Отговори
# 360
  • София
Какво ви е мнението за този автомобил?
Ретро моделите ми харесват, но тази изглежда много грозна и износена.

https://www.mobile.bg/obiava-11737651323724925-dacia-1310

Старичък е. И само с какво са покрити седалките....

# 361
  • Mediterraneo
Това не беше ли съфорумката, на която се опитваха да пробутат една антика наскоро, шкода ли беше? Пак на същия боклук се целиш...

# 362
Пробег 1 милион километра... Joy

Само да не се опитва да я кара тая развалина по обществени пътища. Иначе да си хвърля парите на вятъра колкото ще.

# 363
Аз реших, че се бъзика с нас.

# 364
  • Mediterraneo
Аз и предния път реших, че се бъзикат, ама явно я влекат таралясници. Това отдавна не са коли.
Между другото, това нещо минава ли преглед?! Преди години на нашия градинар му казаха, че за последен път колата минава преглед, беше на 500 000 км, не знам на каква възраст. Та се наложи да си купува нова( наистина си купи чисто нова).

# 365
Все ще намери някъде да я пуснат срещу пари. Масово на ГТП пунктовете се държат все едно те не се движат по същите пътища.

# 366
  • 1st floor
На колата на синчето от време на време не може да се вкара първа, когато е изгасена и паркирана. Старичка е. Скоростите ли сдават багажа и колко време може да изкара така? От раз ли да се очаква да направи по-сериозен проблем? Казва, че като раздвижи лоста 3-4-та и  после влиза първата. Ако е нещо малко за ремонтиране, да я правим. Иначе ако е сериозен ремонт, няма смисъл.

# 367
Какво ви е мнението за този автомобил?
Ретро моделите ми харесват, но тази изглежда много грозна и износена.

https://www.mobile.bg/obiava-11737651323724925-dacia-1310
Това, че е грозна е най-малкия проблем. По-големия е, че е почти без екстри и е много, много чуплива.

# 368
  • на Мелмак
Темата се раздвижва заради тези шкоди и дачии Wink
Ние пък търсим Голф 5 за щерката, да не е ожулен, ръждясал. Сега това иска. Не ми се дават пари за такава кола, но.... Не иска да кара тойотчето. Било автоматик.

# 369
  • София
Хм, интересно - всички жени сега искат автоматик.

# 370
Хм, интересно - всички жени сега искат автоматик.

Аз много държах първата ми кола да е с ръчни скорости и дълго време не исках автоматик. Сега карам такъв, но не мога да изброя колко пъти ми се е налагало да карам коли на приятели, служебни за командировка и всичките с ръчка. Та супер е да можеш, не знаеш какво ще се случи. Пък от курсове ако директно скочиш на автоматик, 100% се забравя.

# 371
Това автоматика хич не си е работа, но уви, натам вървим.

И понеже не съм с автоматик имам въпрос за съединител Grinning Преди време бях писала за неработещ прозорец и ми ударихте рамо. Сега търся по-скоро дали има и други, при които се е случвала следната "аномалия", както я нарече Човекът в сервиза (познат, доверен, не е шмекер).
VW Jetta. Карам си, карам си и усещам, че с всяко натискане съединителя се връща все по малко, но си работи. В един момент пропадна почти до долу, имах съвсем малко марж при натискане, но работеше, не съм карала на полу-съединител. Успях да спра на безопасно място, подпрях го от дугата страна и се върна. Натиснах го няколко пъти - въща се. Работи си без грижи, закарах се без проблем до вкъщи, при паркиране го задържах малко по-дълго, потъна, върнах го и пак си работи. Цялото нещо се случва за 30-40 мин макс. Два дни по-късно М я закара на сервиз без проблем и пичовете не са успели да го репликират, казали са да се върнем като се прецака пак, защото няма какво да диагностицират. Днес пак я карах и нямах ядове.
Вярно, бременна съм, но не съм си въобразила Grinning Някой с предположения? Опит?

# 372
  • Out of the Mix
Инферя, хвърляме боб и си правим раздумка.
Дори да познае съфорумник "предположението", това с какво ще помогне?

Обърни си се към майстора си, към сервиза, където ти обслужват колата, или нямаш такъв?

Явно са некадърни щом не знаят, дори след диагностика.

Според мен може нещо да е от помпите, едно от първите неща, които се гледа са те, а може и да не е...
Може да е от някакъв маркуч между педала и съединителя, кой знае...

Просто в един момент ще потъне съвсем педалът и ще викаш репатрак.
Не да не се случва, на много хора им се е.

P.S. Лека бременност. Wink

# 373
Инферя, хвърляме боб и си правим раздумка.
Дори да познае съфорумник "предположението", това с какво ще помогне?

Обърни си се към майстора си, към сервиза, където ти обслужват колата, или нямаш такъв?

Явно са некадърни щом не знаят, дори след диагностика.

Според мен може нещо да е от помпите, едно от първите неща, които се гледа са те, а може и да не е...
Може да е от някакъв маркуч между педала и съединителя, кой знае...

Просто в един момент ще потъне съвсем педалът и ще викаш репатрак.
Проблема наистина може да е в помпите (по-скоро в горната). Маркуч няма между педала и съединителя, там е метална тръба, която не може да се повреди.
Ако педала потъне, да го вдигне с крак и да продължи да шофира.

# 374
Автоматика явно "хич не си е работа" защото не предлага такива приключения Joy

Общи условия

Активация на акаунт