.Ако тази жена е извън закона, какво българско гражданство,какви пет лева?
   И изобщо тази свекърва не е на център.Прочетох, че има и свекър , той на каква позиция е.
    Тази история, ако изобщо е истина, ми звучи като пързалка.

# 728
  • София
Ами Тайс хем иска да изпусне пАрата някъде, хем да не дава прекалено много инфо, хем да не оставя емоциите да пречат на професионализма й.
Знам, че според някои мъжът винаги е виновен и "има нещо", обаче в момента, в който е попитал, тя се е изнесла. Това говори или за страшен скандал, или че само е чакала повод, или че се е случило нещо наистина страшно в миналото.
Но наистина, ако не са разведени, не се води отвличане.

# 729
В написаното от Тайс има толкова бели петна, че... Не знам какъв е смисълът да се пише нещо толкова половинчато. Или пишеш цялото положение, за дя може да се даде адекватен отговор, или не започваш да пишеш въобще.
Колко повече информация да дам? Аз не знаех всичко, вчера вече се видях с момчето. Бабата си има нейна версия, тя смята, че е единствена , която може да осигури добър живот и възпитание на детето и е готова на всичко, за да не разваля създалото се положение.
Но нещата се променят. И вече между съпрузите има и негативизъм, и недоверие. Тя е съчинила доста страшни неща в молбата, той сега да си мълчи ли и да се остави да го злепоставят. Колкото до правата, и това писах. Майката не е работила и е изградила връзка с детето. Трудно ще се вземат права от бащата. Да, сега се е укрила, под предтекст. Нито е изключителен този случай, нито кой знае какво има в него. За толкова години какво ли не съм се нагледала и наслушала. Писах, заради бабата. Тези ще се разведат и всеки по пътя си. Ама по-скоро исках да прочета мнението на форума за нейните решения и дали е права да привилегирова снахата заради внучката. Мен това ми е ново, защото не съм имала досега подобен казус.
И толкова много писах , пак неясно.
Та във форума по два поста на автор  и се пише с дни, тук колко повече подробности са нужни.
Ще затварям сергията Angry
Понеже момчето държи на истината, ще се борим честно.
Ходил е той и при други адвокати, те го съветвали да си измисля алиби. А на мен хич не ми се захваща, защото покрай всички тези домашни насилия, човек не може да защити ефективно мъж. Все мъжете виновни, все ме гледат лошо по районните и в съда. Еми, износила съм се вече, гади ми се от тези производства. Сега просто нямам избор. Близки са ми бабата и дядото, приятели на мм.

# 730
Аз го разбрах така - имало е някакъв скандал по повод неясно минало на жената. Тя директно е тръгнала да подава жалби за домашно насилие. Имайте предвид, че от една страна е добре, че се говори за насилие, но от друга изключително много жени злоупотребяват с права. И насилието не винаги е точно насилие. Бабата, явно традиционалистка, е убедена, че "както и да стоят нещата, съдът дава детето на майката". Което никак не е далече от истината. Малко ли теми има и тук"Нвмам работа, нямам образование, нямам жилище, помощ, той ще МИ вземе детето". И следват съвети и утешителни постове кск той няма да И вземе детето. Т е нагласата е винаги в посока, че детето се присъжда на майката. Тя в случая е чужденка и бабата с право се опасява, че детето ще бъде изведено в чужбина и не дай, Боже няма да го види никога. Затова се решава на безумната постъпка да се съюзи със снахата, за да и е удобно на снахата тук, а бабата да вижда внуче то. Любовта към, внуците често е патологична по сила и наистина много повече от тази към децата.
Но бабата прави грешка, защото на снахата не може да се разчита, дори и да е "подмамена" с жилище тук. Жена, която скрива значими факти от живота си, не е стока и не може да се очаква лоялност.

На мен казуса не ми се вижда никак особен, може би защото познавам къде, къде по-невероятни.
Бабата да си наляга парцали те и да не се меси, че не се знае как ще се обърнат нещата срещу нея. И изобщо, със своята "самодейност" може само да усложни ситуацията.

# 731
  • Варна
На мнението на Светкавица съм. Снахата не й е чиста работата, синът изглежда сравнително нормален обаче бабата е изтрещяла. Само тя можела да осигури добър живот и възпитание на детето, хайде бе! Съвсем се е вживяла и много си е повярвала. Гледала, добре. Но като се тегли чертата, това дете не е нейно. А нейното го хвърля на вълците. Нямам думи. И наистина намесата й вероятно усложнява ситуацията.

# 732
Аз не виждам причини да се отнема на жената детето. Естествено, че е изградила връзка, нали му е майка. Бащата не е ли изградил? Решението на бабата да остави внучката в жилището, в което е била досега също не ми изглежда изумително. синът няма да остане на улицата. Бракът явно не може да продължи да съществува - не разбрах защо така отведнъж, но да кажем, че скритото от снахата е поразило мъжа и вече не я ще. Но защо иска родителските права, за даде детето да го гледа баба му.  Еми при жива майка да се гледа детето от бабата не виждам причина.

И какви бяха тия намеци за детеубийство, в съда ще се ползват ли?

# 733
Още когато се чухме по телефона и ми плачеше, и казах, че детето има родители и тя е трето лице и в делата, и по принцип. И че тези малки сладки ангелчета бързо растат и не можеш да предвидиш в резултата на възпитание и на наговаряне, в какво ще се превърнат. Дори да я остави в апартамента, тази жена не е крепостна, може да смени и града, и държавата. Знам, че много я боли, но по-добре да се съвземе и да си гледа здравето и спокойствието, защото от стреса и двамата с мъжа и са вече с кръвно и не спят и се тръшкат.
Ще свикнат, макар, че го преживяват много.

Ирис, няма да се ползват.То това остава. Факт е, че е имала дете и не е казала на мъжа си, не само, ами е избягала, за да не сподели. То това е страшна трагедия, не виждам причина да го крие. Но си има правото, като не иска, да не казва. Той, че още го мисли, мисли го.

# 734
  • Другата България
Скрит текст:
То ние се шашнахме само в опит да разберем какво е станало, не се учудвам, че авторката звучи неадекватно щом е част от подобна лудост. Добър психолог им трябва,
или наистина добър адвокат,
Скрит текст:
за да погледне по-механично на историята като елиминира емоционалните крайности от разказа.
На същото мнение съм.
Въпреки, че ако тази история е реална въпреки “миризмата“, която се носи от нея, наистина добър адвокат би се заел с нея само срещу доста добро заплащане, според мен.
Емоционално обвързан човек с такова нещо не виждам как би могъл да бъде обективен.

Общи условия

Активация на акаунт