Пролет нежна се задава, БУРГАС с любов дарява

• 14 305
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
  • у нас
 Joy Joy Joy къса се листо от мушкато с дръжката, измива се и се пъха дръжката в ануса на бебето. Власинките дразнят анусчето и бебо се изаква. Laughing Колко още много неща ще ти бъдат "тъмна Индия", ама не се притеснявай ще свикнеш. Всичко се учи с опита.

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 16:10 от Sinara

# 151
  • Ах, морето
Относно запека, и ние имахме същия проблем, който трая може би 2-3 месеца, че може и повече! Беше много мъчително за детето. Пробвахме всичко - и Дуфалак, и вода от овесени ядки, сок от круши, от сини сливи, от грозде, какво ли не. Ходихме при д-р Праматарова и тя каза да сменим АМ (Фризолак) с такова на Блевит, взехме и чай на Блевит и пак резултат нямаше. През 2-3 дни бъркахме със сапунче в дупето и само това действаше. Всички ми казваха, че е вредно, но от нищо друго нямаше ефект (дори от Дуфалак-а), а детето като не ака 3-4 дни трябва да се вземат мерки. Затова предпочитах да бъркам със сапуна отколкото да я оставя да се мъчи 5 дни (и накрая без гаранция че ще свърши работата). Веднъж пробвахме и с листо от мушкато, обаче явно много я раздразни, че е по-твърдо, и се разплака и повече не сме опитвали с него. Сапунът вършеше работа няколко месеца. Пропуснах да кажа, че проблемите се появиха, когато дъщеря ми беше на 1,5 месеца (първо само на кърма, постепенно на смесено хранене). Имаше известно подобрение и, като започнахме зеленчуковите пюрета, отново същата работа. Казвали са ми, че стомахчетата на децата трябва да се адаптират и просто го израстват тоя период. При нас така и стана. Постепенно се регулираха нещата, но наистина беше доста неприятен период. Дано при вас продължи по-кратко.  newsm10

# 152
  • На морето!
Синара,мерси за бъзия отговор   bouquet

# 153
  • у нас
Моля Laughing затова сме тук да си помагаме Peace

# 154
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163533.0
 Това е една от стотиците теми за запека при бебетата.Прегледайте я.
 Sinara , ще ме прощаваш, но не съм съгласна с това:
Как ще чакаш до 5-ия ден и чак тогава да го изакваш, бе жена #Crazy Бебето трябва да ака всеки ден, ако има запек най-много до 2-рия ден. По принцип момченцата ги хваща повече запек, от момиченцата.  Ми ти като не го изхождаш нали ще му се надуе коремчето и ще го боли, а и токсините остават вътре. Ние също бяхме с листенце от мушкато, но после организма свиква. По принцип запека се получава, когато почне да се дава нова храна- пюрета за дохранване.
  Peace Simple Smile

# 155
  • у нас
С кое не си съгласна, не можах да разбера? newsm78 Ти като не ходиш по голяма нужда една седмица как се чувстваш, едва ли е ти е хубаво.

# 156
Това неакане започна,когато го бяхме оставили една вечер на майка ми и му се събраха 3-4 хранения само на сухо мляко.Не му се подува коремчето,аз следя редовно.Не се напъва и не е нервен,напротив доста си поспива Grinning Само дето мниго пръцка SickДнес купих пюре от ябълки и круши,дано то си свърши работата! Praynig

# 157
Да, но когато и ние имахме проблеми с акането, Алекс също не е бил нито нервен, нито с подуто коремче, никакви признаци че му е кофти. А и до колкото знам (от други майки) било нормално да не акат по около седмица  newsm78.
magika: тук намерих една тема, ако имаш желание: http://www.mamaibebe.com/?id=220

# 158

Да, но когато и ние имахме проблеми с акането, Алекс също не е бил нито нервен, нито с подуто коремче, никакви признаци че му е кофти. А и до колкото знам (от други майки) било нормално да не акат по около седмица  newsm78.
magika: тук намерих една тема, ако имаш желание: http://www.mamaibebe.com/?id=220
Да, така е.
 Sinara, за бебето е абсолютно нормално да не ходи по голяма нужда няколко дена, особено ако е кърмено, по този въпрос не съм съгласна с теб.

# 159
  • у нас
Ji, всеки има гледна точка и мнение по въпроса.  Hug

мамичка яничка, ти как разбра че не му е кофти на детето ти, да не би да ти каза? Едно бебе плаче по различни причини, сега да не ми кажеш че твоето въобще не е плакало.

Въпроса е спорен и всеки прави както сметне за добре. По същия начин е с коликите. Някъде пишело и лекарите го казват че започват около 20-тия ден. По книга - да. Други казват, че при момчетата се по-силни. Да, ама имам позната с момче и казва, че като се родило плакало и след това чак след 11-тия месец заплакало, когато му растели зъбите.Въобще нямало колики. Така че всеки индивид си е различен.

Последна редакция: ср, 14 мар 2007, 20:58 от Sinara

# 160
Ji, всеки има гледна точка и мнение по въпроса.  Hug
OK Стига с тия бебета. LaughingКажи сега кога ще си правим пак купон.Laughing

# 161
Примерно другата събота- 24.03.- по случай първа пролет. Simple Smile
Айде, момичета, казвайте.

# 162
Хиляди благодарности на всички за поздравите.  HugДнес беше страходен ден за нас, изкарахме чудесно, имаше детски купон у дома. Simple Smile
Аз и таткото на Дилян ви черпим по една торта.

А ето и малкия рожденник, който се впечатли само от опаковките на подаръците и балоните. Simple Smile

Имам и друг повод за радост - днес Дидко проходи Laughing, направи няколко пъти по 7-8 крачки Simple Smile. Та сега да ви попитам как направихте прощъпулника?

# 163
Veselushka, честит ти рожденник! От сърце ти пожелавам да ви е жив и здрав и много да ви радва! Честити му и първи стъпчици, бързо да бягат крачетата!

Мagika, ако не се мъчи детето, не е проблем да не ака няколко дни, някой бебета усвояват много пълноценно храната. Капвай по няколко капчици зехтин extra virgin в храната, той  ще оправи работата. Освен това помага за да се усвоят мастноразтворимите витамини. Sinara, мила недей да се сърдиш. Права си, че и на нас възрастните не ни е приятно да не ходим по голяма нужда няколко дни, ама и процедурите с мушкато, сапун, термометър и т.н. няма да са ни приятни  Laughing

# 164
  • UK
Примерно другата събота- 24.03.- по случай първа пролет. Simple Smile
Айде, момичета, казвайте.

Аз няма да мога тогава  Cry

Общи условия

Активация на акаунт