Ембрионите не стигат до транфер

• 559
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, наскоро направихме първият си инвитро опит, който завърши неуспешно! С мъжки фактор сме. Имах 6 фоликула от които извадиха 6 годни яйцеклетки от тях се оплодиха само 3, до 3ти ден се развиваха нормално, щяхме да направим трансфер на 5ти ден, но и 3те бяха негодни. Нашата докторка ни каза, че не могат да кажат причината, ще правим 2ри опит, но не ни назначи никакви допълнителни изследвания преди него. По време на стимулацията бях болна, възможно ли е това да е оказало влияние според вас? Ако някоя се е сблъскала със същото вашите лекари назначиха ли ви допълнителни изследвания и ако да какви?

# 1
Причините за ниско качествени ембриони са няколко 1 Неадекватна стимулация - в България се използват прекалено стимулирано , за да се извадят максимален брой яйцеклетки 2 Неадекватно съхранение 3. Генетични аномалии в ембрионите. Изяснена ли е причината за нужда от инвитро ?

# 2
  • София
Между 3-ти и 5-ти ден се изразява точно мъжкият фактор.
Надявам се, че са изписали на мъжа адекватно лечение, добавки и т.н.
Искайте задължително допълнителни техники за обработка на сперматозоидите при оплождането - ИМСИ или МАКС.

# 3
С мъжки фактор сме, лошо качество и нисък брой сперматозоиди. Интересното е че спермограмата, която му е направена в деня на пункцията не е никак лоша.
Между 3-ти и 5-ти ден се изразява точно мъжкият фактор.
Надявам се, че са изписали на мъжа адекватно лечение, добавки и т.н.
Искайте задължително допълнителни техники за обработка на сперматозоидите при оплождането - ИМСИ или МАКС.
На него не е назначено никакво лечение

# 4
  • София
Каква е диагнозата?
При адекватно лечение мъжкият фактор се повлиява добре и бързо.

# 5
Каква е диагнозата?

Олигозооспермия мисля, че беше, нисък брой сперматозоиди и нарушена морфология

# 6
Каква е диагнозата?

Това може да се оправи, но трябва да се лиши от някои удоволствия като цигарки и пийване (най-честите проблеми при мъжете са от това),и прием на хранителни добавки? Има ли някакви заболявания мъжа и да приема лекарства за тях?

# 7
Каква е диагнозата?

Това може да се оправи, но трябва да се лиши от някои удоволствия като цигарки и пийване (най-честите проблеми при мъжете са от това),и прием на хранителни добавки? Има ли някакви заболявания мъжа и да приема лекарства за тях?
Никакви, често боледува, но от настинки и не пие нищо по-сериозно от тайлол хот. Не пие, не пуши, 2-3 пъти седмично спортува… единственият му порок е сладкото :д
Сега след неуспешния опит си взехме с-фем и с-мен, надяваме се че за 2-3 месеца ще видим някакво подобрение

# 8
Интересна ситуация - според мен се насочете за подобряване на спермограмата . Някога правена ли е антибиограма ня еякулата?

# 9
Интересна ситуация - според мен се насочете за подобряване на спермограмата . Някога правена ли е антибиограма ня еякулата?
Не, не сме правили, някъде тук четох за sdi изследване, мисля че така се казваше. На мен ми стана странно, че след неуспешния опит не ни назначиха никакви допълнителни изследвания. Затова реших да попитам и тук, та освен sdi изследването може да направим и тази антибиограма.
Поправям се, има антибиограма, имаше бактерия- klebsiella oxytoca, която лекува с аугументин, но лечението започна два дена преди пункцията

# 10
Трябва да излекувате клебсиелата и да дадете малко време да на плувците да се възстановят. Тогава трябва да стане. Стискам палци Simple Smile

# 11
Трябва да излекувате клебсиелата и да дадете малко време да на плувците да се възстановят. Тогава трябва да стане. Стискам палци Simple Smile
Силно се надявам да е така 🙏🏼 много благодаря за препоръките и мненията 😊

# 12
Ние сме с МФ със същата диагноза - намален брой (10-20млн общ брой) и морфология 2%. 3 години никакво забременяване.
Мъжът ми пи ортомол фертил 2-3 месеца преди процедурата. Ползвахме допълнителна обработка на сперматозоидите зимот/чип и имахме много добър резултат на 5ти ден. Както са писали и по-нагоре, между 3-5ти ден се провява точно МФ. Според мен стимулацията ви е била ок щом от 6 фоликула сте имали 6 годни яйцеклетки.
Съветът ми е, мъжът ви да почне с по-сериозни добавки (ортомол или мито мотиле, за тези се сещам). Пият се поне 2-3 месеца, за да има ефект. Също и да използвате някакъв допълнителен метод за обработка (освен иксито). Ако клиниката ви не предлага допълнителни обработки, сменяйте. Ние точно по тази причина сменихме клиниката.
Пожелавам ви успех следващия път!

# 13
Ние сме с МФ със същата диагноза - намален брой (10-20млн общ брой) и морфология 2%. 3 години никакво забременяване.
Мъжът ми пи ортомол фертил 2-3 месеца преди процедурата. Ползвахме допълнителна обработка на сперматозоидите зимот/чип и имахме много добър резултат на 5ти ден. Както са писали и по-нагоре, между 3-5ти ден се провява точно МФ. Според мен стимулацията ви е била ок щом от 6 фоликула сте имали 6 годни яйцеклетки.
Съветът ми е, мъжът ви да почне с по-сериозни добавки (ортомол или мито мотиле, за тези се сещам). Пият се поне 2-3 месеца, за да има ефект. Също и да използвате някакъв допълнителен метод за обработка (освен иксито). Ако клиниката ви не предлага допълнителни обработки, сменяйте. Ние точно по тази причина сменихме клиниката.
Пожелавам ви успех следващия път!
Много благодаря! Мисля, че го няма като опция в клиниката в която бяхме, но докторката ни се мести в друга, ще обсъдим с нея, надявам се в новата да го има като вариант, ако ли не може би ще я сменим

Общи условия

Активация на акаунт