Шестокласници 2024-2025 - тема 3

• 20 885
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Някой с отзиви за историята днес? Наборът не е очарован, но смята , че се е справил. Утре е по БЕЛ.
Успех на тези, които утре ще преразказват!

# 691
Днес беше на олимпиада по БЕЛ. Сякаш е доволна, да видим.
Едната ѝ съученичка вчера беше на олимпиада по история. Каза, че долу - горе било добре, не била много трудна.

# 692
  • shumen
Моя не се класира и не е ходил.От утре са на училище след двата дни онлайн.
И за да им е весело още 2 час ще имат контролно по Мат,а 5 час по БЕЛ.Днес писа домашно по Литература и прави проекта по Математика за Четвъртък.Ще видим какви ги е сътворил.

# 693
По БЕЛ преразказа е на из "Гардероба.
Моята каза ,че е писала не се е затруднила кой знае колко, но не е харесала сюжета.

# 694
  • shumen
Започна се с контролните.Вчера са правили по Математика на пропорции и веднага им ги е проверил и има 5.С най-висока оценка бил моя хубостник.Днес по ЧП ще правят.Оставила съм го сега да преговаря 20 урока.Утре по БЕЛ.Ще им го изкарат през носа сега онлайн обучението.

# 695
За олимпиадата по БЕЛ моята госпожица каза, че текстът бил лесен, аз съм ѝ давала по-трудни. На нея ѝ е харесал сюжета.

Една нейна съученичка беше на областния кръг на олимпиадата по математика. Каза, че било доста трудно, имала 2 точки. Съседче, което е 5 клас също е ходила на областния кръг на олимпиадата по математика, сподели, че ѝ е било трудно и имала 2,5 точки.

Моята категорично отказва да отиде на олимпиада по математика. Навих я да отиде на състезание по математика "Многознайко". Казах ѝ, че трябва да придобива опит, съгласи се.

Контролно по литература правиха миналата седмица, справила се е отлично, тази седмица в четвъртък ще имат по английски.

# 696
Мина представлението на "Представлението". Децата се самоорганизираха след часовете, преди часовете, търсиха си свободно пространство за репетиции, мислиха декори. Синът ми се сдоби не с една, както писах в началото, а с три роли, едната в последния момент по заместване.

Получило се е много хубаво. Учителката снима децата за спомен и те бяха доволни. Много бих искала да ги видя, но запис от проявата няма.
Мисля, че такива начинания обединяват и сплотяват; дават възможност да видиш съучениците си и в друга светлина и в този смисъл има полза и от тях.

Всички "артисти" получиха по една шестица по БЕЛ ИУЧ Simple Smile

На всички деца стискам палци за хубави резултати от олимпиадите.
Там наборът е в режим safety mode, т.е пести сили като .... не участва Simple Smile
Да са живи и здрави!

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 13:33 от a blue-eyed girl

# 697
И при нас ще изнасят представление на "Представлението". Двете паралелки шести клас се подготвят заедно с класните си. Моята госпожица каза, че ще го изнасят пред родителите, но не знам кога. Започнаха подготовката от миналата седмица.

# 698
  • shumen
При нас ще правят презентация на Малкият принц и ще я представят пред другите шести класове на патроният празник на училището,който ще е на 28.03.Вчера им е казала някои неща госпожата по БЕЛ и им е дала темите.Днес ги извика пак по-рано да ги раздели кои за какво ще пише.Децата са се организирали и са си направили група във Вайбър.

# 699
  • Някъде по Дунава
danaeka, да не е Димчо Дебелянов училището?

# 700
  • shumen
Гинес,не.Училището е в Шумен"Йоан Екзарх".

# 701
  • София
Изпуснала съм ви малко, но наваксах с четенето. Имахме малко премеждия в по-широкия семеен кръг, та хич не ми стига времето и желанието за форума. Отделно бизнес пътуване, логистики.. Добре че всичко  имаше с благополучно развитие.
Браво на децата за олимпиадите, пожелавам хубави резултати! Контролните при нас имам чувството, че не са свършвали. По всичко имаха вече за втория срок. Голямата гордост е шестицата по математика много ясно 😁 По география проспал името на някакъв плаж и още едно-две подобни, та пет. Това за “Представлението” е някаква обща методическа насока ясно. При нас също има задание, мноого е творческо и до края на срока, че си е направо измисляне на нов продукт. Явно е в графата “интердисциплинарни връзки”.

# 702
  • Някъде по Дунава
Гинес,не.Училището е в Шумен"Йоан Екзарх".
Какво съвпадение, имам приятелка учителка там Simple Smile Едното и дете също е в 6 клас.
Иначе сина ми учи в "Димчо Дебелянов" и празникът на училището също е на 28.03.

# 703
  • shumen
Гинес,това училище е във София ли?В нашия град такова училище няма.
Твоята приятелка по БЕЛ ли предава,че и аз познавам една такава там и детето и също е 6 клас.

# 704
  • Някъде по Дунава
danaeka, в дълбоката провинция сме Sad , обл. Плевен. Приятелката ми предава ИТ.

Общи условия

Активация на акаунт