Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 368
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Моля кажете заместител на вечерната иглика. Със същото действие. Зачудих се за Женското биле. Пише че на две седмици трябва да се спре.

# 46
  • Стара Загора
Къде го пише това? Аз я пих около 5 години почти без прекъсване вечерната иглика и я спрях чак, когато вече нямах симптомите, заради които я започнах.

# 47
Никъде нищо не чета, просто спря да ми действа...😔 От нея се чувствах чудесно, но въпреки че я пия лека полека започват пак симптомите. Пия я 8 месеца. При мен нервност и стряскане много зле ми влияе на качеството на живот. Иначе щях да си търпя всичко.

# 48
На мен вечерната иглика никогане ми е помагала за нервността,пия я за друго.Защо не потърсиш друга причина за нея,а не пременопаузата  и съответното лечение.

# 49
Аз писах мисля по напред, че обиколих всички доктори, ендокринолог, невролог, кардиолог и т.н.
Сега ще си пусна изследвания началото на цикъла да видим дали има промяна в половите хормоните поне да знам. Отдадох го на ПМС защото игликата повлия, а и другите неща като болки в гърдите, и т.н.  също се повлияха. Може и постковидно нещо да е, като се разчетох доста хора имат подобни симптоми. Но да видим изследванията и ще преценя.

# 50
Има ли някой с безсъние по повод тези хормонални разбърквания. Вечерната иглика помага ли за този проблем?

# 51

Една дама беше качила тази снимка за магнезия. Взех си л-треонат и спя по-добре.

А иначе по темата - вчера бях на гинеколог. Изследванията ги чакам още, но пък имам малка киста. Сега ще видим след 3 месеца още ли е там и дали расте, за да решим какво ще я правим. На 43г съм, за протокола.

# 52
Аз писах мисля по напред, че обиколих всички доктори, ендокринолог, невролог, кардиолог и т.н.

И някакви изследвания не ти ли пуснаха?

# 53
Пуснаха ми да всичко. На щитовидната е ок, всички изследвания са ок, кръвни също, кардиограми и прочие. Магнезия е хубаво нещо, при мен не влияе много. И витамин Д съм пила и Бетата.

# 54
Ако изследванията са само по здравна каса или нивата са били просто в граници,а не оптимални е възможно да е пропуснато нещо.Това само като идея,а може би трябва промяна в ежедневието.
Аз пия магнезиев таурат и леко ме успокоява.

# 55
  • София
На мен вечерната иглика ми помогна против безсънието. Преди това магнезият не ми помагаше особено, а мелатонинът - само краткосрочно.

# 56
Дами, бихте ли споделили, тези от вас, които са доволни от своя гинеколог?
Търси се такъв, който да има търпение да изслуша нашите драми, защото все си мисля, че с млади жени и следене на бременности е по - друго.
Без значение по ЗК или не. За София.
А да - и да информира подробно какво трябва да се пуска - не само по ЗК, за всичко наред.
С една дума - издирва се еднорог. Същото, както и при ендокринолозите - всеки е чувал за тях, но малцина са ги виждали.Laughing

# 57
Момичета, аз пък попаднах на това:
https://nadezhdahospital.com/konsultativni-kabineti/kabinet-menopauza/
Някой дали е ходил на този скрининг? Хубавото е, че поне има болница, която подхожда вече комплексно към проблема с меното и всичките му пред/пост периоди, дано стане практика.
И да ви разсмея с няколко мемета, започнаха много да ми излизат, което е и хубаво, че и самите жени вече говорят свободно, а не като преди - мълчание и при кой както мине, така.
1.https://www.facebook.com/share/r/15gzqWNJaQ/
2. https://www.facebook.com/share/r/15fvewvvJM/
3. https://www.facebook.com/share/r/15RPV4qdUc/
😄😁

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 20:05 от snejna

# 58
Хаха 😀, второто е точно в целта при мен - рязко остаряване във външния вид...

# 59
Момичета, аз започнах да пия жълт кантарион, мелатонин, магнезий и за капак отидох за първи път на Рейки Simple Smile. Чак до там стигнах! Но, да ви кажа имам подобрение специално от жълтия антарион! Усетих най вече връщането на настроениео и по-малка нервност. Иначе и днес съм в цикъл и гърдите спихнаха и не ме болят Simple Smile. Исках да попитам дали пиете някои от тези готовите добавки за перименопауза, които рекламират? Трябва ли да пия още нещо освен изброените?

Общи условия

Активация на акаунт