Поведение след захранване

• 499
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте на всички мами☺️
Имам бебче на почти пет месеца и ни предстои захранване. Горе долу съм информирана с какво, как и кога и не това ми е въпроса. Любопитна съм да разбера от тези, минали вече по пътя, промени ли се по някакъв начин поведението на децата ви след захранване. Станаха ли по-спокойни, по-нервни, има ли промяна в спането или нещо друго, което сте свързали с храната?Освен цвета на изпражненията, разбира се😁Върнаха ли се коликите? Знам, че всяко бебче си е различно, но ми се иска да съм малко по-подготвена, затова събирам мнения. Не намерих и подобна тема, затова се надявам, че това е интересно да поговорим.

# 1
Всъщност информирай се много добре, а не горе долу. Кога и как ще захраниш зависи от твоето дете, а как ще реагира то зависи основно от това кога и как ще захраниш.
Моето изцяло кърмено дете го захраних на 6 месеца и продължих да кърмя. Промяна имаше единствено в началото, когато много си бях наумила, че трябва да яде, че видиш ли всички как ядат, че трябва да яде едва ли не с удоволствие и по много. При моето дете не стана. Направо си се изнервяше. За това си захранвах бавно и постепенно и без натиск. Детето си беше спокойно, храненето се оказа, че изобщо не му е приоритет, и си беше едно злоядо дете. За мен не е драма, приемам го и съм свикнала.
Приятелски деца имаха чудесен апетит, искаха от всичко, понякога по много. Неудобното беше, че не може да се стои на масата защото все дърпат и лапат (в добрия смисъл на думата).
Майка от обкръжението започна с някаква странна схема със сокове. Не знам дали е било точно колики, но детето имаше болки определено и стана раздразнително, нервно и неспокойно.
Най-спокойни бяха децата на майките, които за никъде не бързат.
Успех и дано да му хареса храната, без никакви реакции, да си хапва с апетит от всичко!

# 2
Моето си хапваше пюретата с кеф, но и продължи да си търси АМ до първи клас. Много си го обичаше Аптамила. Със захранването беше много забавно. Такива клипчета имаме - целия омазан в зелено пюре, бърка с голи ръце в бурканчето и си говори по бебешки... Simple Smile При нас обрата дойде с избиване на кучешните зъби. Както си ядеше месни и рибени пюрета изведнъж стана вегетаринец като се появиха кучешките и 10 години по-късно все още не яде месо, за риба пък и дума да не става... Мъчи се сега психологически, че трябва да яде месо, за да расте, че е най-дребен от момчетата в класа...

# 3
Единствената промяна в поведението при сина ми беше, че в момента, в който установи, че има нещо различно от мляко, започва да отказва млякото. На 7-8 месеца пиеше мляко само сутрин, на година категорично отказа мляко и сутрин, което беше леко проблемно по отношение на килограмите.

Общи условия

Активация на акаунт