Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 368
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Предполагам си се запознала с противопоказанията на жълтия кантарион.С него по-внимателно.

# 61
Момичета, аз в последно време забелязах, че преди цикъл не ми стават така твърди гърдите и не ме болят. Преди по това познавах кога ще ми идва, а сега съвсем нищо не се променя? Дори и примолут нор пак не усещам нещо. Имате ли представа защо е така?
А и доста намаляха като обем, те и без това си бяха никакви, а сега съвсем.

# 62
И аз досега само четях, но май съм за тук. На 43 год със супер редовен цикъл до миналия месец, закъсня три дни, после кървища, тоя месец ме е замъчил от една седмица с екстра напрегнати гърди, твърди, сърбеж, надута съм, приболява ме корема, но закъснява 4 ти ден, което никога не е било и дали ще дойде не знам.

# 63
Аз все мрънкам че ми се скъси на 25 дни цикълът, но сега го чаках до 27мия... Не ми хареса Grinning Той фитилът ми че съвсем къс стана, ами и гърди напрегнати, и чувство че всеки момент аха да ми дойде, сто пъти се проверявах. Аман значи, няма угодия Grinning

# 64
Предполагам си се запознала с противопоказанията на жълтия кантарион.С него по-внимателно.
Навсякъде пише , че при прием на билката чрез капсули и спазване на  дозировката няма как да се предозира, а ползите са в пъти повече от симптоми при предозиране. Simple Smile. Приемам съвети и за други не химични средства, но за сега жълтия кантарион като че ли ми е фаворит. Освен за тревожност той действа добре и при гастрит, който имам така или иначе, и при сърцебиене - повишен пулс , и него имам понякога Simple Smile

# 65
С гастрита ме спечели Grinning

Все се чудя на една добавка - Меновакс (Див ям, Mагнезий, Жълт кантарион, Витамин D3).
Дивият ям ме притеснява, обаче.

Някой да я е ползвал?

# 66
Жълтият кантарион може да усили или намали действието на други лекарства, ако се приемат такива.

# 67
Моят цикъл първо се скъси на 18,20,21 дена...После стана 27,30,45🤣🤣🤣. И лекар ми е казвал,че така става обикновено и почва да прескача. Но дълго време имам симптоми,че аха ще ми дойде,но не🤣. Много е тъпо....Защо изобщо трябва да минаваме по тоя път,а природата не е измислила друго?..... То ена ти живота...Докато се осъзнаеш как да играеш играта и си станал на 25 г. После хоп-одъртял си🤔. И кво? Туй ли беше всичко?🤔

# 68
Жълтият кантарион може да усили или намали действието на други лекарства, ако се приемат такива.
Освен гореспоменатото, билката съдържа йод и при хора с проблеми с щитовидната жлеза не е препоръчителна. С повишено внимание трябва да се приема.

# 69
Не става въпрос за предозиране.Протовопоказен е и  при високо кръвно и излагане на слънце.

# 70
https://www.youtube.com/watch?v=V3_iv5xJfCE

Д-р Стаменов от МБАЛ Надежда за менопаузата. Доста интересно беше за мен видеото.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 15:48 от Жужу

# 71
Тези видеа и комплексните консултации за менопауза, които Стаменов предлага в "Надежда", сме ги обсъждали тук преди доста време (когато започна инициативата, мисля, че преди година или повече).
Той си има свои бизнес интереси, не съм чула някоя от темата да се е възползвала, но може пък да е полезен на някоя жена, която търси хормонална терапия.

# 72
Параход, най лошото е, че се чувствам точто по начина, който описва!

# 73
  • Пловдив
...и чувство че всеки момент аха да ми дойде, сто пъти се проверявах.
Аз това чувство някои месеци взех да го имам от средата още. И сегашния месец така. Наболява ме корем по същия начин.
Напрежение в гърдите също понякога, но то мен не ме мори особено, явно не е достатъчно силно.

Цитат
После хоп-одъртял си🤔. И кво? Туй ли беше всичко?🤔
То това и без менопауза щеше да е същото. И при мъжете е така.

# 74
Трити са по много тъп начин постове, които не мисля, че са нарушавали някакви правила или етика.

Общи условия

Активация на акаунт