Отговори
# 495
И да добавя, че модерните кола стават с все по-малко видимост. Първите коли, които съм карала, са ето тези:
https://www.automoli.com/common/vehicles/_assets/img/gallery/f10 … ra-turnier-ii.jpg
https://cdn3.focus.bg/autodata/i/volvo/240/240-combi-p245/large/ … 01bd3842c29ab.jpg

Изобщо не може да се сравняват с днешните откъм "остъкляване" и видимост. И тогава идва на помощ технологията - парктроници, камери за заден ход и най-доброто - камера с 360 градусов обзор (която е комбинирана).  Ми кеф ми е да имам този обзор:
- Когато излизам назад от перпендикулярно паркиране с камерата виждам кой идва по улицата, защото е на задната броня, а аз съм три метра напред.
- Когато паркирам на тясно място мога съвсем прецизно да се позиционирам в средата на мястото, защото иначе не виждам линиите.
- Ако има някоя кашпа или колче, които не се виждат с огледала, с камерата се виждат, да не говорим, че има и свирка, а накрая и самоспиране.
За сега това се сещам, ама ето един пример, пък нека някой казва, че е лошо Simple Smile

# 496
О-о,когато за първи път видях Форд "Сиерра",очите ми станаха на палачинки!

# 497
  • София
Абсолютно е така с новите коли, все по-малки и по-нависоко стават задните стъкла, особено на сув моделите.
Аз съм си взела бедстването и преценката по усет и стетоскопично виждане, особено един седан кораб Акорд, много беше стетоскопично там със задницата. Искам да ми е възможно най-безопасно, удобно, приятно и по-лесно ако може. Не съм на пътя да си тествам възможностите и да се предизвиквам, а да стигна от А до Б, може би оттам идва разликата във възприятията.

И встрани от темата, ако скоро сте регистрирали употребявана кола с първоначален преглед в КАТ, много е вероятно да нямате еко категория. Оправя се само с ГТП, независимо дали му е дошло времето или не.

# 498
360 градусовите калибрирани камери заместват учената геометрия за размерите на колата. Blush Ако знаеш, т.е. ако си научил геометрията на колата си и знаеш колко точно е разстоянието между облегалката на седалката до предната броня, може да спреш на сантиметър от препядствието

# 499
Аз харесвам класически модели - Опел Кадет, Опел Вектра, Опел Корса, Форд Фиеста, Форд Орион, Форд Ескорт, Фолксваген Голф, Пежо 206, Рено Клио, Шкода Фелиция, Фиат Уно, Фиат Типо и т.н. По-красиви са ми от новите автомобили.

# 500
Да, това с кашпите и циментовите топчета си е притеснително. Винаги паркирам назад, уж поглеждам преди това, но се притеснявам да няма нещо, което да не съм видяла.
Моята кола е висока, но пък удобна за паркиране, защото където й е задният прозорец, там й е задницата. 😃 Дано ме разбрахте.
Но със сигурност би ми било по-удобно с камера, парктроник и т.н. заради евентуални дребни препятствия.

# 501
  • 1st floor
Точно за паркаринето назад бих ползвала задна камера, за друго не се сещам. Като съм до стена, всичко е ОК - обръщъм главата и гледам. Simple Smile Обаче като отзад е друга кола и муцунката й е по-ниска от стъклото ми, тогава оставям гиганстко място между мен и нея всеки път. А си мисля, че едва ли не съм на косъм. Не съм свикнала със задните габарити на колата и това си е. Гледах едни клипчета в интернет, как по страничните огледала да определя къде да спра. Обаче при мен не е така, а огледалата са ми настроени както трябва.

# 502
  • София
Камерата няма да те спаси ако не оставяш място на задната кола. Дори и ще ти навреди!

# 503
Моята има автоматично успоредно паркиране, но още не съм го пробвала, страх ме е да не забърша няколко коли Grinning. Parking assistant. Изкушавам се да опитам, но нямам подходящо място. Някой има ли опит с това, ползва ли го?
Камерите са полезни, но сензорите - още повече. Не може да се гледа едновременно във всички посоки. А сензорите пищят за човек или предмет наблизо веднага, и дори спират движението на колата при опасност от контакт.

# 504
  • 1st floor
Камерата няма да те спаси ако не оставяш място на задната кола. Дори и ще ти навреди!
Какво имаш предвид?

# 505
  • София
Ами сложно е, не знам как да ти го обясня, че да ме разбереш...

# 506
  • на Мелмак
Колите, които сме имали с камери, спират ако се приближиш опасно близо. Това понякога създава опасност на пътя.
Първата кола, която имахме с паркинг асист, паркираше на милимунда от другите коли. Честно, не знам дали аз или тя натисна спирачките. Тази функция при нас, въпреки че е идвала като екстра в някакъв пакет, не се ползва. Joy

# 507
Какво имаш предвид?
Вероятно има предвид, че задната кола ще те удари, ако не й оставиш място да излезе.

# 508
И аз така го разбрах 😊

# 509
  • 1st floor
Какво имаш предвид?
Вероятно има предвид, че задната кола ще те удари, ако не й оставиш място да излезе.
Първоначално и аз това си помислих, но не съм чак толкова зле!:grinn:

Общи условия

Активация на акаунт