Любители на котки - Тема 202

• 27 533
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
От къде мога да купя такива пуловерчета като на Оливия за Феро и Сивака?

# 106
  • София
Аз купувала от квартален зоо магазин.
Нечовешки, кучешки - https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/dreshki-94 (взимаш размер S)

# 107
Чи Лу, ти за тази котка ли спомена в другата тема дето си я хванала?

Аз да доложа за котконаселението. Един единствен виждам в отдалечената част от паркинга.

Редактирам се само нещо да обясня. Около нас котките са малко на региони. Едни се въртят повече около нашия блок заради магазина. Други се въртят повече при съседния блок където няколко възрастни женици ги хранят.
А паркингът е пред нас. Идват понякога за да се покатерят върху капаците на колите.

та аз видях само един непознат мунчо днес, покатерен върху една кола в далечината. Нито нашите магазински котки се виждат, нито тези навъртащи се около блока на бабите.

Тази болест, за която някой спомена... тя бързо ли се развива? Защото котанката долу спря да яде някъде 2 дни преди да си отиде. Имаше и един огромен рижльо. Няма го поне от 4 дни. Имаше един обикновен тигров мъжкар, който налиташе на котанката. А тези около блока на бабите бяха по спомен една чисто черна, една костенуркова, друга имаше черно с бяло. Нищо от това население на виждам. А аз на всяко излизане минавам край магазина и виждам, че никой не се гуши край вратите.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 16:57 от Защо ме търсиш?

# 108
  • София
Сравнително бързо прогресира болестта и е много заразна. Ако говорим за панлевкопения.

Йори спря да яде, имаше позивни за повръщане, ден. На другият ветеринарят му пусна изследвания и каза, че е с панлевкопения.
В клиниката, където го заведохме за лечение, стигнахме към 17 часа. Той беше с 40 гр температура и много лоша кръвна картина.

# 109
Днес го взехме от "Пепко". Мисля, че е за куче, но най-малкия размер.

# 110
  • София
Имайте предвид, че кучетата имат по-различна структура. Обикновено са с развит гръден кош, а към корема е хлътнало. Нашите писанковци често под гръдния кош се разширяват. Joy Ако избирате кучешка дрешка, гледайте да е някаква плетка, която е разтеглива.

Преди години спечелих дрешка от томбола. Така и не можах да я облека на Мъро. От плат е. Не е разтеглива. Специално я избрах зелена, защото Мъро беше с наситено зелени очи (справка - аватарът ми Wink). Трябва да я пробвам на някоя от момите, но не знам дали ще ми дадат. Joy

smilinglady, не мисля, че за външни котки е добра идея да са облечени, освен ако не ги преобличаш редовно. Дрешката ще попива влага и само ще ги разболее. Кучетата ги обличат, но излизат за половин-един час и вкъщи събличат дрешката.

# 111
Извинявам се за прекъсването, но не мога да се сдържа LaughingLaughingSweat Smile

https://www.facebook.com/reel/2048898292239884

# 112
Ех, този Мъро. Аз го помня. Приличаше на тогавашния ни котарак като разцветка на козинката.

Погледнах клипчето на AniNe, хохо, верно са така.

# 113
  • Варна
Женя:

Тигре:

Братче на Тигре, Писанчо, блондин, няма име оше. Многе мв радвар как се цункат с Тигре като се видят. Все едно здрасти

Определила съм породата. Китайски  европейски мравояд.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 21:07 от Стейси Грей

