Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 62

• 75 261
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Ехаа, колко рожденици на тази дата! Не е най-удобна откъм празнуване, но дано е специална и тайнствена за вас, да имате късмет и Бог да ви закриля. Та така, както стана ясно, благодарение на малкия ми син, за последните 25 години, ми се случи веднъж и аз да не готвя за Бъдни вечер и Коледа. Joy
Пеп-чо, Пинко и дете, да сте живи и здрави!
Малко коледни сладки -
Алфахорес

Шоколадови полумесеци на Мики

Меденки

Линцери

Тези не ги знам как се казват, но са вкусни. От Щъркелово гнездо е рецептата.  Бяха много хубави и симпатични топчета преди да влязат във фурната, но после к'во им станА, не знам. Joy

# 136
  • София
Честито Рождество Христова!
Честито на рожденниците!

Питката ми стана уау... другите неща ги купих от кулинарен магазин, че бях на работа.

Весели и топли празници!

# 137
  • под тепетата
Честито Рождество Христово! Здраве и семейна топлина да има за всички!
Снимах само питката- постна с мая . Пеп- 4о, за да не ровим си правя фитили колкото сме на масата + 1,  а останалото тесто в друга тавичка.

И малко сладки

Честит празник на рождениците!Всеки ден да им е весел и щастлив с любимите хора!

# 138

Свински гърди с вино и домати

# 139
Честито Рождество Христово!
Здраве и благополучие пожелавам на рождениците!
Пуяка, чака да го занесем на сватовете.
От вчерашната трапеза. Питка от снахата много хубава се получи.

Тиквеник.

Тиква.

Чушки с булгур, праз и гъби.

Лозови сарми по рецепта на една млада армянка с ориз Баланс, много подправки, доматено пюре, лимон, чесън и др. Голяма мъка падна, половината листа на Реколта не ставаха.

та плънката остана за гарнитура

и накъде без боб, правя го много гъст на тиган

гол бургер

# 140
Честито Рождество!
Честит рожден ден и честит имен ден на празнуващите тези дни.
Само питката от снощи съм снимала.

# 141
pinko , да сте честити с малкото ти момче, здрави и щастливи! ❤️

Алфахорес по рецепта на Марчева. Страхотни! Правихме ги с малката ми дъщеря, а днес тя ги слепи.

# 142
  • In transit
Честита Коледа, прекрасни! Бъдете здрави и благословени, обичайте се!

ЧРД на всички рожденици - Пепчо, на сина на Дара, Пинко и син, дано не пропуснах някой. Blush Да сте живи и здрави! Kissing Heart

От трапезата на Бъдни вечер, станимашки сарми

Лозови по гръцки

Сушени чушки с ечемик и манатарки

Бобена салата

Другите неща не съм ги снимала, хляб и лютеница.

Коледната закуска

За довечера, питка бриош

И десерта, коледно пънче, като мус торта с шоколадов баварски крем, карамелов мус, орехов пралин и основа блат Мадлен.

Капамата се пече, време е да стана да довърша салатите и да си посрещам гостите. Heart Eyes

Хубава вечер на всички! Hug

# 143
  • Варна
Весела Коледа! Здраве и благополучие във всеки дом ! Честити да са рождениците, имениците и всички, които празнуват днес!
 Баница ( трябваше да бъде за закуска, но Младши ме изненада с обикновен и вкусен сандвич шунка и майонеза на филийка ) :

Желая ви чудесна вечер!

# 144
Здравейте, честит празник на всички, които имат празник днес, а също и на всички, празнуващи вчера Heart
Почерпете се и от мен имам имен ден днес Heart

Весел празник на всички Heart

# 145
  • София
Честита Коледа!
Честити  лични празници!
Снимки нямам, само това съм снимала, че е ново, то е за довечера, ще имам гости за вечеря
КОЛЕДНА РАЗЯДКА СЪС СУШЕНИ БОРОВИНКИ И ОРЕХИ ПЕКАН - CHRISTMAS CRANBERRY WALNUT CHEESE BALLS
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/12/christmas-cranberr … cheese-balls.html

# 146
Честота Коледа, момичета!

Взех да правя един сладкиш в пластмасова битилка. Нямаше мерки за желатина и на 2 л мляко сложих шест пакетчета от по 10 гр. Това нещо не се втвърдява. Малко е бил желатина ли?
Ако да, мога ли някак да го поправя, като добавя още? Останах без десерт от експерименти...

# 147
  • Под сянката на разлистените кактуси
Честити да са всички рожденици! Весела Коледа на всички!

От снощи:

Разядка с чесън и орехи

Грозничката ми питка

Туршията най-накрая стана, късно я сложих тази година

Боб, друго не правя, не се харчат постните манджи

За неядящите боб, печени зеленчуци (оранжевото е сладък картоф)

Тиквеник

За неядящите тиквеник, щрудел с ябълки

# 148
  • Варна
Честито рождество!
Честити именици и рожденици! Пепчо, специална честитка и благодарности за теб. Мисля, че половон България черпи майсторлък от тебе.
Сирмма, за литър мляко стигат 20 г желатин, ще стегне! Освен ако няма пресен ананас, ама с 60 г желатин трябва да стане.
Вийнишки курабийки за екскурзията с класа на детето.

# 149
Честита Коледа! Честит Рожден Ден на рожденниците! Да сте здрави и зло да ви забрави! Банички със сирене и късмети.

Общи условия

Активация на акаунт