Уреди за домашна грижа за кожата - 8

• 24 461
  • 263
  •   2
Отговори
# 180
  • София
Здравейте,
Чета на много места в нета как следва да се дезинфекцират иглите на дермаролера. Защо тогава да се изхвърлят иглите на Дермапен след всяко ползване? Нали се ползват само от 1 човек? Има дезинфектанти напр. за хирургични инструменти, в които иглите могат да се потопят.

# 181
Дермапен и дермаролер са различни уреди. Не дермаролера иглите не са сменяеми и затова се дезинфекцират. Ама е непрактичен като цяло, трудно е с него, и след като се изтъпят иглите трябва да се хвърли - 2, 3 ползвания макс. Дермапенът има сменяеми касетки с игли, за едноктатна употреба, те са стерилни и не се дезинфекцират. Доста по-удобен е и за работа.

# 182
  • София
Мерси, тъкмо обмислях на кой уред да се спра и ми се струваше, че с дермаролер се работи доста по-бързо, защото обхваща по-голяма площ от лицето, докато с техниката “печат” на дермапен щракаш много дълго време докато минеш по 3-4 пъти цялото лице.
Ето какво извадих от нета за смяната на дермаролер:

Иначе използването на стерилни игли при Дермапен определено е удобство.

# 183
От личен опит- Дермапен. Дермаролерът е кошмар. Първо не можах да нацеля точния натиск или нищо не правех, или рани. Второ при въртенето се разкъсва кожата, не само в дупките от иглите, както при боденето тип "печат", ами на линии. Не знам дали го обясних добре. И не на последно място, понеже го взех основно за скалп - абсолютно неприложим, може би само за хора с голи глави става, заплита се, скубе. А това с дезинфекцията ми идва ту мач, ако не е правилно направена, може да стане инфекция. Затова, пак казавам, от личен опит - дермапен.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 02:28 от SitaraB

# 184
  • София
Мерси за споделения опит! 🤗 Настроих се вече и аз за Дермапен. Сега виждам, че най-“прехвален” модел в онлайн класациите е Dr. Pen Ultima M8. В ЕМАГ е описан като апарат за мезотерапия😮. Каква е разликата с М8S, който като гледам е най-използваният и препоръчван тук в темата?

# 185
Някой да даде идея какъв контактен гел да си взема и от къде?
Кавитация и RF

# 186
За разлика м/у уредите, не мога да съм полезна, моят е доста стар вече, но върши работа. За контактен гел - https://dermis.bg/product/ultrazvukov-gel-za-aparatni-proceduri? … AYAyAAEgLm0vD_BwE

# 187
Здравейте, искам да си взема Led face mask.
Насочих се към Silk n 100, като за проба и не много пари. Както о тази https://alpluscosmetics.bg/products/lumitech-advanced-led-light- … vSL5w#qvrdlCEH4Ug
Да прескоча ли тази стъпка с пробата и да се насоча към други, по-добри (моля за препоръки) или да не се замислям и да я взимам, всички за еднакви ?
Благодаря

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 20:17 от sparkling eyes

# 188
Скрит текст:
От 10-ина дни имам ето този популярен уред Medicube Age-R Booster Pro. Друг с лични впечатления?

Agent Provocateur, виждам, че е минало близо половин година, може ли да споделиш впечатления, че отдавна му се чудя. Освен това, ако имаш представа дали се отразява на ботокс и други инжекционни процедури (не филъри)?
Моля и другите момичета, които го имат да споделят.

# 189
Имам въпрос:Колко пъти седмично е добре да се използва дарсонвал за коса и по колко минути? Четох, че за да се види някакъв ефект трябват 20-25 процедури и след това се прави почивка, но не помня колко. За момента го ползвах веднъж, но искам да си изясня какво и как, за да не стане търсене на ефект, а получаване на дефект. Вие как използвате вашите дарсонвали? Предварително благодаря на всички, които ми отговорят.

# 190
Здравейте, искам да си взема Led face mask.
Насочих се към Silk n 100, като за проба и не много пари. Както о тази https://alpluscosmetics.bg/products/lumitech-advanced-led-light- … vSL5w#qvrdlCEH4Ug
Да прескоча ли тази стъпка с пробата и да се насоча към други, по-добри (моля за препоръки) или да не се замислям и да я взимам, всички за еднакви ?
Благодаря

В крайна сметка, след като нямах насока от опит, реших и взех направо тази
CurrentBody Skin LED Multi Light Therapy Mask
Дано не съм сгрешила.
Ще следя темата и за други идеи и уреди .

# 191
Моля да споделите впечатления от нея след известно време

# 192
От current body всички за доволни ,няма как да се обърка нещо там...
Аз ще взимам направо панел ,че да го ползвам за цяло тяло...надявам се да покрие ефекта на лед маските .

# 193
Какъв е този панел?

# 194

Общи условия

Активация на акаунт