Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 62

  • 74 549
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 471
Сирене по шопски

Рибена чорба

Хлебче хармоника

# 61
  • Русе
  • Мнения: 2 227
Зачудих се защо не ми излиза темата, а то имало нова и то на 5 страница.
Скариди на тиган с масло, копър, чесън и бяло вино


Зелени салати




Пържени кюфтета


Яйца с праз и сирене


Рохлички

# 62
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 066
Вариант на салата Цезар
Десертни барчета със сушени плодове и ядки

# 63
  • Мнения: 1 101

Мекичките от сутринта, направо съм пристрастена Heart

# 64
  • Мнения: 55
Здравейте, не съм сигурна дали въпросът ми е за тук, но е малко спешно. Та готвя свински вратни пържоли с картофи и чесън на фурна с фолио отгоре, но преди да ги сложа във фурната пише ,че трябва да ги залея с бяло вино, аз точно такова нямам в момента, мога ли да го заместя с червено вино или друг алкохол?

# 65
  • Мнения: 1 101
Най-добре ще е с бира Simple Smile

# 66
  • Мнения: 55
С червено вино или уиски? 😅

# 67
  • Мнения: 1 101
На мен с червеното вино са ми някак тежки, но, ако решите, пробвайте, може да е Вашият вкус

# 68
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 775
С червеното се боядивсат и стават лилави

# 69
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 679
Тая седмица бяхме на боб, леща, салата зеле/ще ядем и януари/





А снощи - пържоли, оставих ММ да ги прави, той решил и картофи да изпържи.


Добре че свърши тая седмица...всяка вечер бях заета с нещо/концерти, гости/ ...ууу... затова и яденето гледах да е нещо набързо.

# 70
  • Мнения: 1 101

Качамак със сирене

# 71
  • Мнения: 779
Борш със вурсчета.

Бавно печено свинско със задушени зеленчуци.

Запечен в е.ф. сандвич.

Патладжан с песто и кълцана наденица.

Гол бургер.

Оползотворих останало пюре от карфиол, като го гарнирах със запържена кайма с лук и сос.

Омлет с печени чушки и сирене.

Пълнени чушки с кайма, булгур и гъби.

Чушки пълнени с яйца и сирене.

Имах гости, готвих много, ама забравих да снимам.

Mikkey, аз не усещам някакъв специален вкус от бадемовото брашно, но консистенцията на тестото е друга.

# 72
  • Мнения: 7 988
Благодаря на Ала-Бала и всички списващи за уютното ни местенце с красоти и вкусотии!

Пилешки дробчета с лук на тиган по Пеп-4о

Лазаня Болонезе по Бени

Ориз с гъби

Яйца с праз и сирене

Пържоли с лук, бира и гъби
Спокойни почивни дни и ползотворна предпразнична еуфория!

# 73
  • Sofia
  • Мнения: 1 545
Една бърза баница от мен, с готови кори, кашкавал и сирене:


И барчета със фурми, сусамов тахан и черен шоколад:

# 74
  • Благоевград
  • Мнения: 3 638
Много вкусно у всички! Събрах си идеи за следващите дни.
Като дете много обичах, когато дойде времето на пресенцата. Събирахме се на село при баба и дядо и беше любимото ми време. Дядо ми ме научи на ям всичко от прасенцето. Най-много обичах запържени бъбреци, сърце, бял и черен дроб. Опитах се да готвя веднъж бъбреци, неуспешно, миришеха много неприятно и от тогава не съм купувала. Черен дроб готвя често, или на грил тигана, или запържен. Сърца обаче никога не бях готвила. Минах през месарския и две големи сърца ми привлякоха вниманието. Сварих ги добре, нарязах на хапки и ги запържих леко с масло, малко олио и сол. Гарнирах с печен картоф и пресни зеленчуци. Всяка хапка беше спомен от преди години, спомен за баба и дядо.

Общи условия

Активация на акаунт