Отговори
# 330
  • на Мелмак
Глупости Sunglasses

# 331
А, и ръчката се чупи. Особено, ние жените, пилим яко зъбите:)))

# 332
Автомат с хидро трансформатор, ако му е сменяно масло навреме и с правилното, е дори по-здрав от ръчните скорости. Изключение са, разбира се, някои специфични проблемни модели.

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 09:37 от bboiko

# 333
Абсолютни отживелици са тия митове, че автоматиците се чупят, все едно ръчките не. Да, по- капризни са роботизираните кутии, на повечето малолитражки, и на много малко места се наемат да ги ремонтират

# 334
Абсолютни отживелици са тия митове, че автоматиците се чупят, все едно ръчките не. Да, по- капризни са роботизираните кутии, на повечето малолитражки, и на много малко места се наемат да ги ремонтират
По-скоро мнението е, не, че само автоматиците се чупят, а че те са доста по-скъпи за ремонт после, заради роботизираните кутии. Не знам дали е така, обаче.

# 335
Роботизираните кутии са вид  автоматик, полуавтоматик ги водеха до скоро. Такива са на опел корса, тойота ярис, пежо, ситроен с3 и т.н. Те са си много кекави и тегави за ремонт

# 336
  • София
Роботизираните кутии са вид  автоматик, полуавтоматик ги водеха до скоро. Такива са на опел корса, тойота ярис, пежо, ситроен с3 и т.н. Те са си много кекави и тегави за ремонт
С две думи, малолитражките. Simple Smile

# 337
  • Бургас
А автомата на Хонда акорд как е според вас?
То малко след дъжд качулка, защото вече я взех, ама... Това ми е първия автоматик и с голяма доза страх се реших.

# 338
  • София
Ако е СВТ е супер, втора кола карам с такава. Джаз 4 години и СРВ 5 години вече, никакъв проблем.
Другия вариант е да е iShift, за тях нямам наблюдения.

# 339
То малко след дъжд качулка, защото вече я взех, ама... Това ми е първия автоматик и с голяма доза страх се реших.
И при мен ще е така. До края на годината, даже и по-рано, ще трябва да сменя колата и все повече се замислям за автоматик. А, още не съм карала такъв. И при мен е голяма дилема какво да купя (ръчни/автоматик) и страх как ще се справя.
Тепърва започвам да разучавам. Нищо не им разбирам.

# 340
  • София
С хубавото лесно се свиква, но трудно се отвиква Blush
Преди години от двойно амбриране и междинна газ бързо свикнах на лесното, ама я сега ме върни пак ще излезе двигателя да види кой кара Grinning

# 341
Ако е СВТ е супер, втора кола карам с такава. Джаз 4 години и СРВ 5 години вече, никакъв проблем.
Джаза е със CVT кутия, но CRV-то не е. Автомата на Акорд е много надежден.

# 342
  • София
Джаза е със CVT кутия, но CRV-то не е. Автомата на Акорд е много надежден.
СР-В 5 хибрид е СВТ. Останалите не знам, през годините може и те да са имали различни варианти.

# 343

iShift е брандирано име на роботизирана механична кутия. CVT се конкурират много яростно с роботизираните кутии коя е по-проблемна.

# 344
  • Бургас
И при мен ще е така. До края на годината, даже и по-рано, ще трябва да сменя колата и все повече се замислям за автоматик. А, още не съм карала такъв. И при мен е голяма дилема какво да купя (ръчни/автоматик) и страх как ще се справя.
Тепърва започвам да разучавам. Нищо не им разбирам.

Аз твърдо бях решила пък с ръчни скорости да взема. Но тъй като се съветвах с приятели мъже, докато избирах, ме убедиха за автоматиик. Наистина ме беше страх как ще свикна, че ще ми е скучно, като не сменям скоростите Joy и пр. глупости.
Сега вече съм много доволна, че ги послушах. Пътувам по 40 км градско в час пик всеки ден и автомата е голямо удобство.

Общи условия

Активация на акаунт