# 114
Пак съм аз с котката Мима с раната на крака.
Онзи ден обърках темите, но сега си сещам, че бях писала преди време в тази, когато уредих да кръцнат камбанките на комшията Мишо и се чудех дали да кастрирам Мима без разрешението на нейните  "стопани".
Е, тя междувременно роди още поне 2 пъти, но повече няма да се случва.🙂
След като разбрах, че няма да мога да я хвана, защото я уплаших два пъти, се обърнах към тях. Те ми казаха, че са я видяли окървавена, най-вероятно я е ухапала лисица и котката я оцелее, я не🙄 Тази лисица вече ИМ била изяла три котета.
За ветеринар нито дума.
Помолих ги да я хванат, дадох им клетката и казах, че ще я заведа на лекар и даже ще я кастрирам. И отговорът беше: "е това ако го направиш, много хубава работа ще свършиш"
Две години не смея да ги питам да не ме срежат, а то работата била за пари. Това изобщо не го допусках съдейки по голямата къща и скъпите автомобили, мислех че имат някакви други съобжения.
И в крайна сметка, хванаха тяхната котка с чуждата клетка и я връчиха на комшийката да се оправя😆
Аз ще платя, не се оплаквам за това, но се чудя, как понасят на всяко разгонване котката да я тормозят селските котараци и бебетата да не оцеляват?
После ще пиша пак, че и друг котешки шок преживях вчера, ама да не става дълго в един пост.

Жалки хорица!

Защо ме търсиш, ако е това, за което намекваш, ще се виждат трупове. Спокойно. Възможно  е да са били  прогонени от нещо, да са намерили другаде подслон, храна.. Нещо.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 21:25 от red soul

# 115
Ред, наоколо всичко е пълно с купища листа от дърветата. Аз самата нямаше да я видя ако не я търсех с очи и знаех къде обича да лежи. Животинките когато не им е добре гледат да се скрият.

# 116
Защо ме търсиш, и нашите котки пред блока се изпокриха от няколко дена. Не съм ги виждала от 3-4 дена. До мястото, където са им купичките за храна и вода и клетката има игрище за децата, което в момента го ремонтират и има работници. Аз си мисля, че котките се притесняват от непознатите хора и затова се крият. Но всеки ден им оставям храна и на другият ден виждам, че е изядена. Явно идват да ядат като няма хора наоколо. Надявам се, че като си тръгнат работниците, котките пак да се появят.
Бях писала преди време, че се появи и една мама с 2 котенца, явно привлечена от храната и изгони нашите котки. Хранихме и нея. Като поотраснаха котенцата си тръгнаха и нашите котки пак се върнаха. Та и моята мисъл е , че може да са отишли на друго място с повече храна и недей да се притесняваш толкова много Hug

И ми свършиха лайковете. Иначе съм лайкнала всички ви Stuck Out Tongue Winking Eye

И Ая в къщичката, направена от дъщеря ми, от един кашон и една тениска

# 117
  • София
Аз също да кажа, че не е добре да се обличат външните котки, защото ще си ходят мокри.

# 118
Тази болест, за която някой спомена... тя бързо ли се развива?
Панлевкопенията не е толкова опасна за възрастните, колкото за малките котета на възраст 3-6 месеца. Малко вероятно е да е загинала от панлевкопения, но освен панлевкопенията има епидемии от други вируси, например сега последно при нас имаше калицивирусна епидемия (котешки грип), от която страдат малки и големи, кой как - в зависимост от имунитета им. Проблемът е, че ако нямат източник на топлина, имунитета им пада бързо, като паднат и температурите навън.

Там където много котки се хранят и пият вода от една купичка винаги е най-опасно за тях. Чрез споделяне на заразени течности става епидемията.

# 119
  • София
Тази болест, за която някой спомена... тя бързо ли се развива?
Панлевкопенията не е толкова опасна за възрастните, колкото за малките котета на възраст 3-6 месеца. Малко вероятно е да е загинала от панлевкопения, но освен панлевкопенията има епидемии от други вируси, например сега последно при нас имаше калицивирусна епидемия (котешки грип), от която страдат малки и големи, кой как - в зависимост от имунитета им. Проблемът е, че ако нямат източник на топлина, имунитета им пада бързо, като паднат и температурите навън.

Там където много котки се хранят и пият вода от една купичка винаги е най-опасно за тях.
Болните от калицивирус не са ли прекалено "видими"? В смисъл, че текат сополи и други секрети. Тогава Защо ме търсиш щеше да забележи, че починалата котка е болна. А тя просто е била отпаднала и не е искала да се храни.

Общи условия

Активация на акаунт