Лидл 187 - Нова тема, Нова зима, Нова година, Нови трепети :)

• 109 886
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Fairbanks, Alaska
Кашкавала в немския Лидл отдавна не е на тази цена. Декември бях в Берлин, не помня колко беше, но другата седмица ще съм там и ще погледна. Иначе цените на повечето неща са много по- ниски.
С Кварка на Милбона си правя салата  “Снежанка” , става чудесна предвид, че кисело мляко има само в Бг магазините.
Преди 2 часа купих от въпросния кашкавал-4.99 евро беше цената.

# 1 381
Аз писах в темата за К., но и тук ще напиша.
Имам позната в Хърватия.
Там сега протестират и от четвъртък до неделя правят бойкот на К. и Лидл.
Има клипчета във фб и инстаграм, може да видите.
Шоколад милка големия в немския К. 3,49 евро, в хърватския - 6.49 (двойно).
Пастет argeta сравняват, чипс прингълс 2.49 в немския и 3.49 при хърватите..
Над 200% разлика в цената на някои храни в евро между Германия и Хърватия..
Нашите регулатори - не могат ли да се задействат или този вид "спекула" не се "регулира"?
Нашите какво? Grinning
Ако ги питаш тях, спекула никога за нищо няма у нас и си е нормална пазарна икономика, не са се утрепали особено.
Е, наринаха се едни пари за тоя проект дето направиха сайта за портал за наблюдение и сравнение на цените на някои по-основни стоки, дето така заработи че сигурно вече не го помни никой. Хем колко се хлопаха менците тогава.

# 1 382
От казаното от разни лица по тв оставам с впечатлението, че реално могат само да правят препоръки, но не и директно да влияят на цени, спекулация. Пазарна икономика.🙄

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 21:00 от dolce miele

# 1 383
  • Бургас
Искам да ви похваля слушалката за душ от миналата брошура.
След като я сложих, употребата на топлата вода падна с близо 1/3, че и повече. Явно аераторът работи.
Имам смарт бойлер, който много точно показва и така установих.

# 1 384
  • София
Искам да ви похваля слушалката за душ от миналата брошура.
След като я сложих, употребата на топлата вода падна с близо 1/3, че и повече. Явно аераторът работи.
Имам смарт бойлер, който много точно показва и така установих.
Днес си изпуснах слушалката на душа за n-ти път и има процеп в основата със струя встрани. Работи, но ме дразни.
Ако пазиш опаковката или знаеш модела, моля да ме ориентираш със снимка и и утре да търся останала бройка 🙂

# 1 385
  • Бургас

В по-миналата е била.

# 1 386
  • София
От лятото имам тази слушалка. Наистина понижи отчетената топла вода в банята и вече плащаме с 2 куб. м. по-малко. ММв началото  и се мръщеше, но като разгледа фактурите кандиса и не иска да я махаме.

# 1 387
  • Велико Търново
Ехеее, ще търся и аз такава и ще се къпя с 20 мин повече:)

# 1 388
Нашите регулатори - не могат ли да се задействат или този вид "спекула" не се "регулира"?
Не се регулира. Нарича се обезценяване на лева. Заложено е държавния бюджет. Изразходват се 20 милиарда повече от събраното через печатане на пари без покритие и разходите се прехвърлят на целокупното население через държавно гарантирана спекула.
Толкова е просто ...

# 1 389
  • вкъщи
Някой има ли парочистачката? Ако я взема и не ми допадне ,мога ли да я върна?

# 1 390
Подарявам:
Скрит текст:

# 1 391
Нямам домашни любимци, но имам избран купон за храна за котки. На някой ако му върши работа да пише.
Скрит текст:

# 1 392
Подарявам

# 1 393
Някой с отзиви за тази подправка

В момента ползвам същата само че от Kaufland Просто искам да знам дали тази е по-добра

# 1 394
Лидълската няма натриев глутамат, можеш да погледнеш състава на кауфландската.

Общи условия

Активация на акаунт