Отговори
# 615
Има смисъл от разумна инвестиция в по-нова кола с цел сигурност, удобство и екстри. Поне за мен, като жена. При равни други условия по-новият модел ще сигнализира и дори ще спре при опасност, или ако се отклониш от лентата, или ако зад колата има човек....,  по-старият модел - не.
За мъжете знам, че тези неща не ги касаят, те са безсмъртни, могат и със затворени очи да карат всякакво дърво, и въобще са супер шофьори.

# 616
Има смисъл от разумна инвестиция в по-нова кола с цел сигурност, удобство и екстри. Поне за мен, като жена.
Колата не е инвестиция, а разход.

# 617
  • София
Има смисъл от разумна инвестиция в по-нова кола с цел сигурност, удобство и екстри. Поне за мен, като жена.
Колата не е инвестиция, а разход.
Инвестиция в сигурност, не е малко...

# 618
Увеличаването на теглото на автомобил с 500 кг увеличава шансовете за оцеляване с около 15%. (Ще потърся източника и ще го цитирам) При сблъсък между Фиат 500 и Рейндж Роувър например, инерцията се разпределя така, че по-лекият автомобил получава основната енергия на удара. Отново физика.
С крайпътно дърво? Мантинела? Тир?
С крайпътно дърво или мантинела няма „отстъпваща“ маса отсреща. Ударът ще зависи от мястото на удара и здравината на купето и отново не мисля че това ще е в полза на по-лекия и малък автомобил. Да не говорим, че И при двете е възможно да има достатъчно екстри и системи, които да индикират и да направят всичко възможно този удар да бъде избегнат. Не виждам смисъл да се правим на луди и приключвам безумния диалог.

Фри, +100 както се казва за коментара ти, напълно подкрепям, това е и моето мнение.

# 619
И какво като няма? Абе важното е да си вярваш. Физиката греши. 2.5 пъти по-голяма енергия в прави по-безопасна.
Ето ти една натъпкана с електроника кола. Автомат с всякакви драйв асистънът и задължително 4х4 изпълнява лебедово езеро с ниска скорост по наклон

# 620
Не вникнах много в детайлите, по диагонал ви прочетох, но винаги съм мислела, че по-тежката (голямата, стабилната) кола е по-добрият и сигурен вариант във всички случаи.
Падна ми рамото на задната чистачка - една скоба (пружина) и перката. Има ли чалъм да я сложа сама или да ходя в сервиз? Инструмент трябва ли?

# 621
  • София
Падна по-ниско от стъклото или падна на земята?

# 622
При последния сняг (в неделя) падна на земята. Няма счупено, някак се е разкачило.

# 623
  • София
Хм, не мога да си го представя. Обикновено се чупи. Сложи една снимка да се сетя как беше. Имаше някакъв щифт доколкото помня, точно където се сгъва.

# 624
И какво като няма? Абе важното е да си вярваш. Физиката греши. 2.5 пъти по-голяма енергия в прави по-безопасна.
Оххх JoyJoy В първия коментар ми обясняваш как според физиката малката кола е по-добра, сега “физиката греши”. Кое е вярното?
Аз в каквото си вярвам за автомобилите досега не съм се подвела.

По казуса с падналата чистачка онзи ден една приятелка ме вози и стана нещо подобно само че с предната ѝ чистачка. Оказа се, че някакъв винт се бил разхлабил, който я държи. Възможно ли е на задната да е по същия начин? Да се е развъртяла или няма как?

# 625
  • София
Хм, не мога да си го представя. Обикновено се чупи. Сложи една снимка да се сетя как беше. Имаше някакъв щифт доколкото помня, точно където се сгъва.
Редактирам се 😀
Сега разглобих едно рамо, значи може да се разглоби.

# 626
Екстер, 😃 същото е, без долната част. Точно щях да ти снимам. Дали ще мога да го сглобя или е трудно? Трябва ли инструмент и какъв?
Това долното от снимката си стои на колата.

# 627
  • София
Не ти трябва нищо. Първо закачаш пружината на едното

После на другото

Накрая разтягаш да ги закачиш двете

Общи условия

Активация на акаунт