Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 62

  • 74 539
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 850

Кашкавалени рошлички.

И домашна шунка, първа проба, никога не съм предполагала, че може да се приготвя толкова лесно и да е много по-вкусна от купената.

# 46
  • Мнения: 2 192
Бавно готвен телешки джолан в глинен гювеч ви представям днес. Месото се получава много крехко, а сосът е просто чудесен. 😋🍲🍷🍴☺️
https://inthebeniskitchen.com/2024/12/18/%d0%b2%d0%ba%d1%83%d1%8 … 1%81%d1%8a%d0%b4/

# 47
  • Мнения: 1 502
La farina, може ли да споделите как направихте шунката?

# 48
  • Мнения: 850
La farina, може ли да споделите как направихте шунката?
Да, разбира се. Два обезкостени свински джолана завих здраво с конец и варих в зелев сок за около 40 минути в тенджера под налягане. Изцедих за половин час, махнах конците и овалях в предварително смесени подправки - червен и черен пипер, лют пипер, сух чесън, кимион, сминдух и самардала. Оставих в хладилника за два дни върху кухненска хартия, за да се поизсуши месото. Става леко пикантно и страшно върви с мерло.

# 49
  • Мнения: 2 295
Картофена супа, агнеси

# 50
  • Мнения: 10 280
Аууу, Тайнеее
Знаеш ли че имаш в чинийте, страшни мръвки!!
Направо искам да ги опукам за закуска..

Да не е спам, тас кебап от снощи

# 51
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050

Лаваш с яйце, шунка, Едам и спанак


Спанак, кашкавал с чушки и маслини, грозде, запечени орехи и дресинг от портокал и малко олио




Дробчета по селски


Пуешки кюфтета с доматен сос




Канелени рулца с ябълки, орехи и глазура от масло, крема сирене, ванилия и пудра захар

# 52
  • Мнения: 43 501
La farina, може ли да споделите как направихте шунката?
Да, разбира се. Два обезкостени свински джолана завих...
Според вас (La farina и останалите) дали тоя тип шунка ще стане и с друго месо, освен с джолан?

# 53
  • Мнения: 850
La farina, може ли да споделите как направихте шунката?
Да, разбира се. Два обезкостени свински джолана завих...
Според вас (La farina и останалите) дали тоя тип шунка ще стане и с друго месо, освен с джолан?
Със всякакъв вид би могло да стане, просто варенето трябва да е според вида на месото.

# 54
  • Мнения: 3 451
Малко коледни сладки.

# 55
  • Мнения: 1 101

Щрудел с ябълки, орехи, канела и масло

Тесто за мекици с прясна мая, което почива в хладилника

# 56
# 57
  • София
  • Мнения: 12 221
Не съм показвала това
НОВ ПРОЧИТ НА РАЗКОШНАТА БИСКВИТКА ОТ СИЕНА - РИЧАРЕЛИ - RICCIARELLI DI SIENA

Елементарно лесна бисквитка, но за мен е перфектната бисквитка
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/12/ricciarelli-di-siena.html
е това е,
но показвам новата им снимка, трябваше хубаво да се охладят, даже ги оставих на терасата да се втвърдят и тогава ги разрязах и снимах и стана добра снимка, пусках ги, знаете ги

и още
 ТЕЛЕШКО ВАРЕНО нова е снимката, говори че съм готвила все пак, не са само бисквити

и една запеканка с брюкселско зеле
ЗАПЕКАНКА С БРЮКСЕЛСКО ЗЕЛЕ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2024/12/blog-post_19.html

# 58
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 5 443
Споделям и тук последните ми сладки за Коледа: Сахер бисквитки, капучинови звезди и червено кадифе

# 59
  • In transit
  • Мнения: 14 217
Бърз пилешки пастет


Джоб пица с прошуто кото и бурата


Омлет от мм


Панакота с Бейлис, кафе и шоколад Heart

Общи условия

Активация на акаунт